Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Με χειροπέδες ο Γιάννος, να ετοιμάζονται οι επόμενοι!

Έχω την εντύπωση πως θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα δούμε μέχρι να φθάσουμε στις εκλογές.


Η εν τη αφελεία δημοσιοποίηση της άποψης Πολάκη πως “αν δεν βάλουμε μερικούς στη φυλακή δεν κερδίζουμε εκλογές”, μάλλον δεν είναι η άποψη ενός μόνο στελέχους του κυβερνώντος κόμματος αλλά μια κεντρική θέση. Είναι κεντρική θέση πως το πρώην ΠΑΣΟΚ και η λεγόμενη κενροαριστερά όπως αυτή εκπροσωπείται από το ΚΙΝΑΛ, πρέπει να σβήσει και να μην επιτραπεί ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ.
Κι αυτό είναι πλέον πασίδηλο βλέποντας κανείς τις δημοσκοπήσεις. Όσο το ΚΙΝΑΛ σέρνεται με ποσοστά γύρω στο 6-7%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρατεί δυνάμεις πέριξ του 25%, ένα ποσοστό σημαντικό για να παίξει την επόμενη μέρα αυτός το ρόλο της εκπροσώπησης της κεντροαριστεράς.


Κι αν λάβουμε υπόψη τις καταγγελίες της Ράικου για τις παρεμβάσεις θεσμικού παράγοντα της δικαιοσύνης που
απαιτούσε να χώσει μερικούς μέσα, έστω κι αν δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία κι ας δικαιωθούν στο μέλλον, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να πάρει πάση θυσία για το υπόλοιπο της θητείας του, εκτός από την κυβέρνηση και την εξουσία!
Από χθες, άλλο ένα σημαντικό στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων βρίσκονται στη φυλακή.


Όπως έγινε γνωστό δεν κατάφεραν να αποδείξουν από που προήλθαν τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους σε Ελβετική τράπεζα. Παράλληλα όμως και η ανακριτικές αρχές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ποιος τροφοδότησε αυτούς τους λογαριασμούς που εικάζουν ότι πρόκειται για μίζες από τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών. Αυτά θα διερευνηθούν στην τακτική δίκη στην οποία παραπέμφθηκαν με βαρύ κατηγορητήριο, έστω και μετά από 15 χρόνια από τη φερόμενη τέλεση των αδικημάτων.
Και περνάμε τώρα στο θέμα της προφυλάκισης μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Τι λέει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένων; Με απλά λόγια προφυλακίζονται όσοι είναι ύποπτοι φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων ή και συγκάλυψης στοιχείων της υπόθεσης για την οποία κατηγορούνται.
Το θέμα της φυγής αντιμετωπίζεται σε πλείστες περιπτώσεις με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση κατά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το θέμα της τέλεσης νέων αδικημάτων από ένα πολιτικό που είναι συνταξιούχος εδώ και 14 χρόνια και ουσιαστικά στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρό όπως και η συγκάλυψη στοιχείων καθώς είχε στη διάθεση του όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Επομένως η προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου δεν ήταν θέμα γενναιότητας της δικαιοσύνης αλλά απλά μια επίδειξη δύναμης και αποστολή μηνύματος στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους.
Η εικόνα της μεταγωγής με χειροπέδες ενός πρώην ισχυρού πολιτικού προσώπου που προέρχεται μάλιστα από ένα πολιτικό χώρο ο οποίος ενδιαφέρει πάρα πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ δυνατή και μπορεί να παράξει σημαντικά πολιτικά οφέλη και πάντως περισσότερα από μια παραπομπή σε δίκη με μια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του υπόδικου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χθες, είδαμε πλήθος δημοσιευμάτων σε μέσα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση που επιχειρούσαν να συνδέσουν τον υπόδικο πλέον Γιάννο, με τον Κ.Σημίτη και τον Γ.Στουρνάρα σε μια αυθαίρετη γενίκευση πως αφού τάπαιρναν Γιάννος , Ακης, Μαντέλης, Τσουκάτος είναι όλοι οι Πασόκοι κλεφτρόνια.

Ένα αφήγημα που θα το δούμε να αναδιπλώνεται σε όλη του την έκταση όσο θα προχωρούμε προς τις εκλογές και μάλιστα τώρα που όπως φαίνεται κατακτούν και την εξουσία, δεν θα διστάσουν να μιλήσουν και για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη δικαιοσύνη που κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της, ξεχνώντας όσα κατά καιρούς έχουν εκστομίσει για δικαστικές αποφάσεις, διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, προεξάρχοντος του Πολάκη.
Και εν κατακλείδι, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως τα στοιχεία που συλλέξει οι ανακριτές για τον Γ.Παπαντωνλίου είναι σοβαρά και τεκμηριώνουν το κατηγορητήριο που συνέταξαν. Οι χειροπέδες όμως σε αυτή την περίπτωση δεν είμαι βέβαιος πως ήταν απαραίτητες . Αλλά ακόμα κι αν ήταν, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τη διπλή ανάγνωση και τις διαφορετικές ερμηνείες.

Υ.Γ. Ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν είναι ούτε φίλος μου ούτε γνωστός μου και δεν έχω καμιά διάθεση να τον υπερασπιστώ και να πω μια καλή κουβέντα τώρα που βρίσκεται σε αυτή τη δυσχερή θέση. Μάλιστα την εποχή της παντοδυναμίας και της αλαζονείας του, δεν καταδεχόταν καν να με συναντήσει ως οικονομικό συντάκτη καθώς προτιμούσε εκπροσώπους άλλων μέσων πιο φιλικών και πιο ισχυρών από αυτό που δούλευα τότε. Αν έφταιξε να πληρώσει με την βαρυτέρα των ποινών για παραδειγματισμό. Όχι όμως και να ηρωποιηθεί επειδή καταφανώς τον χρησιμοποιούν ηθελημένα ή άθελα για να εξυπηρετήσουν πολιτικούς σχεδιασμούς. 
Βασ. Στεφανακίδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Μα ουτε και αυτή η αποφαση της ελληνικης δικαιοσυνης κατω από τη σημερινη κυβερνηση μας δεν σου αρεσε κ. κονδυλοφόρε των Αθηναικων πρακτορειων τυπου και ενημερωσης?
    Ποιος είναι ο λογος που δεν σου αρεσε, αυτή η αρχη του ξεπλύματος του πολιτικου μας συστηματος απο την κοπρια του Αυγειου που είναι από τοσα χρονια συσωρευμενει στο τοπο μας , που αν και βρωμα κι ζεχνει, παραμενει ακομα σε μεγαλο μερος απειραχτη?
    Ελπιζω με την επανεκλογή του κ. Τσιπρα την επωμενη χρονια να εχουμε συνεχεια και να δικασθουν ολοι αυτοι οι πολιτικοι που χρηματισαν εις βαρος του λαου μας!Πλιατσικο, νεποτισμος, οικογενειοκρατια, λοβιτουρες, πελατειακο κρατος, κλεψιες, οφσορ και διαφθορα, εχει ονομα και μαλιστα με κεφαλαια κι όλα αυτά πρεπει να γινουν γνωστα στο λαο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επομενη χρονια να πηγαινεις στο Γουδι στη δικη των προδοτων Τσιπρα Κοτζια Καμμενου που παρεδωσαν τη Μακεδονια μας
    ΡΑΧΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Νισάφι πια !
    Τώρα που πήγε ο Γιάννος στη στενή αύριο θα έχω γάλα για το παιδί μου; άρτος και θεάματα..για τους χαχολους
    Τι κυβέρνηση αλητήριων είναι αυτή ; Μας ρημάξανε στη φορολογία - ενώ οι κλασικοί φοροφυγάδες παραμένουν πάντα ίδιοι - δεν έχουμε για τα βασικά , οι τιμές στα ύψη κι οι τύποι χαχαρογελάνε , τρώνε και πίνουνε , εις υγείαν των κορόιδων ! Διέλυσαν την οικονομία ! Βουλιάζουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά