Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πνίγηκε σε μια βροχούλα...

Θαύμα, θαύμα. Ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της Ιστορίας και για την ιστορία της Ελλάδας, το δημοψήφισμα για το Μακεδονικό και πνίγηκε σε μια βροχούλα. Ο «Ζορμπάς» που κατατρόμαξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια κακή χειμωνιάτικη ημέρα με βροχές και καταιγίδες και με πλημμύρες στα συνήθη «ύποπτα» μέρη, εκεί όπου τα ρέματα είναι μπαζωμένα.
Τι για κυκλώνα ακούγαμε τόσες ημέρες, τι σε ζωντανή μετάδοση βλέπαμε το «μάτι» του να πλησιάζει… απειλητικά τη χώρα, τι όλα ταsitesκαι οι τηλεοράσεις να ασχολούνται με το «μοναδικό» φαινόμενο. Η Ρένα Δούρου έκλεισε και τα σχολεία την Παρασκευή κατατρομάζοντας τους γονείς που έλεγαν ότι έρχεται βιβλική καταστροφή. Ακόμη και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξύπνησε κι έκανε συνεχώς έκτακτες συσκέψεις και ενημερώσεις. Αφού σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι στο Μάτι είπαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο με μια βροχούλα.
Και το Μακεδονικό ρε παιδιά που πήγε; Το όνομα της Μακεδονίας μας που πήγε. Ασχολείται κανείς με το δημοψήφισμα που γίνεται στα Σκόπια; Ασχολείται με τις επιπτώσεις που θα έρθουν την επόμενη ημέρα;
Πουθενά, στα δελτία ειδήσεων με το
ζόρι τρίτο και τέταρτο θέμα γιατί προηγούνταν τα ρέματα που πλημμύριζαν και μια βροχούλα από τις συνηθισμένες στη χώρα μας.
Πανικόβλητοι οι Έλληνες οχυρώθηκαν στα σπίτια τους, μέχρι και τρόφιμα πήραν από το σούπερ μάρκετ περιμένοντας τον… τυφώνα Κατρίνα. Ακόμη και την… Κιβωτό του Νώε ήταν έτοιμα να πουλήσουν τα κανάλια προκειμένου να κάνουν τον κόσμο να ξεχαστεί, να αποπροσανατολιστεί, να περάσει το δημοψήφισμα του Ζάεφ και του Τσίπρα και κανείς να μην πάρει χαμπάρι.
Θα πάρουν όνομα, ταυτότητα και γλώσσα οι διπλανοί κι εμείς θα μιλάμε ακόμη για τον κυκλώνα Ξενοφώντα που έγινε κυκλώνας Ζορμπάς και που τελικά ήταν μια καταιγίδα σαν όλες τις άλλες. Ο κυκλώνας… Μακεδονία που μας έχει πνίξει και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι που είναι ρε παιδιά;
Εντάξει συνωμοσιολόγοι δεν είμαστε. Ασφαλώς και δεν προγραμμάτισε ο Τσίπρας τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όμως, πόσο πολύ τους βόλεψε να ασχολούμαστε όλοι μας με ένα… μη θέμα το οποίο διογκώθηκε γιατί ο κρατικός μηχανισμός φρόντισε γι’ αυτό; Και τι καλύτερο για την κυβέρνηση θα ήταν να ρίξει καμιά δυνατή μπόρα και σήμερα, να πνιγεί η Μάντρα και το Μάτι έτσι ώστε να μην καταλάβουμε τι έχει γίνει με το Σκοπιανό;
Και θα ξυπνήσουμε μια ωραία Δευτέρα με τον Ζάεφ καβάλα στον Βουκεφάλα και τον Τσίπρα με τον Κοτζιά να ταΐζουν το σκοπιανό άλογο του αλυτρωτισμού των γειτόνων.
Θα τα βρούμε μπροστά μας όλα αυτά. Και τις μεθοδεύσεις για το όνομα, και το ξεπούλημα, και τα ψέματα που είπαν για τις Πρέσπες και την ενδοτική πολιτική, την αντιπατριωτική στάση που επέδειξε ο… αριστερός Αλέξης και ο… δεξιός Πάνος. Θα τα βρούμε μπροστά μας και θα είναι ο πολιτικός και εθνικός τυφώνας κι όχι ένας… κυκλωνάκος που τον βλέπουν οι Αμερικανοί και βάζουν τα γέλια.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά