Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Σοκ

Προκαλεί ασφαλώς αλγεινή εντύπωση η εκτός ορίων επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στους εκπροσώπους του Τύπου. Η αφορμή όμως της επίθεσης προκαλεί κάτι περισσότερο από αλγεινή εντύπωση. Προκαλεί σοκ να αντιδρά κατ' αυτόν τον τρόπο ο υπουργός επειδή ρωτάται για τον θάνατο δυο παιδιών σε νοσοκομεία. Προκαλεί σοκ να μη δείχνει τον παραμικρό σεβασμό στη μνήμη των ανήλικων νεκρών και τον πόνο που βιώνουν οι οικογένειές τους.
Το ζήτημα εκφεύγει της πολιτικής. Δεν είναι ο πολιτικός πολιτισμός που επιβάλλει σε έναν πολιτικό να μη χρησιμοποιεί ανοίκειες φράσεις και να μη γίνεται απειλητικός. Δεν είναι ούτε ο δημοκρατικός κανόνας που λέει ότι
ένας πολιτικός δεν απαντά σε έναν εκπρόσωπο του Τύπου «και ποιος είσαι εσύ που ρωτάς;». Είναι ο στοιχειώδης ανθρωπισμός που το απαιτεί. Ειδικά από κάποιον που είναι γιατρός, διακονεί δηλαδή ένα επάγγελμα στον πυρήνα του οποίου είναι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος υπουργός δείχνει να στερείται στοιχειώδους ευαισθησίας. Οι νεκροί στις πυρκαγιές της Καλιφόρνιας είχαν γίνει από τον ίδιο η πρώτη ύλη μιας φτηνής πολιτικολογίας κι ενός ακόμη πιο φτηνού χιούμορ προς υπεράσπιση της περιφερειάρχου Αττικής.
Το ζήτημα τελικά εκφεύγει και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο ίδιος έχει απολέσει κάθε αίσθηση ευθύνης. Αλλά η ευθύνη του Πρωθυπουργού που τον έχει επιλέξει παραμένει στο ακέραιο. Ποιος πρωθυπουργός θα ανεχόταν μια τέτοια συμπεριφορά;
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά