Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αλχημείες

Η αρχική υπόθεση επιβεβαιώθηκε από την τοποθέτηση του ίδιου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: ο Πρωθυπουργός προτίθεται να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική αναθεώρηση όχι στην κατεύθυνση των σύγχρονων προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη η χώρα, αλλά σε εκείνη των μικροπολιτικών του σχεδιασμών. Θυσιάζει έτσι μια κορυφαία θεσμική διαδικασία στον βωμό συμφερόντων που κάθε άλλο παρά άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.
Στον καταστατικό χάρτη μιας χώρας αποτυπώνονται όλες οι ζωτικές λειτουργίες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χειρισμός απαιτεί τον μέγιστο σεβασμό και τη μέγιστη υπευθυνότητα. Καμία αναθεωρητική διαδικασία δεν επιτρέπεται να γίνει χωρίς το αναγκαίο θεσμικό βάθος που θα προσδώσει σε αυτήν ακριβώς τη διαδικασία πραγματική υπόσταση, κύρος, και αξία. Καμία αναθεώρηση δεν επιτρέπεται κατευθύνεται από λαϊκιστικές ή άλλες λογικές που τραυματίζουν αντί να ενισχύουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Σύμπασα η αντιπολίτευση εντόπισε αυτό το σημαντικό κενό στην κυβερνητική πρωτοβουλία. Είναι θεσμική υποχρέωση της κυβέρνησης να λάβει το μήνυμα του δημοκρατικού τόξου και να εγκαταλείψει αμέσως τα πολιτικά της παιχνίδια προς όφελος της ουσίας, της δημοκρατίας και της χώρας. Επιτέλους, αρκετά πλήρωσε η οικονομία τις πρωθυπουργικές αυταπάτες, τις κομματικές ψευδαισθήσεις, τις κυβερνητικές ακροβασίες. Το τίμημα ήταν βαρύ και το κόστος τεράστιο.
Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να πληρώσει και ο καταστατικός χάρτης της χώρας το κόστος μιας αντίληψης που από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έως τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας λειτουργεί με αλχημείες.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά