Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Η ώρα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όπου η Ελληνική βουλή με ψήφους “αποστατών και γυρολόγων” ετοιμάζεται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών,  επανέρχεται στο προσκήνιο μια δήλωση που είχε κάνει με νόημα παραμονή της 28ης Οκτωβρίου του 2018, και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Είχε πεί τότε επί λέξει ο Προκόπης Παυλόπουλος ότι: “…μόνον εφόσον η γειτονική μας χώρα επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, πρωτίστως δε στο σύνταγμά της… Μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, μόνο τότε είναι δυνατό να
οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο καθώς και η κατά το Διεθνές Δίκαιο ορθή ερμηνεία της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, προκειμένου αυτή να έλθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων…”.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του οποίου τον πατριωτισμό ουδείς δύναται να αμφισβητήσει, έχει δεσμευτεί ενώπιον του Ελληνικού λαού, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή του από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού (στη Μακεδονία), ότι η Βουλή θα κυρώσει τη συμφωνία μόνον εφόσον ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις και “αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της”.
Μέχρι σήμερα ουδεμία αλλαγή στο Σύνταγμα της γείτονος χώρας έχει ακόμα αποτυπωθεί. Μετά μάλιστα και τη σημερινή παραδοχή του αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και η αποτύπωσή τους σε επίσημο νέο κείμενο θα γίνουν μόνον μετά την κύρωση από την Ελληνική Βουλή, τίθεται μείζον ζήτημα με τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ελληνικό λαό, μιας και  φαίνεται να τον αδειάζει η ίδια η Κυβέρνηση.
Γι΄ αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επανέλθει στη θέση του που εμπεριέχει και υψηλό συμβολισμό, ή θα ανεχτεί τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις παραδοχές του κ. Κατρούγκαλου…
ΠΗΓΗ: thepresident.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά