Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αποχώρηση

Απώλεια. Για το Κίνημα Αλλαγής. Μείζονος ή ελάσσονος σημασίας, θα το δείξει η «νεκροψία», που έλεγαν παλιά. Ο Νίκος Μπίστης δεν είναι πια μαζί του, αναγγέλλω με προφανή θλίψη, φοβούμαι, πρώτος. Το έμαθα, το διασταύρωσα με τον ίδιο, δεν μπόρεσα να το κρατήσω για τον εαυτό μου και το καταθέτω, προκειμένου να ενημερωθεί το πλήθος των προσωπικών οπαδών του Μπίστη, οι οποίοι τον ακολουθούν στις κάθε τόσο μετακινήσεις του. Αποχώρησε, λοιπόν, από το ΚΙΝΑΛ ο Μπίστης, αθόρυβα, το ίδιο αθόρυβα όπως είχε ενταχθεί σε αυτό, και παρέμενε για μερικούς μήνες.
Οπως μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος, το σημαντικό για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς περιστατικό καταγράφηκε προ δεκαημέρου, δι" επιστολής που απέστειλε ο Μπίστης στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Του ανακοίνωσε ότι παραιτείται δε τόσο από τη θέση
τού μέλους της Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και από την Κεντρική Επιτροπή, διαφωνώντας με τις πολιτικές επιλογές του φορέα, και ειδικότερα, εκείνη της μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κακόγλωσσες του Κινήματος, από αυτές τις φαρμακερές που δεν χρωστούν καλό λόγο σε κανένα, υποστηρίζουν ότι «η μελισσούλα του συστήματος που πετάει από λουλουδάκι σε λουλουδάκι άνοιξε τα φτερά της για τον ΣΥΡΙΖΑ»…
Μια ζωή στο «φεύγα»
Δίνει κι αυτός δικαιώματα όμως. Δεν στέκεται κάπου. Μια ζωή στο «φεύγα» είναι. Κουράστηκε ο κόσμος να παρακολουθεί τις μετακινήσεις του. Αναφέρω χαρακτηριστικούς σταθμούς από την ατέρμονη περιοδεία ανά την ελληνική πολιτική χλωρίδα της «μελισσούλας» Μπίστη:
– το 1974 εντάσσεται στο ΚΚΕ
– το 1983 αποχωρεί από το ΚΚΕ διότι διαφωνεί με τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν
– το 1987 βρίσκει τον δρόμο του στους «μπανιάδες» (που τώρα κυβερνούν τη χώρα), μέσα από το ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά
– το 1991 αποχωρεί και από το ΚΚΕ Εσωτ. Α-Α και προσχωρεί στον Συνασπισμό
– το 2000 και ύστερα από μια μάλλον μάταιη απόπειρα να γίνει αρχηγός κόμματος της εξαιρετικά βραχύβιας ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς), φλερτάρει με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη.
– το 2003 ο Κ. Σημίτης τον χρίζει υφυπουργό Δημ. Διοίκησης
– το 2005 γίνεται μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
– το 2012, τον Απρίλιο, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προσχωρεί στη ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνος για τη διεύρυνση του κόμματος
– μένει μόνο οκτώ μήνες, και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αποχωρεί και από τη ΔΗΜΑΡ.
Εν συνεχεία επανέρχεται στην Κεντροαριστερά, μετέχει στην Ελιά, φλερτάρει με Το Ποτάμι, εντάσσεται στο ΚΙΝΑΛ, ουφ ζαλίστηκα, μέχρι που το καλοκαίρι παθαίνει νέο vertigo και αρχίζει και την «πέφτει» στην πρόεδρο Φώφη διότι με τη σειρά της την «πέφτει» στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις μήνες μετά αποχωρεί… Μπίστης. Κανονικός. Με τα όλα.
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Αν ήταν ελάσσονος σημασίας δεν θα καθόσουν να μας απαριθμήσεις τις μετακινήσεις του εν λόγω περιφερόμενου ατόμου.Όταν ήρθε όμως στο ΠΑΣΟΚ φαντάζομαι δεν σε ενοχλούσαν οι προηγούμενες μετακινήσεις του.
    Επιτέλους όμως θα πρέπει κάποτε,θλιβεροί πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους, να πάψουν να εξυμνούν ως σημαντικούς όσους προσχωρούν στα κόμματά τους και στην συνέχεια όταν αποχωρούν να τους θεωρούν απολειφάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Α ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΡΩΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΤ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά