Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Φρουρός

Πρώτα τα ευχάριστα νέα. Δεν θα περάσει ο φασισμός – πληροφορούμαι ότι ανέλαβε φρουρός ο Κωνσταντινέας…
Υστερα τα δυσάρεστα. Παραιτήθηκε ο Κρικρής. Ομολογώ ότι κι εγώ αγνοούσα ποιος είναι.
Μου είπαν λοιπόν ότι ήταν πασόκος συνεργάτης του Καμίνη πριν γίνει Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης. Παραιτήθηκε μέσα σε δέκα μέρες επειδή (όπως δήλωσε) κάποιοι «φοβούνται τη συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου».
Είτε ο Κρικρής έχει χιούμορ, είτε δεν έχει μυαλό.
Περίμενε δηλαδή «συνεργασία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου» με τον Παππά και τον Τζανακόπουλο; Το πολύ πολύ να έστηναν καμία δουλειά και να του έβγαζαν γκανιότα!
Τα πιο δυσάρεστα είναι ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έφαγε το κράξιμο της ζωής της κι έκανε πίσω στην προσπάθεια να κουκουλώσει το Μάτι.
Γιατί είναι δυσάρεστα;
Ο Τόσκας και ο Σκουρλέτης δεν πρέπει να ανησυχούν – τουλάχιστον άμεσα… Η περίπτωσή τους θα πάει στη Βουλή.
Αν πάει πριν από τις εκλογές, η σημερινή πλειοψηφία θα το μπλοκάρει. Ούτως ή άλλως, όμως, η Προανακριτική θα συζητηθεί στην επόμενη Βουλή. Και τότε ο Θεός βοηθός!
Αντιθέτως η Δούρου δεν είναι υπουργός. Η περίπτωσή της θα απασχολήσει την τακτική Δικαιοσύνη, μαζί με όποιους άλλους συνυπεύθυνους και συνεργούς εντοπίσει η δικαστική έρευνα. Και τότε βοήθα Παναγιά!
Ούτως ή άλλως, καμία Βουλή και καμία Δικαιοσύνη δεν μπορούν να προσπεράσουν τέτοια καταστροφή. Το κατάλαβε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που πήγε να κάνει την τιριτόμπα!
Καλώς ή κακώς, υπάρχουν μερικές υποθέσεις που εκ των πραγμάτων καθίστανται εμβληματικές στην κοινωνία. Κι η απόδοση δικαιοσύνης σχεδόν κοινωνική υποχρέωση. Τόσοι νεκροί είναι ασήκωτο φορτίο για να μείνουν άταφοι.
Ευτυχώς ο Βερναρδάκης κατάλαβε τι συμβαίνει. Υπάρχει «συντονισμένο σχέδιο φασιστικών συμμοριών» στην περίπτωση του Κωνσταντινέα και του ληστή της Ομόνοιας.
Λέει δηλαδή ο Βερναρδάκης ότι υπήρχαν κάποιοι που καραδοκούσαν ποιος ληστής θα μπουκάρει σε κάποιο κοσμηματοπωλείο να τον πλακώσουν.
Και μόλις τον πλάκωσαν έφυγαν καρφί για το γήπεδο του Μεσσηνιακού να την πέσουν στον Κωνσταντινέα – πριν όμως αναλάβει να μην περάσει ο φασισμός….
Αυτές πια δεν είναι συμμορίες. Είναι σαν τους οπαδούς του Αντώναρου που «είμαστε πολλοί, είμαστε παντού». Ή σαν τους δορυφόρους του Παππά που είχαν εντοπίσει από το Διάστημα συνωμοσία εμπρησμού της Αττικής.
Αλλά μετά χάλασαν οι δορυφόροι κι αναγκάζεται να τα βγάζει όλα από το μυαλό του ο Βερναρδάκης.
Ε, τι θέλετε πια να βγάλει από το μυαλό του κι αυτός ο δυστυχής; Το «Κεφάλαιο» του Μαρξ ή την «Εξέλιξη των ειδών» του Δαρβίνου;
Αυτό μπορεί. Αυτά λέει.
Γ. Πρετεντέρης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά