Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Της κοντής αριστεράς της φταίει η… Nova


Όταν μια ερώτηση την υπογράφουν 43 βουλευτές ενός κόμματος τότε είναι σαφές ότι τη θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική.
Ιδίως όταν είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπογράφουν μεγαλόσχημα στελέχη της «προεδρικής φρουράς» ξεκινώντας από τους Νίκο Παππά, Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η ερώτηση θα αφορούσε κάποιο κεντρικό ζήτημα όπως τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις ή τέλος πάντων κάτι που να αφορά πραγματικά ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων.
Όμως, όχι, αυτή η ερώτηση ασχολείται με το σε ποιον να πωληθεί μια ιδιωτική εταιρεία, η Forthnet και αυτό επειδή η τελευταία είναι
μέτοχος μιας άλλης ιδιωτικής εταιρείας, της Nova.
Και ο λόγος που ασχολούνται είναι επειδή θα διαμορφωθεί «μονοπώλιο» επειδή η εταιρεία που προτίθεται να αγοράσει τη Forthnet είναι η Alter Ego, που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Και αυτό γιατί η Nova έχει τηλεοπτικά δικαιώματα αρκετών ομάδων και επειδή ο Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, τότε θα αδικηθούν οι άλλες ομάδες.
Όπως καταλάβατε το πιο σημαντικό ζήτημα για τον Παππά, τον Τζανακόπουλο, τον Φλαμπουράρη, τον Χαρίτση, τη Φωτίου και πολλούς άλλους, είναι τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων.
Από αυτό θα κριθεί το μέλλον των εργαζομένων και της νεολαίας στη χώρα.
Μην προσπαθήσετε να βρείτε λογικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν αυτή την ερώτηση.
Δεν είναι μόνο ότι τυπικό μονοπώλιο δεν υπάρχει, έχουμε πολλά κανάλια και οι ομάδες ούτως ή άλλως μπορούν να διαπραγματευτούν από πού θα μεταδίδονται τα παιχνίδια τους. 

Ούτε ότι στο παρελθόν είχαμε φαινόμενα μεγαλύτερης συγκέντρωσης από ό,τι σήμερα.
Ούτε καν ότι σφυρίζουν κλέφτικα που ο αγαπημένος τους ολιγάρχης, ο Ιβάν Σαββίδης έχει φτιάξει το PAOK TV.
Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν τους νοιάζει να κάνουν πραγματική πολιτική.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να έχουν έναν εχθρό,κατά προτίμηση έναν εχθρό με παρουσία στα ΜΜΕ, έτσι ώστε μετά να λένε «δεν φταίμε εμείς που δεν κάνουμε αντιπολίτευση και δεν επεξεργαζόμαστε εναλλακτικό πρόγραμμα, φταίει ο Μαρινάκης και τα μέσα του που μας πολεμάνε».
Τι και εάν στην πραγματικότητα ούτε κομμένα είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, ούτε τους έλλειψε τηλεοπτική προβολή όσα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση.
Το βασικό είναι  να υπάρχει το απαραίτητο κομματικό παραμυθάκι, με τον απαραίτητο «κακό δράκο» για να προσφέρεται στο κομματικό ακροατήριο που αντιπολίτευση ψήφισε και αντιπολίτευση δεν βλέπει.
Μόνο που η «κατασκευή εχθρών» δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά έμμεση παραδοχή αδυναμίας ή ανικανότητας να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας περιμένει, δηλαδή να είναι όντως η αριστερά, όντως η μαχητική αντίσταση σε αυτά που απειλούν την κοινωνία.
Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υπονόμευσε κανείς.
Ή για την ακρίβεια δεν τον υπονόμευσε κάποιος έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν θέλουν τα δουν τι τους εμποδίζει να βγουν πολιτικά μπροστά, ας κοιταχτούν στον καθρέφτη.
Και ας σταματήσουν να αναζητούν μονοπώλια και άλλους… κακούς δράκους. 
 www.to10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά