Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Το πέρασμα του Ρουβίκωνα...

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.
Αυτό ισχύει για τις ρημαγμένες ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα, που εγκλωβίστηκαν στη μέγγενη μιας ανελέητης, μακρόχρονης λιτότητας, που τους αφαίρεσε κάθε ελπίδα να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.
Με αποτέλεσμα οι παραγωγικότερες ηλικίες να μεταναστεύουν αθρόα και χωρίς δισταγμό, χωρίς να θέλουν να επανέλθουν στη χώρα τους. Ρημαγμένη από τις χρόνιες παθογένειες της πολιτικής της, που στηρίχθηκε σε απαρχαιωμένα μοντέλα κρατικοδίαιτης υποανάπτυξης της οικονομίας.
Αλλά στην πολιτική τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα και οι πολιτικοί οφείλουν να παρακολουθούν και να προλαβαίνουν τις εξελίξεις.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να εξασφαλίσουν μακρόπνοες στρατηγικές επιλογές ανάπτυξης. Οι μικρόπνοες πολιτικές εξανεμίζονται στην
παροδικότητα της ανάγκης που εξυπηρέτησαν.
Το πρόταγμα της εκδίωξης της αριστερής επικυριαρχίας στην Ελληνική κοινωνία, κερδήθηκε γρηγορότερα του αναμενομένου. Η απογοητευμένη ελληνική κοινωνία, φοβισμένη, οργισμένη και αγανακτισμένη, έδιωξε το σκιάχτρο του αριστερού ολοκληρωτικού, που επικάθησε για τεσσεράμισι χρόνια και στραγγάλισε κάθε μορφής ανάπτυξη.
Οι αριστεροί κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, γιατί έχασαν το ηθικό πλεονέκτημά τους, μια σύμμειξη ιδεολογημάτων ανεφάρμοστων δοξασιών εκτός πραγματικότητας, αλλά καιροφυλακτούν, έτοιμοι με μεθόδους ανταρτοπόλεμου για ανασύνταξη και νέα επίθεση σε κάθε προοπτική αναπτυξιακής πορείας της χώρας.
Όλο το καλοκαίρι βομβάρδιζαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με πληροφορίες, για εν δυνάμει πυρκαγιές, που θα εκδηλώνονταν και θα κατέστρεφαν τη χώρα και επέχαιραν, για το κακό που προμηνυόταν. Το σύνδρομο του ολοκαυτώματος στο Μάτι θα τους ακολουθεί σε όλη την πορεία τους. Γιατί εκεί απέδειξαν την πλήρη ανικανότητά τους, που στοίχισε εκατόμβη ζωών αθώων πολιτών.
Αλλά ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε σοβαρότητα, ετοιμότητα και στιβαρότητα και απέτρεψε τα χειρότερα.
Ο Ελληνικός λαός αισθάνθηκε την ανακούφιση ότι γίνονται τα αυτονόητα.
Κι ότι μπορεί να έλθει με μεγάλη προσπάθεια μια κανονικότητα, που όλοι τη νοσταλγήσαμε, στηριγμένη στη νομιμότητα και στην αίσθηση της ασφάλειας, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας από το κράτος όπως αυτή, οφείλει να την διασφαλίζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Πρέπει όμως πρώτα να απομπολσεβικοποιηθεί το κράτος από τους αριστερούς ινστρούχτορες, που κατέχουν θέσεις και αξιώματα και το καταδυνάστευαν. Με σεβασμό στην νομιμότητα και τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Με σταθερά βήματα προόδου. Χωρίς φανφαρισμούς, βερμπαλισμούς και ματαιόδοξες επιδιώξεις. Με σύνεση, σοβαρότητα, εργατικότητα και υπομονή.
Τα μεγάλα έργα θέλουν επιμονή και χρόνο για να αποδώσουν.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία η χώρα μας να φύγει σε μια αναπτυξιακή πορεία προόδου, χωρίς τους παλιμπαιδισμούς του παρελθόντος, που την κατάτρυχαν.
Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, γιατί "εις τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης".
Αλλά είναι τώρα, που το αριστερό θηρίο χωρίς ακροατήριο είναι σε λήθαργο, μια ιστορική ευκαιρία για όλους μας, όλοι μαζί, να διαβούμε τον Ρουβίκωνα.
antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να παρασυρθεί από τη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει άμεσα αυτά που υποδέχθηκε. Το έργο του θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Πρέπει να εινσι σταθερος και μεθοδικός και κάθε μέρα να προσθέτει ένα λιθαράκι δημιουργίας. Το καραβάνι να προχωράει και άσε τα σκυλιά να γαβγιζουν που έλεγε και ο Αλέξης. Ε ρε πως γυρίζουν οι καιροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά