Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

«Θα τα σπατάλαγες», ενώ τα λεφτά είναι των Κυπρίων!

"Και να σου πω και κάτι άλλο; Και νά 'παιρνες 2.000 ευρώ, έτσι ως... Δε θα γινόταν τίποτα. Θα τά 'χανες αυτά τα χρήματα, θα τα σκόρπαγες, θα τα σπατάλαγες". Μ’ αυτή του την απάντηση, σε άνθρωπο που έχασε το σπίτι του στο Μάτι, ο πρωθυπουργός δεν απέδειξε μόνο ότι δεν έχει ιδέα από την καθημερινότητα των πολιτών. Αποδοκίμασε την ίδια του την επιδοματική πολιτική! Και πήγε να πουλήσει την κυπριακή δωρεά για νοσοκομείο, ως έργο της κυβέρνησης!
Ήταν πρωί στα καμένα που ο πρωθυπουργός πήγε πάλι «στη ζούλα», όπως και την πρώτη φορά, για να δει και να μιλήσει με κατοίκους, χωρίς να έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους!! Και ήταν εκεί μόνο όσοι βρέθηκαν τυχαία και μόνο όσοι είχαν επιλεγεί από το κομματικό πρωθυπουργικό επιτελείο ως «ασφαλείς».
Η επιστασία του χώρου ήταν
σύντομη και άρχισε η προγραμματισμένη γνωστή φιέστα «θα σας φτιάξουμε και σχολεία, μα δεν έχουμε παιδιά, θα σας φτιάξουμε και παιδιά». Μόνο που τώρα δεν θα σας φτιάξουμε σχολεία γιατί αυτό που πουλάει σε σας και στο πόπολο σε σχέση με σας δεν είναι η Παιδεία. Είναι οι νεκροί και οι τραυματίες. Θα σας φτιάξουμε, λοιπόν, νοσοκομεία.
Κι εκεί που η κουβέντα ξετυλιγόταν σε ένα στυλ ρωμέικο, χαλλλαρό, με καφέ και νερό, γύρω από ένα τραπέζι, και έξω από το υπόστεγο ο ήλιος ζέσταινε την ατμόσφαιρα, ο πρωθυπουργός σχεδίαζε τα έργα που πρέπει να γίνουν στη χαροκαμένη περιοχή! Τα σχεδίαζε εκεί, στον καφενέ, χωρίς κι ο ίδιος να ξέρει τι υπάρχει εκεί που πήγε και τι πρέπει να γίνει! Δεν τον ενδιέφερε. Αλλού ήθελε να καταλήξει. Να πουλήσει νοσοκομείο!
Το βίντεο που έχει καταγράψει τις σκηνές είναι αποκαλυπτικό. Με την άνεση που όλοι έχουμε τις λύσεις στο τσεπάκι μας, αρκεί να με κάνεις πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός, έχοντας απέναντι ελάχιστους από τους κατοίκους έλεγε καφενειακά: «Να φτιάξουμε κοινωνικούς χώρους, να φτιάξουμε υποδομές, να φτιάξουμε σχολεία. Αυτά πρέπει να δούμε τώρα βρε παιδιά». Κι εκεί εγύρισε και είπε την περίφημη πια ατάκα στην κατεστραμμένη γυναίκα για τα δυο χιλιάρικα.
Αλλά, την είχε πάρει πια την πάσα και συνέχισε ακάθεκτος στο ζουμί: «Αλλά, ας μην την πάμε εκεί τη συζήτηση». Και την πήγε εκεί που ήθελε εξ αρχής. Στο νοσοκομείο. Γιατί νοσοκομείο πήγε να πουλήσει στο Μάτι ο πρωθυπουργός! Δήθεν αυθόρμητα, δήθεν ασχεδίαστα, δήθεν σαν ιδέα της στιγμής, έτσι όπως έχει μάθει να κυβερνάει και να σχεδιάζει στο πόδι, αμόλησε την ιδέα να γίνει ένα νοσοκομείο! Και είχε και την έμπνευση για το χώρο! Στη Νταού. «Ναι, ναι, εκεί στο Κέντρο Υγείας», ακολουθήσανε φωνές από βαλτούς και από ανυποψίαστους.
Μόνο που οι αυθόρμητοι, οι αγαθοί ανυποψίαστοι δεν ξέραν ότι το σχέδιο του νοσοκομείου και τα λεφτά που θα δοθούν δεν είναι ούτε του Τσίπρα ούτε της κυβέρνησής του! Γιατί δεν ξέρουν ότι τις ώρες που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα συντρίμμια της ψυχής τους και της περιουσίας τους, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να δωρίσει στην περιοχή ένα νοσοκομείο! Και με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ενέκρινε ένα κονδύλι 10 εκ. ευρώ για αρχή, επιπλέον των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί από Κύπριους για τους πυρόπληκτους.
Αυτά είναι τα 20 εκ. ευρώ, που τόσο απλόχερα και γαλαντόμικα άπλωσε προχτές στο τραπέζι στο Μάτι ο πρωθυπουργός, παριστάνοντας ότι τα δίνει η κυβέρνησή του! «Να δούμε πόσο κοστίζει» είπε δήθεν αφελώς στην ομήγυρη και γυρίζοντας στον δήθεν απληροφόρητο υπουργό Σπίρτζη τον προέτρεψε να δουν το θέμα!
Τέτοιο θέατρο σε ανθρώπους κατεστραμμένους μόνο και μόνο για να πουλήσει έργα για να πάρει κανένα ψηφαλάκι, μόνο ο Τσίπρας! Και για να μη μένει αμφιβολία στο λαό για τη δωρεά, παραθέτουμε και τη δήλωση του Κύπριου προέδρου Αναστασιάδη όταν ήρθε στην Αθήνα προ καιρού:
«Ένα νοσοκομείο στην περιοχή όπου επισυνέβη η τραγωδία με την πυρκαγιά, στο Μάτι, και αυτό νομίζω θα είναι μια δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελλήνων της Κύπρου με συγκεκριμένο περιεχόμενο», είπε.
Ο Κύπριος Πρόεδρος εξέφρασε την ανάγκη «να υπάρχει ένα συμβολικό κτήριο που να δείχνει την αλληλεγγύη του κυπριακού ελληνισμού για τραγωδίες που επισυμβαίνουν». «Όπως εμείς έχουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στις πλείστες τόσες περιπτώσεις κατά τον ίδιο τρόπο και εμείς, όπως παλαιότερα επί αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου με την πυρκαγιά στην Πελοπόννησο, κτίσαμε την κοινότητα της Αρτέμιδος», πρόσθεσε.
Άλλο ένα ψέμα του πρωθυπουργού στο λαό και άλλο ένα θέατρο ξετυλίχτηκε, παρόλο που απέφυγε τους δημοσιογράφους για να μην… ενοχληθεί από την κριτική τους. Πέρα από το γεγονός ότι μόνο δικτάτορες δεν θέλουν τον Τύπο στα πόδια τους, κι αυτό δείχνει κάτι από τη μπαχαλάκικη νοοτροπία του πρωθυπουργού, είναι πιθανό ο κ. Τσίπρας να μην ήθελε τον Τύπο ακριβώς για να μην αποκαλυφθεί η εξαπάτηση των κατοίκων του Ματιού με την εξαγγελία της δημιουργίας ενός νοσοκομείου ως κυβερνητικού έργου, ενώ είναι έργο δωρεάς της Κύπρου!
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι ήταν, όμως, μια καλή ευκαιρία να δείξει με την απαξιωτική δήλωσή του για τα δύο χιλιάρικα επίδομα, τρία πράγματα:
1. Με πόση οικονομική άνεση ζει ο ίδιος και η οικογένειά του, ώστε να μην έχει ιδέα για το τι αξία έχουν 2.000 ευρώ για τους πολίτες. Τέσσερις πραγματικοί μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, που το έχει ρημάξει και 1,5 στο αγαπημένο του δημόσιο.
2. Πόσο ξένος είναι από την ανάγκη που έχουν όσοι από τους πολίτες καίγονται από την ανέχεια και τις κάθε είδους στερήσεις. Πόσο ανίδεος εν τέλει είναι για το πώς ζουν αυτά που λιβανίζει ως αδύναμα λαϊκά στρώματα.
3. Πόσο συνειδητά σπαταλάει σε βάρος της οικονομίας το δημόσιο χρήμα για κοντόφθαλμη ψηφοθηρία. Γιατί, ενώ μοιράζει «κοινωνικό μέρισμα» και επιδόματα απλόχερα, δοξάζοντάς τα και θάβοντας τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα, στο Μάτι εμφανίστηκε υπέρμαχος των έργων υποδομής, θάβοντας τα επιδόματα! Γιατί, «τι να τα κάνεις τα δυο χιλιάρικα επίδομα. Θα τα’ χανες. Θα τα σπατάλαγες»!!!
4. Ο Τύπος δεν ήταν εκεί για να ξεσκεπάσει τη νέα απατεωνιά του πρωθυπουργού, αλλά ο Τύπος είναι πλέον παντού. Κυρίως μέσα στο στόμα του κ Τσίπρα. Που δεν μπορεί να κρύψει το ψέμα και την υποκρισία του.
Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ! ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά