Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Περί αποχής...

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής κρίσιμων γενικών βουλευτικών εκλογών στη χώρα.
Έχουμε εξηγήσει αναλυτικά μέσα από το φιλόξενο Antinews τους λόγους για τους οποίους εκτιμούμε ότι η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου 2019, θα κρίνει πολλά για το μέλλον της χώρας μας.
Και έχουμε επίσης αναλυτικά τοποθετηθεί εδώ γιατί, ως Σκληρή Δεξιά, στηρίζουμε επιλογή ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη, επιλογή στην οποία εμμένουμε σταθερά.
Θέλουμε με το παρόν σημείωμα να καταδείξουμε μια παράμετρο που τα τελευταία χρόνια τείνει να διογκώνεται όλο και περισσότερο, με ιδιαίτερη σημασία για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.
Και αυτή δεν είναι άλλη από την αποχή και τα διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά της.
Κάνοντας μια έκκληση σε όσους
αμφιταλαντεύεστε, ως προς το αν θα προσέλθετε στις κάλπες ή όχι.
Απευθυνόμαστε κυρίως στη σιωπηλή πλειοψηφία, όλων αυτών των ανθρώπων που διαβάζουν και ενημερώνονται από αυτόν τον φιλόξενο χώρο και που είναι χιλιάδες.
Άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης, εισοδήματος, πολιτικής έκφρασης.
Αγαπητοί φίλοι, η πολιτική, είναι ένα γεγονός που σας αφορά.
Η πολιτική είναι κάτι που, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, έχει επίπτωση στην ίδια σας την ζωή.
Και δεν έχει νόημα να παρακολουθεί κανείς τη μοιρολατρική αλληλοδιαδοχή των κυβερνήσεων και των ηγετών, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση ως έναν μακρινό κόσμο, διαφορετικό και στον οποίο δεν μπορεί να επέμβει με κανέναν τρόπο και, κατ’ αναλογίαν, που κι εκείνος δεν μπορεί να επέμβει με κανέναν τρόπο στη δική σας ζωή.
Η πολιτική και οι πολιτικοί, αντίθετα με ότι ίσως πιστεύετε, αντικειμενικά, επηρεάζει/ουν τις ζωές σας και τις ζωές όλων μας, διότι από το ποιος και πως κυβερνά, εξαρτώνται ακόμη και οι παραμικρότερες πτυχές της δικής μας, της καθημερινής ζωής, - από το εάν θα βρούμε κλίνη σε δημόσιο νοσοκομείο, αν θα λειτουργεί με συνέπεια το πλέγμα αστικών συγκοινωνιών, έως του εάν θα έχουμε αύριο δουλειά.
Σκεφτείτε και το άλλο.
Συχνά παραπονούμαστε για την επεμβατικότητα των ολιγαρχών στην πολιτική ζωή και τον έλεγχο των πολιτικών.
Το έργο τους γίνεται πιο εύκολο, όσο εμείς μένουμε βυθισμένοι στον καναπέ και απέχουμε από την άσκηση του ύψιστου δημοκρατικού μας δικαιώματος.
Μη δίνετε άλλοθι στους ολιγάρχες και σε όσους θέλουν από υπόγειες διαδρομές να ελέγχουν το πολιτικό σύστημα, με το να μην πράξετε ότι αναλογεί σε έναν ενεργό πολίτη.
Στην εποχή μας, στο σύστημα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση συμμετοχής στα κοινά, από την συνειδητή άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν.
Τα προηγούμενα χρόνια οι πτυχές της καθημερινότητάς μας δεν έγιναν καλύτερες.
Για πολλούς από εμάς χειροτέρευσαν.
Όμως κανείς μας δεν είναι ξεκομμένος από τη χώρα.
Και έχουμε υποχρέωση, όχι απλά δικαίωμα, με τη συμμετοχή μας να απαιτήσουμε την αλλαγή της καθημερινότητάς μας, επί τα βελτίω.
Ίσως δεν έχει αποτέλεσμα να σας το πει αυτό η ασημαντότητά μου.
Θα σας θυμίσω τότε τα λόγια ενός Μεγάλου Έλληνα, του Περικλέους, έτσι όπως τα παραδίδει σε εμάς ο Θουκυδίδης.
«μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν» (Μετ. Διότι μόνοι ημείς εκείνον που δεν μετέχει εις αυτά (σ.σ. τα κοινά) θεωρούμεν όχι φιλήσυχον, αλλ' άχρηστον πολίτη).
Κάντε τις επιλογές σας, αγαπητοί φίλοι, προσέλθετε στις κάλπες και ψηφίστε και μην αφήνετε την καλοκαιρινή ραστώνη να σας κρατήσει μακριά από τη μόνη πραγματική στιγμή που έχουμε λόγο για την καθημερινότητά μας.
Κάντε τις επιλογές που είναι καλύτερες για σας, για την οικογένειά σας, για την επαγγελματική ή άλλη, τάξη σας, για την πατρίδα σας.
Στο κάτω – κάτω της γραφής, αποδείξτε στον εαυτό σας ότι δεν ανήκετε σε αυτούς που περιγράφει ο Περικλής!
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά