Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Στρατηγός Κωσταράκος: Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους «ενόχους» των «Πρεσπών»

Ένα αναλυτικό κείμενο με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές και την Συμφωνία των Πρεσπών δημοσίευσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.
Ήδη από τον τίτλο, ο στρατηγός επισημαίνει πως «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους "ενόχους" της Συμφωνίας των Πρεσπών» και στο κείμενό του αναφέρει με επιχειρήματα και παραθέτοντας γεγονότα, την σκέψη του για τους χειρισμούς Τσίπρα, τον ρόλο Κοτζιά και την παρουσία του Πάνου Καμμένου.
Παράλληλα, εκφράζει την αγωνία του για το τι μπορεί να ακολουθήσει στα μέτωπα με την Αλβανία και την Τουρκία, προειδοποιώντας: «Ελπίζουμε να μην του δοθεί η ευκαιρία. Όχι αλλη "μειοδοσία"».
Αναλυτικά το κείμενο του στρατηγού Κωσταράκου:

Ενδεχομένως ανήκω σε αυτούς που ο κ. Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «ανόητους» γιατι δεν καταλαβαίνουν την αξία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μόνο που κάποιοι «ανόητοι» και «ξεροκέφαλοι» κράτησαν όρθια και ελληνική τη Μακεδονία μας για πολλούς αιώνες. Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια δικής του διακυβέρνησης με «εξυπνάδα», «εθνική ευελιξία» και ξεχωριστές «διαπραγματευτικές ικανότητες μηδενικού κέρδους» για να την παραδώσουμε χωρις αγώνα στους γείτονες.
Η παρακάτω ανάρτηση εχει σκοπό να του υπενθυμίσει οτι οι εθνικές «μειοδοσίες» εχουν πάντα κόστος. Γι αυτο καί επιμένω οτι δέν πρέπει να ξεχνάμε τους «ενόχους» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της Κυριακής έχουν γραφτεί πολλά. Πέρα όμως και πάνω από όσα γραφτούν ή ειπωθούν το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι τόσο οι ευρωεκλογές όσο και η εξωτερική πολιτική επί ΣΥΡΙΖΑ, διεξάγονται και ασκούνται με το βλέμμα στο εσωτερικό και όχι στην Ευρώπη. Και όχι άδικα.
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (τώρα πλέον ΣΥΡΙΖΑ σκέτο) πήρε αποφάσεις που μείωσαν και εξευτέλισαν τη χώρα μας και «ξεπούλησαν» τη Μακεδονία. Οι υπεύθυνοι του δράματος αυτού όμως έχουν και ταυτότητα και ονοματεπώνυμο.
Ο κ. Τσίπρας επικεφαλής της «θλιβερής» και επιζήμιας για την χώρα ομάδας του, συνεχίζει να προσπαθεί να ξεγελάσει τους Έλληνες λέγοντας, κατά τη γνώμη μου, τραγικές ανακρίβειες.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο κ. Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα αποκόμισε από τη Συμφωνία των Πρεσπών πολιτικά οφέλη (τα οποία ψάχνουμε να τα ανακαλύψουμε καθόσον δυστυχώς ακόμη συνεχίζουμε να είμαστε κομπάρσοι και απόντες στα τεκταινόμενα στα Δυτικά Βαλκάνια) ή οικονομικά οφέλη (επενδύσεις στα Σκόπια - ενώ εμείς θέλουμε επενδύσεις στην Ελλάδα - όπου από χρόνια είμαστε οικονομικά ισχυροί και η συμφωνία δεν βελτιώνει τη θέση μας).
Παραμύθια για μικρά παιδιά ή τους επίτηδες ανημέρωτους οπαδούς του. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι, η Ελλάδα από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν κέρδισε απολύτως τίποτα. Νικήθηκε χωρίς να δώσει μάχη σε έναν αγώνα που δεν την πίεσε κανένας να μετάσχει. Μια εθνική «μειοδοσία» με σκοπό τη βελτίωση της προσωπικής διεθνούς πολιτικής δυναμικής του κ. Τσίπρα. Εμείς σαν Έλληνες ντρεπόμαστε για την ήττα στην οποία μας οδήγησε. Αυτός;
Ο κ. Κοτζιάς ως Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο αρχιτέκτονας αυτής της τραγωδίας. Ευτυχώς η Ελλάδα γλύτωσε από τις υπηρεσίες του. Ο εμμονικός και διεθνιστικός, κατά τη γνώμη μου, σχεδιασμός του περιελάμβανε, εκτιμώ, παρόμοιες επιζήμιες Συμφωνίες με την Αλβανία και την Τουρκία.
Ευτυχώς δεν πρόλαβε γιατί ο ρόλος του τελείωσε και οι «φίλοι του» τον απέσυραν στην αφάνεια. Θεωρώ όμως, ότι ακόμα και τώρα δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημίας και της προσβολής που έκανε στη χώρα υπογράφοντας μια υποτιμητική Συμφωνία από την οποία η Ελλάδα ενώ δεν κέρδισε τίποτα παραχώρησε την ιστορία και την ταυτότητα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Έχει όλη την υπόλοιπη ζωή του για να το καταλάβει. Το έργο του συνεχίζει ο κ. Κατρούγκαλος προσπαθώντας να παίξει τον ίδιο ρόλο. Σημάδια των καιρών. Το Αιγαίο και τα νησιά μας που διαπραγματεύθηκε με απίστευτη επιτυχία ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τώρα επιμένει να τα διαπραγματευτεί ο κ.Κατρούγκαλος. Ελπίζουμε να μην του δοθεί η ευκαιρία. Όχι αλλη «μειοδοσία».
Ο κ. Καμμένος που διεκήρυσσε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα «προδώσει» τη Μακεδονία, με την ανοχή του στην υπογραφή της Συμφωνίας, της έδωσε τη χαριστική βολή. Είναι αλήθεια ότι την καταψήφισε στη Βουλή.
Όταν όμως μπορούσε να την σταματήσει δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να αποχωριστεί την «ονειρεμένη» για αυτόν καρέκλα του Υπουργού Άμυνας. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να αναχαιτίσει την προσπάθεια των κ. Τσίπρα και Κοτζιά και δεν το έκανε.
Έχασε την ευκαιρία να γίνει ο σωτήρας και ο πραγματικός «προστάτης» της Μακεδονίας, όπως άλλωστε ήταν ο ρόλος του ως ΥΕΘΑ. Είχε όμως τον προσωπικό του σχεδιασμό για να αποφύγει τα δύσκολα, αλλά από ότι αποδείχθηκε λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος όχι μόνο τον ξεγέλασε, τον διέσυρε και του διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Δεν είναι μόνο συνυπεύθυνος, είναι δυστυχώς, για αυτόν και ηττημένος. Δεν αποκόμισε τίποτα από τη θητεία του στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πάντα μια κουλτούρα και μια νοοτροπία νίκης. Εκπαιδεύονται για να τιμούν τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας και να νικούν τους αντιπάλους της χώρας μας όταν και εφόσον κληθούν να το πράξουν.
Ο κ. Καμμένος είναι δυστυχώς για τον ίδιο και για τη χώρα ένας νικημένος «ηγέτης». Τις τελευταίες ημέρες ξανασήκωσε το φλάμπουρο του «αδιάλλακτου» πατριωτισμού. Πολυ αργά. Ειχε την ευκαιρία του και την έχασε. Νικήθηκε. Η πατρίδα δεν χρειάζεται αλλες ήττες.
Για τις εκλογές της Κυριακής ο κ.Τσίπρας (χωρίς τους κ.Κοτζιά και Καμμένο πλέον) προσπαθεί να θολώσει την κρίση και να μειώσει την οργή των Ελλήνων με μικροεπιδόματα, αμφίβολα οικονομικά μέτρα και όπως πάντα με απίστευτες (και συνήθως ψεύτικες) υποσχέσεις.
Είναι μια ευκαιρία όλοι εμείς οι Έλληνες να του δείξουμε ότι δεν ξεχνάμε τους υπαίτιους της εθνικής ταπείνωσης που προσυπέγραψε στις Πρέσπες και να του αποδείξουμε ότι, αντίθετα με ότι πιστεύουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του, η εθνική μας συνείδηση δεν εξαγοράζεται με ψεύτικες υποσχέσεις, παραμύθια για αφελείς και μερικές εκατοντάδες ευρώ.
‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’
Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ
‘We deserve a stronger Europe’
General (ret) Mikhail Kostarakos
Former Chief HNDGS
Former Chairman EUMC

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά