Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Θέλουν να διασώσουν τον Τσίπρα

Φαίνεται πως η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις είναι δεδομένη. Ουδείς αμφισβητεί αυτό το ενδεχόμενο. Ακόμα και το μέχρι πρότινος αμφισβητούμενο εύρος της διαφοράς, όλα δείχνουν πως και αυτό θα κινηθεί κοντά στις 10 μονάδες.
Εκείνο που έχει απομείνει στους ολιγάρχες και στον διεθνή παράγοντα είναι η πολιτική διάσωση του ίδιου του Α. Τσίπρα. Έχει κάνει πάρα πολλές εξυπηρετήσεις και στους μεν και στους δε, και είναι λογικό και αυτοί να θέλουν να τον κρατήσουν ζωντανό πάνω στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Θα είναι η «χρυσή» εφεδρεία τους. Είναι νέος, πρόθυμος, εύκαμπτος και το κυριότερο, χωρίς αρχές.
Τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον αφήσουν στην τύχη του. Δεν τους ενδιαφέρει. Μπορεί ο Α. Τσίπρας να φτιάξει νέο κόμμα, χωρίς βαρίδια.
Βέβαια, υπάρχει και η άποψη πως ο πρωθυπουργός, αυτός αποτελεί το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις και η
γενικότερη αίσθηση αυτό δείχνουν. Και είναι λογικό. Στο πρόσωπο του αποτυπώνεται η επιθετικότητα, ο διχαστικός λόγος, ο κυνισμός.
Όσο επικρατούσε ακόμα η αντίληψη πως «θα σκίσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο», ο Α.Τσίπρας απευθυνόταν σε ένα εθνικό ακροατήριο. Τον άκουγαν οι πολίτες που δεν ήθελαν να παραδεχτούν πως η περίοδος των παχιών αγελάδων έληξε.
Όταν όμως αποκαλύφθηκε το μέγεθος της απάτης ή της αυταπάτης, τότε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κλονίστηκε. Το γυαλί ράγισε, και σήμερα ο πρωθυπουργός αποτελεί το αδύναμο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.
Από αυτήν την δύσκολη θέση σπεύδουν να τον βγάλουν οι εταίροι μας και οι εγχώριοι ολιγάρχες. Τον θέλουν ζωντανό, καθώς πρέπει να υπάρχει εναλλακτική στην διακυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη. Εναλλακτική εντός του συστήματος.
Μπορεί να επιτευχθεί η διάσωση του Α.Τσίπρα; αν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι σαρωτική και αν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα σαφή τετραετή ορίζοντα, τότε πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά και ουδείς μπορεί να προδικάσει ή να ελέγξει τις εξελίξεις.
Σε αυτήν την περίπτωση η τύχη του Α.Τσίπρα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι άγνωστη. Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Αν όμως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι συντριπτική ή αν η κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης εμφανίσει τις γνωστές και χρόνιες παθογένειες, τότε ο Α.Τσίπρας θα παραμείνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμπρωταγωνιστής στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Όλοι εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, που τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με αυτά των ολιγαρχών, δεν θα πρέπει να λησμονούμε τι εξέφρασε και τι εκφράζει ακόμα και σήμερα ο πρωθυπουργός.
Είναι ο βασικός υπεύθυνος για την τετραετή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο άνθρωπος που εξέφρασε και εκφράζει την ημιμάθεια, την εμπάθεια και την πολιτεία των σκουπιδιών.
Αυτός τελικά εκπροσωπεί το παλιό, και μάλιστα στην χειρότερη εκδοχή του. Αν οι ολιγάρχες τον εκτιμούν τόσο πολύ, ας τον προσλάβουν στις επιχειρήσεις τους. Πτυχιούχος του ΕΜΠ είναι!
Για εμάς τους υπόλοιπους πολίτες, Tsiprismus delendus est.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

10 σχόλια:

  1. Κυρ γραφια μου από το αθηναικο κρατος,
    μη σκανιαζεις, ιδρωνεις και βακαλιζεσαι για τη τυχη του Αλεξη, του καλιτερου Ελληνα πρωθυπουργου στα μεταπολεμικα χρονια μας! Σκανιαζε μοναχα για τον Κουλη σου, τουτο το θυμώδες, νευρικο κι άκαπνο παλικαρακι, που τυμπανιζει ναναι φιλελευθερος, ητοι ένας κοινωνικά άπραγος πολιτικός του κομματικού σωλήνα και του μεγαλοαστικού σαλονιού και ως εκ τούτου αδύναμος για ριζοσπαστικές αποφάσεις.
    Αποφασεις απαραιτητες για το μελλον του τοπου μας και τους συνανθρωπους μας!
    Ο Αλεξης Τσιπρας οπου και να βρεθει , ξερει και κολυμπάει,εχει μαθει να αντιμετωπιζει δυσκολιες κι αντιξοότητες στη ζωη του. Εξ αλλου, αντίθετα με τα οσα γραφεις και στοιχειώνεις με τις αθηναικες σου σοφιες και βαθειες γνωσεις σου, ο Αλεξης θαναι ο πρωτος επιλαχων στις εκλογες του Σεπτεμβρη, διοτι θα δικαιωθει από τον γνωστικο λαο μας για τον κοπο του και τα αποτελέσματα του!Ο λαος μας ποτε δεν λησμονα ποια Ελλαδα παρελαβε ο Αλεξης το 2015!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έπειτ΄αρχίσαμε γι αστείο
      τα ψέμματα στη συντροφιά
      είπαν να δώσουν το βραβείο
      στη μεγαλύτερη ψευτιά

      Ο ένας είπε ότι είδε το Θεό
      ο άλλος είπε ότι πέταξε με πλοίο
      εσύ μαε είπες τον Αλέξη ''πιο καλό''
      κι όλοι σου δώσανε το πρώτο το βραβείο...
      Γ.Κ.

      Διαγραφή
    2. Μπραβο σου ΓΚ , εισαι ποιητης κι ατσιδας βρε με τα ουλα σου! Κριμα που δεν
      συμπαθας τον Αλεξη και τον εκθετεις μαλιστα , αποκαλοντας τον και ψευτη!!

      Διαγραφή
    3. Εγώ απλώς πείραξα τον τρίτο στίχο στη δεύτερη στροφή:)
      Γ.Κ.

      Διαγραφή
  2. Ο αλεξης ξερει να αντιμετωπιζει δυσκολιες ε?και ποτε δουλεψε και ζοριστικε στην ζωη του βρε αμορφωτε ,σαν τον αρχηγο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αραδειασε φιλε μου τις δικες σου περγαμενες από τα ανωτατα ιδρυματα, τα οποια φυλα στο εικονοστασι ψηλα η μανα η φουκαριαρα?
      Θα μας πιασει τρομος και φοβερα !
      Ιδιαιτερα αν είναι σαν και κεινα του Κουλη από τ~αμερικανικα κολλεγια, τα πληρωμενα χρυσα από του μπαμπα τα λεπτα, που οικονομαγε από τα κρατικα φορολογικα εσοδα των αμοιρων ραγιαδων στην εποχη που βασιλευε με τη κα. Μαρικα, πουχε, λεει, και ιδιωτηκο μουσειο με σπανια αρχαια στο νησι τους!!
      Αληθεια, σαν εμπιστος της οικογενειας και καλα πληροφορημένος πουσαι , επιστραφηκαν αυτά όλα στο κρατος οπου και ανηκουν? Μετα λενε γιατι οι εγγλεζοι δεν μας επιστρεφουν του Παρθενωνα τα κλεμενα αγαλματα ! Ουστ!!!

      Διαγραφή
  3. Είσαι "καθ εικόνα και καθ ομοίωση" με τον αρχηγό σου αγράμματος,αμόρφωτος, αστοιχειοτος χωρίς
    ιχνος κρίσης και ικανότητα αξιολόγησης και εκτίμησης. Όταν γράφεις δεν έχεις τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ανοίξεις ένα ορθογραφικό λεξικό να αποφύγεις τα εγκληματικά ορθογραφικά λάθη του κειμένου που γράφεις, εκτός βέβαια των ασυναρτησιών και φαιδρών επιχείρηματων σου. Βλεπεις τα πτυχία που εγώ έχω κάνουν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 - 7:10:00 π.μ.
      Βλεπεις τα πτυχία που εγώ έχω κάνουν τη διαφορά!!!!
      Η κριτική γίνεται πάνω στην τάση που κυριαρχεί, όπου όλα τα συνεργατικά-εναλλακτικά μαγαζιά αυτοπροσδιορίζονται σαν κάτι το επαναστατικά διαφορετικό μόνο και μόνο γιατί χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους εμπορίου και φορολόγησης! Τα ρασα κανουν το παπα λοιπον? Τι εμαθες από τη μελετη των απομνημονευματα τ`Κωλοκοτρωνη λεβεντη μ~τσολια μ~!!

      Διαγραφή
  4. Η Παλια εποχη του σιδηρου περασε κι εφερε την εποχη του χαλκου, , στα νεωτερα από την εποχη του ανθρακα φτασαμε στην εποχη του ηλεκτρισμου,ξεπερασαμε τον αυτοματισμο,
    διερχομαστε τον κυβερνοχωρο και εισερχομαστε στην τεχνικη νοημοσυνη και συ φιλαρακι μενεις να πουλας εξυπνάδες με τα τεσσερα ι,η, οι,ει, υ της ελληνικης γλωσσας! Όχι τα πεντε ι!!!Αιντε γεια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συντροφε 5:17:00 το copy paste που εκανες καμια σχέση με το αντικείμενο της συζήτησης,αλλή μια σπόδειξη τηε έλλειψης παιδείας που σε διακατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά