Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ: Και μετά την ήττα τι θα γίνει;


Είναι πράγματι άχαρο να περιμένει κάποιος το βέβαιο τέλος του που θα επέλθει μετά από λίγες ημέρες.
Αδρανής, μετρά τις ώρες, καθώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Σε αυτήν την κατάσταση του μελλοθανάτου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 26 Μαΐου.
Μέχρι τότε η ηγετική του ομάδα και οι ψηφοφόροι του βαυκαλιζόταν με την ιδέα είτε μιας διαχειρίσιμης ήττας είτε με την ιδέα ακόμα και της νίκης.
Σοβαρό κυβερνητικό στέλεχος την Παρασκευή 24 Μαΐου έλεγε εμπιστευτικά σε φίλο του πως «το πολύ να χάσουμε με δύο μονάδες διαφορά». Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να πίστευε πως θα νικήσουν κιόλας.
Μετά την μεγάλη ήττα των 9,3 μονάδων και την προκήρυξη των εκλογών για τις 7 Ιουλίου, το μόνο που απομένει στους Συριζαίους είναι η καρτερική προσμονή αυτής της ημερομηνίας.
Κάθε εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την
σταθερότητα της κατάστασης που προέκυψε από τις ευρωεκλογές, κάτι που προμηνύει ότι την τελευταία εβδομάδα θα σαρωθούν όλα τα αναχώματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τώρα δεν υπάρχουν οι αυλοκόλακες να παραμυθιάσουν τον Α.Τσίπρα πως το «παιχνίδι γυρίζει». Ο Α.Τσίπρας έχει αντιληφθεί πως το παιχνίδι έχει χαθεί.
Πώς περνούν αυτές οι δώδεκα ημέρες μέσα στην ζέστη; Πώς περνά ο προεκλογικός χρόνος όταν δεν έχεις να πεις τίποτα;
Αυτό είναι το δράμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τον Κ.Μητσοτάκη δεν μπορούν να κατηγορήσουν ή να παραποιήσουν δηλώσεις του. Δεν έχουν τα ψυχικά αποθέματα.
Αλλά αυτό που δρα παραλυτικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ήττα, αλλά η επόμενη ημέρα της ήττας. Τότε που θα ανοίξουν τεφτέρια για να κλείσουν λογαριασμοί.
Άλλωστε οι αριστεροί διακρίνονται ιστορικά για την αδυναμία ορθολογικής διαχείρισης της ήττας. Περιδινίζονται σε μιαν εσωστρέφεια που τους καθηλώνει σε ατέρμονες εσωκομματικές συζητήσεις και στην περίφημη πλέον «λαθολογία». Θα το ξαναζήσουμε.
Τότε, πριν από πολλές δεκαετίες, ο ηγέτης τους, τους κρατούσε σε επαγρύπνηση με το σύνθημα «το όπλο παρά πόδα». Σήμερα, δεν υπάρχει ορατή προοπτική που θα αποτρέψει το αυτομαστίγωμα και την κριτική.
Ήδη, κάποια πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν την θέση τους από την επιλογή του Α.Τσίπρα να μην διενεργηθούν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές. Έρχονται στο φως δημοσιεύματα, που προφανώς τα προωθούν αυτά τα στελέχη, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις του, αγνοώντας τις εισηγήσεις τους.
Είναι γνωστόν πως πατέρα έχει μόνον η νίκη.
Μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι σχεδιασμοί του Α.Τσίπρα δεν συμπίπτουν με αυτούς των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λογικό καθώς τους χωρίζει σχεδόν μια γενιά.
Όμως την ήττα θα την χρεωθεί ο πρωθυπουργός, από αυτόν θα αναζητηθούν οι ευθύνες. Και όσο βαρύτερη η ήττα τόσο μεγαλύτερες οι ευθύνες.
Έτσι, 12 ημέρες πριν τις εκλογές, ενώ στην Νέα Δημοκρατία τρέχουν για την επίτευξη μιας ασφαλούς αυτοδυναμίας, στον ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν όχι για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για την επόμενη ημέρα.
Ιδεολογικές αποκλίσεις, προσωπικές φιλοδοξίες, εντάσεις που έρχονται από το παρελθόν, όλα αυτά θα αναφανούν μετά την ήττα και θα ζητήσουν την λύση τους. 
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. Η ήττα είναι στοιχείο της ζωής και ορισμένες φορές επιβάλλεται για άντληση σοφίας και παραδειγματισμού. Βέβαια τα παραπάνω ισχύουν για ηγέτες που είναι συγκροτημένοι και διορατικοί.Βεβαια ο Τσίπρας διέπεται από άλλες αρχές και αξίες και ιδιαίτερα από έλλειψη δημοκρατικότητας, θυμαστε που έβαλε τη Κεντρική Επιτροπή να ψηφίσει δύο φορές, και χειρότερα από αυλοκολακες και κακούς συμβουλους με ιδεοληψίες του του περασμένου αιώνα χωρίς να έχουν αντιληφθούν ότι τους έχει ξεπεράσει ο χρόνος.Τρανη απόδειξη η ψήφος των 17αρηδων που στο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζαν ότι τους έχουν, αλλά διαψευθηκαν οικτρά.
    Ψευτοεπανστατες,Ρουβικωνες, μπαχαλακηδες είναι εκτός εποχής και το DNA των νεων ανθρώπων της σύγχρονης εποχής. Αυ5α κατά τη γνώμη μου πρέπει να αναλύσει ο ηττημένος Τσίπρας για να επιβιώσει πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε Ανώνυμε της Τετάρτης, 26 Ιουνίου 2019 - 7:32:00 π.μ. EEST
      πεστε μας, σας πρακαλω, σε ποια οργανωση του κομματος του κ. Κουλη ανήκετε
      και τι οικονομάτε για να γραψετε με το φως της Αυγουλας αυτόν τον χειλο στο παραπανω λιβελογραφημα σας!!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς ανήκει στο κόμμα της κοινής λογικής που όπως φαίνεται εσύ σύντροφε έχεις πάρει διαζύγιο

      Διαγραφή
    3. Παραξενοι συνανθρωποι να πιστευουν ότι ο Ελληνικος λαος ξεχνα τι εστι Μητσοτάκης και τι εστι ηγεμωνικο καθεστος από ατομα με γαλαζιο αιμα στις φλεβες τους!
      Θεος να βοηθησει για να τους αποφυγουμε!!

      Διαγραφή
    4. Συντροφε και εμεις Αλεξη ψηφισαμε αλλα ποσο μπορουμε ακομη να αντεξουμε τα ψεματα(πιο βαρια μνημονια -οχι καταργηση ΕΝΦΙΑ )και τις προδοσιες(δημοψηφισμα) κανε και εσυ λιγο αυτοκριτικη δεν παμε με τον Κουλη αλλα γυριζουμε στο πασοκ

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά