Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών: η βαρβαρότητα της μυστικής διπλωματίας!

Τόσο ο παραιτηθείς πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός του Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζουν, για τα «εντυπωσιακά» αποτελέσματα της μειοδοτικής και πίσω από τις πλάτες των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού συμφωνημένης, με την υπογραφή τους (α)Συμφωνία των Πρεσπών.
Ως «εντυπωσιακό αποτέλεσμα» και οι δύο τους χαρακτηρίζουν ότι ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι θα διατηρήσει τις επαφές με το κατ’ όνομα ψευδοκράτος της «Βόρειας Μακεδονίας», με τον τρόπο αυτό αποδέχεται την (α)Συμφωνία των Πρεσπών, την οποίαν αγρίως απέρριπτε στο εγγύς παρελθόν.
Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατήρησε την επιφύλαξη, ότι θ’ ασκήσει veto κατά της ένταξης της αυτοαποκαλούμενης Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν οι Σκοπιανοί παραβιάζουν κατά
τρόπο μειωτικό για τα εθνικά και οικονομικά μας συμφέροντα την (α)Συμφωνία αυτή.
Είναι αφελής έως ανόητη η άποψη, ότι το να έχεις διπλωματικές ή πολιτικές επαφές, με εκπροσώπους κρατών, που ανήκουν σε αντίπαλα συμφέροντα, αυτό ισοδυναμεί και με υποταγή στην παράνομη συμπεριφορά του κακού γείτονα.
Με το «επιχείρημα» αυτό, θα μπορούσαμε κάλλιστα να χαρακτηρίσουμε ανεπίτρεπτες τις οποιεσδήποτε επαφές μεταξύ εκπροσώπων της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας, γιατί όχι και μεταξύ των ηγετών της Νότιας και Βόρειας Κορέας. Με το ίδιο επιχείρημα θα μπορούσαμε ν’ αφορίσουμε πολιτικά και ηθικά τις επανειλημμένες συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν…

Ο άλλος στόχος των πανηγυρισμών

Οι ακατανόητοι λοιπόν «πανηγυρισμοί» όλων των εξαπτέρυγων τηε κούρσας των εξοπλισμών (Τσίπρας, Κοτζιάς, Παπαδημούλης, Αρβανίτης και Σια) στην από παράδοση πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων για τη μετατροπή των βορείων γειτόνων μας σ’ ένα ιδιότυπο Γουαντάναμο, όλος λοιπόν ο σκηνοθετημένος εσχάτως θόρυβος έχει έναν ακόμη στόχο: Να ξεπλύνουν τα εξαπτέρυγα τη ρετσινιά του εθνικού μειοδότη, ένθεν και εκείθεν των ελληνικών συνόρων, με το να εγκαινιάζουν μια νέα… εξαγνιστική εκστρατεία για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή αλλιώς στον χρησιμότατο εξευρωπαϊσμό τους.
Όμως, τόσο η κυβερνώσα σήμερα ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, που εστήριξαν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό κατά της μειοδοσίας των Σκοπίων, ρητά έχουν εκφραστεί, υπέρ του veto κατά της ένταξης των δύο εν πολλοίς αλυτρωτικών γειτόνων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη πάλι πλευρά, πρώην και νυν ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές, σε κείμενα υπέρ της εισδοχής των δύο ταραξιών γειτόνων, στους κόλπους μιας από παράδοση δημοκρατικής και με ειρηνευτικούς αναπτυξιακούς κανόνες της ΕΕ. Όμως, έως εδώ παλικάρια! Διότι μολονότι φάγατε μια και δυο και τρεις φορές, τα κρύα πιάτα της παμακεδονικής, αλλά και πανελλήνιας λαϊκής αποδοκιμασίας της (α)Συμφωνίας των Πρεσπών, τώρα εντελώς ανερυθρίαστα και με ασυγχώρητη αγένεια «ζητάτε και τα ρέστα»… Και μάλιστα ως μια ΕΕ, που περιμένει ως μάννα εξ ουρανού, το ελληνικό ή βουλγαρικό veto κατά της εισδοχής των Σκοπίων και των Τιράνων στην ΕΕ.

Επιφανή βαποράκια του ΝΑΤΟ…

Συνεχίζοντας το σημείωμα αυτό, θεωρώ απαραίτητο να στιγματίσω την απαράδεκτη, επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά τριών προσώπων, που με ωμές παρεμβάσεις για την κατίσχυση της μειοδοτικής (α)Συμφωνίας των Πρεσπών προσπάθησαν, αλλά ματαίως ν’ ανακηρύξουν σε… σωτήρες της Βαλκανικής τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά μαζί με τους Σκοπιανούς ομολόγους τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ.
Μιλώ ευθέως για τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, τον γεν.γραμματέα του ΝΑΤΟ Γεν Στόλτενμπεργκ, αλλά και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Και οι τρεις αφεντιές τους, κατά τη διάρκεια των εν κρυπτώ παράνομων διαπραγματεύσεων της τετράδας Τσίπρας-Ζάεφ-Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ, κυριολεκτικά αλώνιζαν τη Βαλκανική για να πείσουν τους Σκοπιανούς ψηφοφόρους να εγκρίνουν με χίλια-δυο τεχνάσματα, γιατί όχι και καλπονοθείες, την επαίσχυντη (α)Συμφωνία των Πρεσπών.
Όμως, μετά τις απανωτές δύο σαρωτικές αντισυριζαϊκές ανατροπές (27 Ιουνίου, 7 Ιουλίου), και τα τρία αυτά επιφανή βαποράκια του μιλιταριστικού και πολεμοκαπηλικού  ΝΑΤΟ άλλαξαν το ρεπερτόριό τους, υποστηρίζοντας, για τον εξαγνισμό του αλυτρωτικού άξονα Τιράνων-Σκοπίων, την εισδοχή των δύο αδιόρθωτων γειτόνων μας στην ΕΕ…
Πετ. Μακρής-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά