Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Η απόβαση στα Ίμια, η "άφαντη" Ergenekon και ο νέος διοικητής της βάσης της Αλεξανδρέττας

Με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν, χτες, διορισμοί 127 νέων διοικητών, σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος. Όπως αναφέρει η Yeni Şafak, η... ανανέωση του τουρκικού στρατού επήλθε με τον διορισμό 75 διοικητών στον Στρατό Ξηράς, 25 στο Πολεμικό Ναυτικό και 27 στην Πολεμική Αεροπορία, όπως ανακοίνωσε και η Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, αποτελεί η περίπτωση του πρώην αντιναυάρχου Ερτζάν Κιρέτστεπε (Ercan Kireçtepe). Ο εν λόγω άνδρας διορίστηκε νέος διοικητής στη ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, στην επαρχία Χατάι.
Ο Κιρέτστεπε ήταν ένας εκ των βατραχανθρώπων της περίφημης SAT της Τουρκίας, μέλη της οποίας, μαζί και αυτός, έκαναν το
1996, την αποβίβαση στα Ίμια.
Αργότερα, το 2009, ο Κιρέτστεπε, πέρασε κάμποσα χρόνια στη φυλακή, λόγω της περίφημης "Υπόθεσης Ποϊράζκιοι" (Poyrazköy Davası), μέρους της ευρύτερης υπόθεσης Ergenekon, γιγαντιαίο σκάνδαλο προ Γκιουλέν. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2008 και τελείωσε αρκετούς μήνες μετά, με 275 άτομα να καταδικάζονται ως μέλη της Ergenekon μίας οργάνωσης που σκοπό είχε (άκουσον άκουσον) να ρίξει την τότε κυβέρνηση του... Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ των καταδικασθέντων ήταν στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές της αντιπολίτευσης και φυσικά ο Κιρέτστεπε.
Η επιμέρους υπόθεση Ποϊράζκιόι αναφερόταν σε άτομα που είχαν ως στόχο τη δολοφονία ναυάρχων, την περιφρούρηση του όλου πραξικοπήματος και ονομάστηκε έτσι καθώς ξεκίνησε όταν βρέθηκαν παράνομα όπλα στο ομώνυμο χωριό. Το υποτιθέμενο πραξικόπημα θα συνέβαινε τον Μάρτιο του 2009.
Τον Απρίλιο του 2016, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας, ακύρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις, των κατώτερης βαθμίδας δικαστηρίων, καθώς οι κατήγοροι... δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι υπάρχει η Ergenekon!
Δύο χρόνια μετά, ο πρώην "πραξικοπηματίας", που είχε αφεθεί ελεύθερος το 2014, αναβαθμίστηκε στον ανώτατο βαθμό του αρχιπλοιάρχου.
Έναν χρόνο μετά την προαγωγή του, ο Κιρέτστεπέ ανέλαβε διοικητής σε μία από τις πιο hot βάσεις της Τουρκίας και μία από τις πιο θερμές περιοχές της Μεσογείου.
Πηγή:capital.gr

1 σχόλιο:

  1. Kαλο το θεμα για να παρω αφορμή και να καταγγειλω κατι που εζησα σε ένα ακρικτικο νησι, το νοτιοτερο της Δωδεκανησου τη Κασο οπου βρεθκα το καλοκαιρι. Οι ανθρωποι λοιον εκει, που φυλανε τα νησια αυτά, όχι δεν κατοικουν απλα αλλα τα φυλανε, δεν εχουν τηλεοραση (ουτε καν την Δμοσια ΕΡΤ που πληρωνουν μεσω του ρεύματος) γιατι λεει (ακουστε καλα) σφησε το νησι απεξω η Degea. Για να εχεις λοιπον εικονα ολιγων καναλιων θα πρεπει να πληρωσεις εκει 150 Ευρω για την τοποθετηση πιατου και ειδικου αποκωδικοποιητή και να παρεις σημα μεσω δορυφόρου (όχι μεσω Degea). Ένα μεγαλο μπραβο στις Ελληνικες Κυβερνησεις μας για το ενδιαφερον τους στα Νησια και τους Ελληνες κατοικους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά