Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ασυγχώρητα λάθη χωρίς… ευθύνη

Ωραίες είναι οι θεωρητικές και άνευ άλλων συνεπειών αυτοκριτικές υπουργών και στελεχών του Σύριζα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουν και για την ταμπακιέρα. Κάνουμε λάθη και μερικές φορές ασυγχώρητα λάθη είπε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης μιλώντας στη Βουλή για τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.
Το ποια είναι, πόσο κόστισαν και ποιοι τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν αυτά τα λάθη δεν μας είπε ο κ.αντιπρόεδρος. Για ποιο λόγο χρειάστηκαν  τρία χρόνια για παράδειγμα  για να κατανοήσουν ότι το θέμα των κόκκινων δανείων είναι νάρκη στα θεμέλια των τραπεζών και της  οικονομίας και να αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά; Για ποιο λόγο χρειάστηκε η παρέμβαση των
Eυρωπαίων και των θεσμών για να κατανοήσουν ότι δεν γίνεται  για να βολέψουμε τις προεκλογικές μας σκοπιμότητες να προτείνουμε ρυθμίσεις που δεν  οδηγούν πουθενά;
Γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Δραγασάκης ως  υπεύθυνος για την οικονομία και την ανάπτυξη, γιατί καρκινοβατούν μια σειρά επενδύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το τοπίο. Κάθε φορά πρέπει να φτάσουμε στο αμήν, να πιέζουν οι Ευρωπαίοι, να απειλούν ότι δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, για να ξυπνήσουν κάποιοι στην κυβέρνηση και να αρχίσουν να τρέχουν.
Ενώ όταν πρόκειται  για φόρους εισφορές και περικοπές δεν έχουν κανένα  πρόβλημα, παρά τα κλαυθμυρίσματα για καταναγκασμούς  των δανειστών, να τα ψηφίζουν, όταν πρόκειται να εγκρίνουν μια επένδυση  θυμούνται όλες τις ευαισθησίες και τις ιδεοληψίες που κουβαλούν.
Την ώρα που οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε προγράμματα και μνημόνια,τρέχουν εμείς ανακυκλώνουμε ακόμα τη μιζέρια μας. Η ανεργία παραμένει στα ύψη, οι θέσεις που δημιουργούνται είναι υποαμοιβόμενες μερικής απασχόλησης, οι ρυθμοί ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι αναιμικοί,οι καταθέσεις ,τελευταίο καταφύγιο των πολιτών συνεχίζουν να μειώνονται και πάει λέγοντας.
Κι ο λόγος είναι φυσικά αυτά τα, ακατονόμαστα, λάθη της κυβέρνησης του Σύριζα. Μιας κυβέρνησης που έχει εγκλωβίσει τη χώρα  και τους πολίτες της σε μια μόνιμη κατάσταση στασιμότητας και αβεβαιότητας. Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά, ότι και να λέει ο κ.αντιπρόεδρος, ότι το μόνο που κάνουν δεν είναι να λύνουν, αλλά να κουκουλώνουν τα προβλήματα και να τα παραπέμπουν στις καλένδες.

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Αφού παραδέχεται πως κάνανε ασυγχώρητα λάθη στην ουσία μας λέει πως τουλάχιστον πρέπει να αποδοκιμαστούν στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά