Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Τρέχει μόνος, μιλά σε άδειες πλατείες, τελεί σε πανικό

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ και η απελπισία είναι κακοί σύμβουλοι. Κι αυτό αποδεικνύεται-για μια ακόμα φορά-από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Α. Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές.
Ο πρωθυπουργός «πήρε επάνω του» την προεκλογική εκστρατεία και ξέρει ότι αν ηττηθεί θα έχει ηττηθεί ο ίδιος, αφού επέλεξε το one man show. Ταυτοχρόνως όμως δείχνει να λειτουργεί υπό το καθεστώς πανικού. Με αποτέλεσμα, να μην έχει ούτε ψυχραιμία, ούτε καθαρό μυαλό.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ συνηθισμένο π.χ. ένας εν ενεργεία πρωθυπουργός, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες να δίνει τρεις(!) συνεντεύξεις (Ρ/Σ News 247, Kontra Chanel και ΑΝΤ1) και να κάνει και μια ομιλία στο Αγρίνιο. Ούτε είναι φυσιολογικό να αλλάζει το «μήνυμα» του από συνέντευξη σε συνέντευξη και από ομιλία σε ομιλία. Είναι κάτι σαν το «όπου κάτσει η μπίλια». Την μια λέει ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά το αλλάζει στο ότι είναι ψήφος σε μια…δημοσκόπηση και μετά επιστρέφει σε μια ενδιάμεση θέση:

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ψήφος ακύρωσης τους!
Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ και το αλαλούμ είναι πρόδηλα. Όπως πρόδηλη είναι και η πρόθεση του να δοκιμάσει πάλι το «αριστερό κοστούμι» της …σύγκρουσης με τους θεσμούς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε, ότι αν οι Ευρωπαίοι αντιδράσουν στα μέτρα, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 50%»! Και το είπε μάλλον δίχως να αντιλαμβάνεται, ότι εμφανίζεται, περίπου σαν παρακαλεί τους «ξένους» να αντιδράσουν, για να «ηρωοποιηθεί» κι ενδεχομένως να περιορίσει την ήττα του. Γιατί το 50%, ούτε σαν σχολικό ανέκδοτο δεν στέκει.
ΤΟ ΕΙΠΕ επίσης, πάλι χωρίς να αντιλαμβάνεται, ότι έτσι ομολόγησε, πως τα μέτρα-προσπάθεια εξαγοράς ψήφων είναι πέραν της λογικής και σε βάρος της οικονομίας. Γεγονός που θα δικαιολογούσε μια αντίδραση των Ευρωπαίων. Οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν κανένα λόγο να αντιδράσουν σε κάτι που είναι συνετό και δεν απειλεί με εκτροχιασμό την ελληνική οικονομία. Λέγοντας το, είναι σαν ομολογεί και πάλι πολιτικό τυχοδιωκτισμό: Σας προκαλώ-Αντιδράστε-Κάντε με «ήρωα»-Διασώστε με εκλογικά…
ΜΕ ΤΗΝ επιλογή να «πάρει επάνω του» ο Α. Τσίπρας την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύονται δυο πράγματα: 1.Οτι ήταν φανερό, πως το Μ. Μαξίμου κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι μόνο ένας Τσίπρας από τα παλιά θα μπορούσε να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το ναυάγιο. Όμως αυτός ο Τσίπρας δεν είναι «ένας Τσίπρας από τα παλιά». Είναι «ένας Τσίπρας παλιός». Ένας Τσίπρας που «πάλιωσε», από την οικονομική αποτυχία, από τις Πρέσπες, από το Μάτι και από την συνάφεια με τις ελίτ στα κότερα. 2. Η επερχόμενη ήττα θα χρεωθεί προσωπικά στον ίδιο. Επιβαρύνοντας το ήδη βαρύ κλίμα που υπάρχει στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των επιλογών που έχει κάνει ουσιαστικά ερήμην της ή και σε διαφωνία μαζί της. Όπως π.χ. η «Προοδευτική Συμμαχία» και το «πολιτικό παιδομάζωμα», από τα αζήτητα του παλιού ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ και της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ το μόνο που απομένει στον Α. Τσίπρα σε αυτές τις 5 μέρες που απομένουν ως τις κάλπες, είναι να περισώσει ότι περισώζεται από τις περίπου 750.000 οι οποίοι εμφανίζονται ως αναποφάσιστοι. Ο στόχος του Μ. Μαξίμου είναι να επαναπατρίσει περίπου 250.000. Ένας στόχος που μοιάζει άπιαστος. Με τον Α. Τσίπρα σε πανικό, με ένα αλλοπρόσαλλο Μ. Μαξίμου κι ένα κόμμα απών από την εκλογική μάχη.

 του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου
 https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά