Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τραγωδία για τον ΣΥΡΙΖΑ: 4ος ο Ηλιόπουλος, 5η η Νοτοπούλου (κάρτες)

Γκρίνια και κατήφεια φαίνεται να προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου και κατ΄επέκταση στο ΣΥΡΙΖΑ, τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζουν στις δημοσκοπήσεις τα πρόσωπα που επέλεξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να εκπροσωπήσουν τους συνδιασμούς της Κουμουνδούρου στις δημοτικές εκλογές.
Οι καθαρά κομματικές επιλογές τόσο του Νάσου Ηλιόπουλου για την Αθήνα όσο και της Κατερίνας Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν να μην μπορούν να καταγράψουν θετικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα στις έρευνες να εμφανίζονται τελευταία και καταϊδρωμένα.
Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το παράδειγμα δημοσκόπησης της Opinion Poll για το Δήμο Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε εχθές και φέρνει την υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην... 5η θέση.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Ταχιάος αναδεικνύεται πρώτος με 13,4%, ακολουθεί ο
Γιώργος Ορφανός με 12,5%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%, ο Σπύρος Βούγιας με 9,8% και η Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.
thessaloniki_dimos_2502
thessaloniki_dimos2_2502
thessaloniki_dimos3_2502
Η δημοσκόπηση της Opinion Poll έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου σε 854 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
Για να ενισχυθεί δε η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου έχει τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση «Βόρεια Ελλάδα», με πρωτοκλασάτα στελέχη να κινητοποιούνται και να οργώνουν τη Θεσσαλονίκη.
Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και ο Α. Τσίπρας να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη τον επόμενο μήνα για να δώσει πολιτικό βάρος στους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ και να τους ενισχύσει με την παρουσία του, ενώ επιχειρείται προσέγγιση και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη βόρεια Ελλάδα.
Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα προκειμένου να τονώσει το ηθικό και με το πολιτικό βάρος του να ενισχύσει την εκλογική εμβέλεια των υποψηφίων του κόμματός του.
Αντίστοιχα στην Αθήνα ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα.
Στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του εμφανίζονται στο 18% και τον φέρνουν τρίτο ή και τέταρτο και «καταϊδρωμένο». Είναι σαφές άλλωστε ότι εάν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων καταγράψει μία συντριπτική ήττα στις εκλογές αυτό θα είναι «χαστούκι» και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς είναι προσωπική του επιλογή.
Ο Ν. Ηλιόπουλος επελέγη ως νέος πολιτικός, ωστόσο δείχνει ότι ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία απήχηση στον κόσμο και σε αυτή τη γραμμή η Κουμουνδούρου προωθεί ένα προεκλογικό δίλημμα-σύνθημα, που σκοπό έχει να αξιοποιήσει τη λαϊκή καταγωγή του: «Με τον λαό ή με την ελίτ». Στο πλευρό του επιστρατεύεται όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και προγραμματίζονται και δράσεις με βουλευτές του κόμματος των οποίων αποστολή θα είναι να τον συστήσουν στο εκλογικό του κοινό…
Ο Ν. Ηλιόπουλος μπορεί να είναι γνωστός στο ΣΥΡΙΖΑ και αγαπητός στο Μαξίμου, ωστόσο για την κοινωνία είναι άγνωστος και η περιορισμένη του αναγνωρισιμότητα συνοδεύεται από την άποψη ότι πρόκειται για έναν άχρωμο πολιτικό.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά