Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και με την ιδιαιτερότητα που αυτές έχουν ως διαδικασία με λίγο πολύ προεξοφλημένο αποτέλεσμα, τα κομματικά επιτελεία αποκαλύπτουν τις διαθέσεις, τις δυνατότητές τους και τις προοπτικές τους.
Είτε μέσω των εξαγγελιών τους, κυρίως στην περίπτωση της ΝΔ και του Μητσοτάκη, είτε μέσω της καλλιέργειας φόβου και ανησυχίας, σε ό,τι αφορά τον Τσίπρα και τα αραχνιασμένα αντιδεξιά σύνδρομα στα οποία καταφεύγει, είτε μέσω των επιλογών τους  για τα πρόσωπα των υποψηφίων.
Και είναι κάποιες φορές που οι άτιμες οι συμπτώσεις είναι αποκαλυπτικές.
Όπως για παράδειγμα αυτές οι ανακοινώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.
Την Τετάρτη το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι
επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα τεθεί ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.
Δύσκολα μπορεί να συζητήσει κάποιος για το κατά πόσον η επιλογή αυτή είναι δικαιολογημένη, σοβαρή και συνεπής. Ο κ. Πικραμένος είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο που απολύτως δικαιολογημένα βρίσκεται σε μία τέτοια θέση. Ενδεχομένως και να μην είναι η θέση αντάξιά του. Μόνο ο Βαξεβάνης θα τολμούσε ίσως να διαφωνήσει, αν και αυτό δεν είναι σίγουρο αυτές τις ημέρες…
Λίγες ώρες αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τέλος στο μαρτύριο και την αγωνία μίας πολύτιμης συνοδοιπόρου του κατά τους δύσκολους τελευταίους μήνες. Και ενέταξε τελικά, έπειτα από πολλή σκέψη και με μεγάλη καθυστέρηση στα ψηφοδέλτιά του την Κατερίνα Παπακώστα. Όχι στο Επικρατείας, παραδόξως, αλλά ως υποψήφια στην νότια Β’ Αθήνας. Φαίνεται ότι το ΝΕΟ – κόμμα της – δεν φτούρησε και πολύ και μία διευθέτηση με την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε απαραίτητη. Αλλωστε, θα πρέπει και να εκτιμήθηκε το ότι ξεροστάλιαζε τόση ώρα την Δευτέρα το βράδυ για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Θησείο, να δει και να την δουν και να δηλώνει με τον τρόπο της πίστη στην… Αριστερά. Κατά τα άλλα, αγώνας κατά της παλινόρθωσης της Δεξιάς…
Οι επιλογές των δύο αυτών προσώπων από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως, είναι μία φωτογραφία που δεν μπορεί να σχολιαστεί με πολλούς τρόπους και δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες που να ευσταθούν.
Από την μία ένας έγκριτος δικαστικός, που ως επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης πριν τις εκλογές του 2012 άσκησε τα καθήκοντά του με υποδειγματικό τρόπο σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα και είχε την ατυχία κάποια στιγμή να χρειαστεί να απολογηθεί ενώπιον του κοινοβουλίου, ως θύμα της σκευωρίας Novartis.
Από την άλλη, μία πολιτικός που έχει θέσει πολλές φορές σε δοκιμασία τις αντοχές της λογικής και που προσέτρεξε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβε μία υπουργική καρέκλα και άρχισε να ακροβατεί πάνω σε αυτήν επί μήνες, πολιτικά και λεκτικά.
Ίσως τα δύο αυτά πρόσωπα να είναι αρκετά στην παρούσα συγκυρία για την περιγραφή του διλήμματος των εκλογών: Πικραμένος ή Παπακώστα; Ούτως ή άλλως, οι πολίτες θα κρίνουν. 
Αγγ. Κωβαίος-in.gr