Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ο «λαγός» Βούτσης, η fake αυτοκριτική και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε με τα σπίρτα κι έκαψε τη χώρα

 Τι πάει να πει δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν; Δηλαδή πειράματα που κόστισαν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια ευρώ; Και ποιος θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό;
Όπως λένε τα πολιτικά και δημοσιογραφικά κλισέ: «Προκάλεσε αίσθηση η παρέμβαση του Νίκου Βούτση ο οποίος άνοιξε τη συζήτηση για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Εστω κι αν μετά έκανε την… γνωστή συριζαϊικη κωλοτούμπα του, η εντύπωση έμεινε.
Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα κλισέ, ο «Νέστορας» του ΣΥΡΙΖΑ είπε για πρώτη φορά αυτό που ξέραμε όλοι. Ότι δηλαδή το κόμμα δεν ήταν έτοιμο να κυβερνήσει το 2015.
Είπε επίσης ότι υπήρξαν και διαφωνίες για το αν έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά ή όχι και πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει συντεταγμένα και τολμηρά.
Προσέξτε τι λέει ο κ. Βούτσης λοιπόν, για να καταλάβετε και το μέγεθος μιας ακόμη…
εξαπάτησης ή κατά το κοινώς λεγόμενον, μιας ακόμη τροφοδοσίας του ελληνικού λαού με μπόλικο σανό.
Σε μια δήλωση που προκάλεσ έντονες αντιδράσεις και κριτική, δεδομένου τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015, προέβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε μια γενναία πολιτική συμμαχιών στην οποία πρέπει να προχωρήσει το κόμμα ενόψει της διεύρυνσής του.

Δεν υπήρχε οργάνωση

Αυτό που προκάλεσε πάντως εντύπωση ήταν το σχόλιό του για το πόσο έτοιμος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο του 2015.
Καμιά οργάνωση…
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».
«Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο» πρόσθεσε.
Πολύ ωραία, λοιπόν. Ολο αυτό έχει «βαφτιστεί» από τα μέσα ενημέρωσης ως «γενναία αυτοκριτική» που κανένας άλλος Συριζαίος δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα. Πλην ίσως του Αλέξη Τσίπρα που ακόμη και στη συνέντευξή του στον Alpha μίλησε ξανά για κάποιες αυταπάτες που είχαν.
Όμως, αν θέλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, αν θέλουμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα κόμμα που κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια και που έχασε την εξουσία αμέσως, παρά το γεγονός ότι είχε στην κοινωνία ερείσματα, πρέπει να πούμε και ορισμένες αλήθειες.
Ο κ. Βούτσης, λοιπόν, λειτουργεί για άλλη μια φορά ως «λαγός» της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για ανασύνταξη. Της επιχείρησης που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα και να βγει από την απομόνωση που έχει μπει.
Γιατί αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι η δημιουργία ενός «αφηγήματος» που θα στηρίξει το 32% που έχει και θα το κάνει 40% για να επανέλθει στην εξουσία.
Τι σου λένε στην Κουμουνδούρου τώρα που κατάλαβαν την οργή του κόσμου για την ανικανότητα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή για την αλαζονεία με την οποία διακατέχονται τα στελέχη του;
«Θα αρχίσουμε να κάνουμε μια δήθεν αυτοκριτική, θα βάλουμε μπροστά τους… Νέστορες του κόμματος σαν τον Βούτση για να γίνουν η συνείδηση που χάσαμε».

Το νέο αφήγημα

Κάπως έτσι θα χτιστεί το αφήγημα της «εφόδου στον ουρανό», του κόμματος που θα «ανήκει στα μέλη του και ειδικά στη νεολαία» και γενικώς της προσπάθειας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για «μαζικοποίηση» ενός δήθεν αριστερού – σοσιαλδημοκρατικού κινήματος που θα αποτελέσει το αντίπαλον δέος της επαράτου Δεξιάς.
Εξυπνη τακτική, κανείς δεν αμφιβάλλει, όμως, τρώει ακόμη σανό ο κόσμος; Γιατί ας δούμε τι πραγματικά λέει ο Βούτσης και πανηγυρίζουν όσοι ήθελαν κάποιον να «πει τα πράγματα με το όνομά τους».
Ο πρώην πρόεδρος λέει πρώτον: «Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε».
Και γιατί κυβερνήσατε τότε; Γιατί ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά. Ακόμη και η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να ήταν τα σημάδια βελτίωσης της οικονομίας ήταν εμφανή. Μια σχετική κανονικότητα εν μέσω χάους είχε αρχίσει να αχνοφέγγει.
Γιατί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση και ανέλαβε την «καυτή πατάτα» της εξουσίας ενώ θα μπορούσε να περιμένει μερικούς μήνες και να πάρει και πιο στρωμένο το κράτος και την οικονομία;
Η αυτοκριτική είναι fake και είναι για μετά Χριστόν Προφήτες.
Στου κασίδη το κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ανέτοιμος πήρε την εξουσία, κατέστρεψε την οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2015, ανέδειξε πολιτικά «νούμερα» που θα πληρώνουμε για δεκαετίες, προχώρησε στο πιο εξευτελιστικό για τη δημοκρατία μας δημοψήφισμα – που ούτε στην Ουγκάντα δεν θα έκαναν- υποχώρησε και υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο απ’ όλα.
Κι όλα αυτά γιατί δεν ήταν, λέει ο Βούτσης, έτοιμοι, δεν είχαν καμιά οργάνωση διακυβέρνησης.
Πληρώσαμε δισεκατομμύρια ευρώ, χάθηκε χρόνος για τη χώρα, έφυγαν χιλιάδες νέοι στο εξωτερικό, αποκλείστηκε η Ελλάδα από πολύτιμους πόρους και σχέσεις, όπως π.χ. το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ γιατί;

Οι ενήλικοι ήταν… ανήλικοι

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ… έπαιζε με τα σπίρτα. Διότι οι… Ενήλικοι στο Δωμάτιο αποδείχθηκαν μειράκια της πολιτικής που έπαιξαν την τύχη της χώρας στα ζάρια.
Δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν, ήταν όμως έτοιμοι αυτοί οι Αριστεροί να κυβερνήσουν με τους ακροδεξιούς ψεκασμένους;
Ηταν έτοιμοι να φτιάξουν τη δική τους διαπλοκή, να τα κάνουν πλακάκια με επιχειρηματίες, να διασώσουν λαμόγια που κατέκλεψαν το κράτος και τις τράπεζες, να χαρίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ηταν έτοιμοι να αλώσουν την εξουσία αλλά δεν ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν τη χώρα. Μπράβο, λοιπόν, στον κ. Βρούτση. Ωραία αυτοκριτική.
Μήπως να πάνε και στο Μάτι να πουν «συγγνώμη, δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε μια τέτοια εθνική τραγωδία».
Όμως, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις Βούτση θα δει και κάτι άλλο. Λέει ότι δεν είχαν καμιά οργάνωση βάσης σε κανένα υπουργείο, σε κανένα μαζικό χώρο.
Πολύ ωραία συλλογιστική. Λες και τα υπουργεία είναι ΚΟΒΑ για να έχουν κομματικά στελέχη να καταλάβουν την εξουσία.
Μας ξαναθύμισε το γνωστό που έχει πει και η κ. Μπαζιάνα «είχαμε την κυβέρνηση, δεν είχαμε την εξουσία».
Μονο που ο κ. Βούτσης ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε από το 3% στο 35% επειδή ακριβώς στους μαζικούς χώρους είχε την οργάνωση που έπρεπε. Ξεχνά κανείς τον Τσίπρα να ανεβαίνει στις καρότσες και τα τρακτέρ και να μιλά για Σεισάχθειες και για σκίσιμο μνημονίων;
Ξεχνά τις πλατείες των αγανακτισμένων που ξεπουλήθηκαν για να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία;
Ξεχνά ότι μια χαρά οργάνωση είχαν όταν έστηναν αντιμνημονιακά τραπέζια στις πλατείες ή όταν εκμεταλλεύονταν τις αυτοκτονίες για να μιλήσουν για ανθρωπιστική κρίση;
Είχαν, λέει οργάνωση με πρωταγωνιστή τον Γιάνη», δηλαδή ως αντιπολίτευση ο κ. Βούτσης αισθάνεται ότι ήταν μια χαρά; Ότι με τον Βαρουφάκη μπροστάρη είχαν σχέδιο για τη χώρα αλλά τα έκαναν μούσκεμα όταν έγιναν κυβέρνηση;
Ποιο ήταν το σχέδιο; Η έξοδος από το ευρώ; Το χάος; Η κρατικοποίηση των τραπεζών και το «ντου» στο Νομισματοκοπείο και την ΤτΕ;
Ηταν μήπως το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και οι πληρωμές σε Geuros που «πούλαγε» ο… αντισυστημικός Βαρουφάκης;
Όλα αυτά είναι μπαρούφες, σαν κι εκείνες που το 2014 και το 2015 κατέστρεψαν τη χώρα.
Καλά θα κάνει ο κ. Βούτσης ή όποιος άλλος να σταματήσουν να κάνουν τους «λαγούς».
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο μαζικό κόμμα πλέον. Ας φτιάξουν προγραμματικό λόγο, πραγματικό αφήγημα, προοδευτικές θέσεις κι ας αφήσουν τα κόλπα.
Ο κόσμος κάποια στιγμή θα χρειαστεί νέα ελπίδα. Όχι σαν κι εκείνη που κάποτε θα ερχόταν αλλά έχασε το δρόμο της.
Ας είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να πει την αλήθεια. Ας σταματήσει να μας φλομώνει στο ψέμα. 
Βασ. Κανέλλης-in.gr

1 σχόλιο:

  1. Ειδαμε και τους μαθημενους πως κυβςρνισαν τοσα χρονια. Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ μας εφερε στα μνημονια, λςε και ειμαστε λοτοφαγοι, νομιζουν στην ΝΔ και σε αυτους που κρυφτικαν στο ΚΙΝΑΛ πως ξεχασαμε.
    Α ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά