Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Θέλουν- δεν θέλουν στις ευρωεκλογές θα πιούν το πικρό ποτήρι

Είναι ολοφάνερο πως η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα εθνικών εκλογών. Αυτό, εξάλλου δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Και σήμερα η Νέα Δημοκρατία, επειδή βρίσκεται σε θέση ισχύος, μπορεί να επιβάλλει τους όρους της. Αυτή κάνει παιχνίδι.
Αλλά και να μην έκανε η Νέα Δημοκρατία τέτοια επιλογή, οι ευρωεκλογές, λόγω του χρόνου διεξαγωγής τους, εξ αντικειμένου θα λειτουργούσαν ως εθνικές εκλογές. Να γίνω σαφέστερος.
Ποτέ ο χρόνος διεξαγωγής των ευρωεκλογών δεν ήταν τόσο κοντά με το ακρότατο όριο διενέργειας εθνικών εκλογών. Αν θεωρήσουμε τον Οκτώβριο του 2019 τον μήνα που υποχρεωτικά θα διεξαχθούν εκλογές, παρατηρούμε πως μεσολαβεί μόλις ένα πεντάμηνο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Χρονικό διάστημα μέσα
στο οποίο είναι αδύνατον να σημειωθούν δραματικές ανατροπές.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως σταθμίζει την κατάσταση. Βέβαια, υπάρχει ένας κανόνας. Ουδείς επισπεύδει εκλογές εφ΄όσον πρόκειται να τις χάσει, εκτός αν όντως επιθυμεί να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως ο Κώστας Καραμανλής το 2009.
Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν ανήκουν στην κατηγορία των πολιτικών που έχουν εθνικές ευαισθησίες. Έχουν αποδείξει πως δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον της πατρίδος, παρά μόνον αποβλέπουν στην παραμονή τους στην εξουσία. Τα ψέμματα όμως τελείωσαν. Στις ευρωεκλογές θα λογοδοτήσουν για όλα τα πεπραγμένα τους.
Το ερώτημα είναι ένα. Μετά την προβλεπόμενη βαριά ήττα, πώς θα μπορέσουν να κυβερνήσουν; Απάντηση : μια χαρά θα μπορέσουν. Έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή, θα απολαύσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα εξουσίας.
Μα μετά, η ήττα στις εθνικές εκλογές θα είναι ακόμα βαρύτερη, θα αντιτείνει ο αναγνώστης. Αυτό, ουδόλως ενδιαφέρει τον Τσίπρα και την παρέα του. Έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Θα φτιάξουν άλλο κόμμα, χωρίς τα διάφορα βαρίδια που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα βαριά ονόματα δεν τον ενδιαφέρουν. Έχει τελειώσει ο ρόλος τους.
Τον ενδιαφέρουν όμως τα μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταλάβει το Δημόσιο. Αυτούς τους θέλει. Και για να τους έχει, θα πρέπει να αποδείξει πως ενδιαφέρεται γι΄αυτούς. Πως τους υπολογίζει. Πως ενδιαφέρεται για τα μηνιάτικα τους από το Ελληνικό Δημόσιο. Πέντε μήνες μισθοδοσίας, στις ημέρες μας, δεν είναι και λίγο.
Ο Αλέξης είναι ο ηγέτης που φροντίζει τον στρατό του. Αυτό είναι γνωστό, καθώς το αποδεικνύει και η διάσημη πλέον φωτογραφία της νιότης του. Όλο το παρεάκι του διορίστηκε κάπου.
Συνεπώς, διακινδυνεύω την πρόβλεψη πως οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Βέβαια, από την στιγμή που οι ευρωεκλογές προσλάβουν χαρακτήρα εθνικών εκλογών, ο Τσίπρας απλώς θα μετρά τον χρόνο της πτώσης του.
Όμως, αν διενεργήσει τον Οκτώβριο τις εθνικές εκλογές ακυρώνει την επιλογή να προκαλέσει νέες εκλογές, λόγω μη εκλογής προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2020, έχουν επισημάνει έγκυροι σχολιαστές.
Το χαρτί αυτό του το «έκαψε» ο Κ.Μητσοτάκης, μιλώντας για αλλαγή του εκλογικού νόμου και τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Έτσι, ο Τσίπρας ξεδοντιασμένος, περιμένει πλέον ένα θαύμα. Στην πολιτική όμως η προσμονή του θαύματος, είναι τυχοδιωκτισμός.
Σ, Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά