Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Σαν σήμερα... Δεν ξεχνώ!

Σαν σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «καταλαμβάνει» την εξουσία και ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με υποσχέσεις και ελπίδες που αποδείχτηκαν όλες φρούδες, με αυταπάτες που ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά.
Αυταπάτες στην οικονομία, αυταπάτες στη διοίκηση της χώρας, αυταπάτες παντού.... Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Η διαχείριση της πρόσφατης τραγωδίας στο Μάτι αρκεί... Δεν ξεχνώ...
Αυταπάτες όμως και στα εθνικά θέματα; Ξεπουλημένες συμφωνίες και ανταλλαγές με κόστος για όσους «ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν»; Κάποιοι, πολλοί, στις 25 Ιανουαρίου του 2015 μαζεύτηκαν στις πλατείες και χόρεψαν χορούς με ζουρνάδες και νταούλια στις πλατείες γεμάτοι ευφροσύνη για την αλλαγή! Κάποιοι με περισσή αλαζονεία κουνούσαν το

δάχτυλο και δίχαζαν. Ή εμείς ή αυτοί! Ή μας τελειώνουν, ή τους τελειώνουμε!

Και ο χρόνος κύλησε και η Ιστορία έγραψε... Δεν Ξεχνώ!

Σήμερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2019, τέσσερα χρόνια μετά, επικυρώθηκε στην ελληνική Βουλή με ψήφους του Σύριζα και κάποιων βολικών προθύμων η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών που παραδίνει Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων. Μία εθνική ήττα! Μία συμφωνία που την ξεκίνησε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και στην οποία αντιτίθεται πάνω από το 80% του ελληνικού λαού! Κάποιοι δηλώνουν και υπερήφανοι! Έχουν βρεθεί ήδη οι πρόθυμοι στη Βουλή που τη στήριξαν αλλά αυτό δεν αλλάζει το λαϊκό αίσθημα.

Ιστορικά, η συμφωνία χρεώνεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι, πολλοί, σήμερα βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν γεμάτοι θυμό και οργή: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική!

25 Ιανουαρίου. Θα μας στοιχειώνει...

Σαν σήμερα.... Σημαδιακή μέρα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!!

 Έφη Μπάσδρα - καθηγήτρια στο Παν/μιο Αθηνών 
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά