Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Απελπισμένος και... ξεδοντιασμένος ο Καμμένος - Ποιους βουλευτές «πολιορκεί» ο ΣΥΡΙΖΑ


Στο Μαξίμου τοποθετούν την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση στα τέλη Ιανουαρίου, δηλαδή δυο βδομάδες πριν από την κατάθεση για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι ρουκέτες που εξαπέλυσε ο Καμμένος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Κύπρο προαναγγέλλοντας παράλληλα και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς του ότι υπάρχει συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποκλειστούν βουλευτές του κόμματος του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν την καταιγίδα που έρχεται.
Γιατί κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όχι μόνο διαψεύδουν τα περί μυστικής συμφωνίας Τσίπρα-Καμμένου για αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών των ΑΝΕΛ που θα αποστατήσουν αλλά
βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους για τη διαμόρφωση της νέας πλειοψηφίας που θα απαιτείται για να περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών και να μπορέσει να συνεχίσει η κυβέρνηση αποφεύγοντας τις πρόωρες εκλογές.

Ποιους βουλευτές βολιδοσκοπούν

Στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένη τη μετακίνηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Καλά πληροφορημένη πηγή μιλάει επίσης για συμφωνία με τον Κώστα Ζουράρη. Η Έλενα Κουντουρά έχει δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ έχει ήδη κλείσει θέση και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την Κατερίνα Παπακώστα.
Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών πρόκειται να ψηφίσει και ο Σπύρος Δανέλλης με τον οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την μετακίνηση του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μαξίμου δίνει ιδιαίτερο βάρος στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με ένα εμβληματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Η εντολή που έχει δοθεί στους ειδικούς διαπραγματευτές που έχουν αναλάβει τις μεταγραφές βουλευτών είναι να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για να μπορέσει το Μαξίμου να οργανώσει τις τακτικές και στρατηγικές κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να αποφύγει την αναγκαστική προσφυγή σε εκλογές που θα προκαλέσουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απελπισμένος και… ξεδοντιασμένος

Στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένο ότι ο Καμμένος θα αρχίσει να καταγγέλλει βρόμικες συναλλαγές και αποστασίες. Τον θεωρούν απελπισμένο που μπορεί να οδηγηθεί σε ακρότητες.
Παράλληλα όμως τον χαρακτηρίζουν και φοβισμένο γιατί, αν τραβήξει το σχοινί, θα αντιμετωπίσει μόνος την καταιγίδα που έρχεται με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία –όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί στη Βουλή– θα ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ό,τι και να πει ο Καμμένος δεν έχει καμια σημασία, ισχυρίζεται κυβερνητικός παράγοντας που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό.
Σύντομα θα είναι αποδυναμωμένος και ξεδοντιασμένος αφού η πλειοψηφία των βουλευτών του θα τον ανακαλύψει.
lykavitos.gr

3 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα κ. Τσιπρα και βαλλε ως τον Οκτωμβριο 2019 με τις νεες εκλογες όλα τα πραγματα στη σειρα και ταξη.
    Παρεδωσε μια νοικοκυρεμενη πατριδα που θα ξερει τι κανει και για που τραβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες ..θα παραδωσει συντομα αλλα δεν αρκει ολη η συμμορια πρεπει να παραδοθει στον Κορυδαλλο για τη ζημια που έκαναν στη πατριδα μας

      Διαγραφή
    2. Φαντασου να παρει ο Κουλης με τον Αδωνι και τα φιλαράκια από το Κωλονακι και..
      το τι θα γινει με την προοδο και την ανασταση στη πατριδα!!Βοηθα Παναγια Παρασκευη!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά