Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018

Ποιους κοροϊδεύει, ακόμα, ο Καμμένος;

Ένας μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας μέμφεται τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στο Μακεδονικό. Κάνουν λάθος. Η βασική ευθύνη ανήκει στην Πάνο Καμμένο. Ακόμα και όσοι συμφωνούμε με το περιεχόμενο των «Πρεσπών», στον Καμμένο οφείλουμε τα ένσημα. Ο Τσίπρας, ούτως ή άλλως, ήταν υπέρ της λύσης. Τα δύσκολα ήταν για τον Καμμένο. Δηλώνει κατά της συμφωνίας, όμως τη στήριξε για να κρατήσει την καρέκλα του. Στις Πρέσπες η κυβέρνηση ακύρωσε το Βουκουρέστι. Η υπογραφή της συμφωνίας παράγει αποτελέσματα. Η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία, εκτός και αν υπάρχει στη Βουλή ικανός αριθμός
αφρόνων για να καταψηφίσει το πρωτόκολλο πρόσκλησης, όταν αυτό θα έχει περάσει από όλα τα συμμαχικά κοινοβούλια. Ακόμα και αν η Βουλή δεν κυρώσει τις Πρέσπες, η Βόρεια Μακεδονία θα μπει στο ΝΑΤΟ. Και αυτό το οφείλει αποκλειστικά στον Πάνο Καμμένο. Αν ο Καμμένος ήταν πολιτικά ειλικρινής και συνεπής στην πατριωτική γραμμή, όπως προσδιορίζεται από τον ίδιο, όφειλε να μην επιτρέψει στον εταίρο του να πάει στις Πρέσπες. Εν ανάγκη, ας τον ανέτρεπε. Εδώ ήταν έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση για το μάθημα των Θρησκευτικών. Για τη Μακεδονία έπρεπε να βγει στο βουνό. Στολές έχει. Δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά. Παραπλάνησε το πολιτικό του ακροατήριο, αποκρύπτοντας ότι η υπογραφή δημιουργεί αποτελέσματα. Δεν δίστασε δε να συνδέσει την παραμονή του στο υπουργείο με τις εξελίξεις στα Σκόπια. Ο άνθρωπος που ηγείται των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συναρτούσε τη θέση του με γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εκτός συνόρων. Αυτό θα ήταν αποδεκτό μόνο σε συνθήκες πολέμου. Όμως εδώ, ο πόλεμος γίνεται με τη λογική. Ο Καμμένος το λέει καθαρά σε όσους ψηφοφόρους του απέμειναν: προσπαθεί να απολαύσει τις ανέσεις της καρέκλας του μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν υπάρχει ούτε εθνικό θέμα, ούτε πολιτική αξιοπρέπεια. Μόνο η καρέκλα, στηριγμένη στον πολιτικό καιροσκοπισμό. Έχουν μείνει ακόμα ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ που να πιστεύουν τον Καμμένο; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να ανέβει σε πολιτικό βήμα και να ισχυριστεί ότι υπερασπίστηκε το λαϊκό αίσθημα για το Μακεδονικό, όταν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που μπορούσε να αποτρέψει την υπογραφή της συμφωνίας; Όσο πολιτικό θράσος και αν έχει, όσο και αν εκεί έξω κυκλοφορούν άνθρωποι που πιστεύουν Καμμένους, με το Μακεδονικό κινδυνεύει να τελειώσει πολιτικά. Ενδεχομένως η Βόρεια Μακεδονία να σταθεί ενώπιον του ευγνωμονούσα. Να δώσουν σε ένα στρατόπεδο το όνομά του, να φτιάξουν και αυτοί μία Πλατεία Κοτζιά και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά.
 Κ. Γιαννακίδης
 Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά