Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Άλλο η ΑΣΟΕΕ άλλο το LSE, σύντροφε…

Στο Καβούρι διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων και στην ατζέντα υπάρχουν μεγάλα θέματα που αφορούν στις σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια. Στους δρόμους όμως, της Βουλιαγμένης τα ΜΑΤ κυνηγούν τους γνωστούς- αγνώστους ασκούμενους «επαναστάτες» που αντιδρούν σε όλα. Ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που συνεχίζεται εδώ και χρόνια, στην ακαδημαϊκή κοινότητα και αποκαλύπτει τον πρωτογονισμό μας…
Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 είχα γράψει στο Liberal ένα άρθρο όπου ισχυριζόμουν ότι στα Πανεπιστήμια θα παιχθεί όλο το παιχνίδι της επιτυχίας του κυβερνητικού έργου. Με αφορμή την κατάργηση του ασύλου οι εχθροί του δημόσιου Πανεπιστημίου θα δώσουν τα ρέστα τους στην τελευταία ευκαιρία που τους απομένει.
Είχα κατονομάσει ως υπαίτιους την παλαιολιθική μας αριστερά που θέλει γονείς και φοιτητές, δέσμιους του μπάχαλου- «επαναστάτη», για να τους εξουσιάζει. Αλλά είχα
κατονομάσει και την άρχουσα τάξη, γιατί αυτή στη συντριπτική της πλειοψηφία στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Και ως άρχουσα θέλει λιγότερο ανταγωνισμό για τα παιδιά της. Η θέση των δικών της παιδιών στις θέσεις εξουσίας με δημόσιο Πανεπιστήμιο μπάχαλο, είναι στρωμένη και ακλόνητη.
Δεν χρειάστηκε να περιμένω πολύ για να έρθει η επιβεβαίωση μέσα από τον απόλυτο κυνισμό μιας Ελληνίδας φοιτήτριας στο London School of Economics.
Σε συζήτηση εκεί σχετική με το brain drain, συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος στην κουβέντα που ακολούθησε των ομιλιών, δέχθηκε την ερώτηση μίας φοιτήτριας για την αυξημένη, επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρουσία της Αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
«Είναι δυνατόν στελέχη σας να υποστηρίζουν την αστυνομική βία στα Πανεπιστήμια; Αυτό το ονομάζατε φιλελεύθερη πολιτική;» ήταν η ερώτηση της επαναστατημένης φοιτήτριας της Λονδρέζικης Houghton Street.
Και απαντά ο βουλευτής. «Να σας κάνω εγώ μια ερώτηση; Αν εδώ έξω από το LSE βγείτε τώρα και πετάξετε μια μολότοφ, τι περιμένετε ότι θα σας κάνει η βρετανική Αστυνομία;»
Για να έρθει η αποστομωτικά κυνική απάντηση από την φοιτήτρια «άλλο το LSE».
Άλλο το LSE λοιπόν. Μα φυσικά και είναι άλλο. Πρόκειται για Πανεπιστήμιο ενός  κράτους που έχει μερικά από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου παρότι δημόσια και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Και δεν πρέπει, γιατί στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια σπουδάζουν τα παιδιά της κατώτερης και της μεσαίας τάξης που δεν πρέπει να σηκώσουν ποτέ κεφάλι. Τα πράγματα είναι απλά.
Και απλά πρέπει να είναι και τα πράγματα για την κυβέρνηση.
Η κατάργηση του ασύλου είναι το πρώτο. Πρέπει να προχωρήσει άμεσα και σε επιπλέον μέτρα, όπως είσοδο στα Πανεπιστημιακά campus ΜΟΝΟ σε φοιτητές όπως σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου, στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και σε άλλα θεσμικά μέσα ώστε να αποκλείσει την είσοδο σε μπάχαλους που εκβιάζουν, τρομοκρατούν και σπάνε. Η διάθεση από τους δικούς μας φοιτητές είναι σαφής όσον αφορά την κάθαρση των σχολών τους όπως δείχνουν οι τελευταίες ψηφοφορίες τους παρά τη βία και τους εκφοβισμούς που υπέστησαν. Αν δεν υπάρξει όμως και κατάλληλη στήριξη με άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση σύντομα θα λυγίσουν. Ο Έλληνας νοικοκυραίος δεν στέλνει το παιδί του στα Πανεπιστήμια για να κάνει ηρωικές αντιπαραθέσεις και μάχες με τους κακοποιούς των σχολών. Τα στέλνει για να μάθουν γράμματα.
Η αναβάθμιση των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων θα είναι η μητέρα όλων των μαχών για την κυβέρνηση και η μεγαλύτερη προσφορά που μπορεί να δώσει στη μεσαία τάξη. Μεγαλύτερη από οτιδήποτε άλλο.
Γιατί κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πιο χυδαίος ταξικός αποκλεισμός από αυτόν που λαμβάνει χώρα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Και δεν έχει ειπωθεί κατά τη γνώμη μου πιο χυδαία και πιο κυνική κουβέντα από στόμα νέου, από αυτό ξεστόμισε η νεαρή φοιτήτρια «άλλο το LSE».
Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να σώσει τα παιδιά και την ελπίδα τούτου του τόπου. Και να δώσει την απάντηση που πρέπει στην πραγματικά εγκληματικά ταξική πολιτική που ασκείται στη χώρα μέσα από την υποβάθμιση των Πανεπιστημίων.
Η μεσαία τάξη και η χώρα ολόκληρη θα την ευγνωμονεί.
 Αντώνη Δαρζέντα-liberal.gr/

1 σχόλιο:

  1. Μοναδικό φαινόμενο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά έχει την εξήγηση του γιατί η παιδεία εδώ είναι κομμαοποιημενη. Βεβαια για να μην αδικούμε τους φοιτητές μας η πλειοψηφία των οποίων είναι σοβαροί, συγκροτημένοι, ικανοί και δεν συμμετέχουν σε κομματοποιημενες "αγωνιστικες" ασκήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά