Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Κάντο όπως η… Πράβδα : Η Αυγή εξαφάνισε τα αποτελέσματα των εκλογών

Αλγεινή εντύπωση -αλλά όχι έκπληξη- προκαλεί η απόφαση της συντακτικής ομάδας της Αυγής να «εξαφανίσει» από το πρωτοσέλιδό της τα αποτελέσματα των χθεσινών τριπλών εκλογών.
Η εμφατική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα δεν αναφέρεται πουθενά στο πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας της κυβερνώσας παράταξης, δημιουργώντας μια αρνητική πρωτοτυπία για τη χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα μιας δυτικού τύπου φιλελεύθερης δημοκρατίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διεύθυνση της εφημερίδας της Αριστεράς περιορίστηκε απλώς στο να σημειώσει με ψιλά γράμματα ότι
στο εσωτερικό του φύλλου της Δευτέρας περιλαμβάνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς και των δημοτικών-περιφερειακών.
Επισημαίνεται πως ανάλογα φαινόμενα είναι χαρακτηριστικά μόνο σε χώρες (και εποχές) όπου επικρατούν ανελεύθερα, ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως π.χ. την εποχή της παντοδυναμίας των κομμουνιστικών δικτατορικών καθεστώτων στην -αλήστου μνήμης- ΕΣΣΔ και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στην Κούβα (έως και σήμερα), στην Καμπότζη του Πολ Ποτ, κ.ο.κ., καθώς και σε ακροδεξιές δικτατορίες όπως π.χ. στην Χιλή του Πινοτσέτ, την Αργεντινή του Βιντέλα και στην Ελλάδα της Επταετίας.
Για να είμαστε ακριβείς, βεβαίως, σε όλα τα παραπάνω «θεάρεστα» καθεστώτα δεν θα εγείρετο ζήτημα δημοσίευσης ή μη των εκλογικών αποτελεσμάτων, απλούστατα γιατί… δεν διεξάγονταν ελεύθερες εκλογές!
in.gr

1 σχόλιο:

  1. Τον μονο που λυπάμαι ειλικρινα είναι ο τυπος που εγραφε σε κάθε αναρτηση Υμνους προς τον πολυχρονεμένο και δεν ξερω αν εχει το κουραγιο να ξαναβξει και να κατακεραυνωσει τους "Γραγιδες των Αθηνων" όπως ελεγε. Μα αυτή είναι η Δημοκρατια φιλε αν ακομη διαβαζεις εδώ τo site, μια χανεις μια κερδίζεις και θα πρεπει αν αποδεχόμαστε και τα καλα και τα κακα, τι να κανουμε τωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά