Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Εθνικόφρων

Ο Πρωθυπουργός διαμαρτύρεται - και σωστά - για την κατηγορία της «προδοσίας» που του προσάπτει η εθνικιστική Δεξιά σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι εννοεί όμως ο ίδιος όταν κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στηρίζει έναν υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν που είναι «ανθέλληνας»; Είναι πολιτικό επιχείρημα εντός του δημοκρατικού τόξου αυτός ο χαρακτηρισμός ή ένας χαρακτηρισμός απευθείας βγαλμένος από το οπλοστάσιο της Άκρας Δεξιάς την οποία υποτίθεται ότι μάχεται; Σε φιλέλληνες και ανθέλληνες χωρίζεται ο κόσμος;
Δεν είναι η πρώτη φορά που βουτά ο Πρωθυπουργός στα θολά νερά της εθνικιστικής ρητορικής. Ήταν πριν αναλάβει την εξουσία όταν διατράνωνε από το βήμα της Βουλής πως
«κάποιοι εδώ μέσα δεν είναι και πολύ Έλληνες». Ήταν την ίδια περίοδο που υποδείκνυε ως εχθρό της Ελλάδας τη γερμανίδα καγκελάριο και τους πολιτικούς του αντιπάλους ως μερκελιστές, ενώ δεν καταδίκασε ποτέ τους συμμάχους του που μιλούσαν για Κουίσλινγκ και γερμανοτσολιάδες. Η καγκελάριος βγήκε στο μεταξύ από το κάδρο. Για να μπει στο στόχαστρο της πρωθυπουργικής πατριδοκαπηλίας ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός προσφέρει κακή υπηρεσία σε μια χώρα που βάφτισε πολλές φορές «ανθελληνισμό» ό,τι δεν συμβάδιζε με τα συμφέροντά της. Ήταν μια πλάνη που προσπάθησε να αποτινάξει από τη χώρα ένας ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν έλεγε ότι δεν υπάρχουν δίκαια, αλλά συμφέροντα. Μόνο που δεν μπορεί κανείς να διεκδικεί την κληρονομιά του Βενιζέλου και να μιλάει σαν εθνικόφρων του περασμένου αιώνα.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά