Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Η συνεισφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αλλαγή νοοτροπίας και η ελπίδα για τη νέα δεκαετία

Αδιαμφισβήτητα το ιδανικό «παρατσούκλι» των Ελλήνων μετά το πέρας της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορούσε να είναι, Survivors.
Σίγουρα μετά από χρόνια στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, θα διηγούμαστε αυτήν την περίοδο όπως μας διηγήθηκαν παλαιότεροι, παρόμοιες μελανές σελίδες τις ιστορίας της χώρας. 
Παρ' όλα αυτά όμως, η Ελλάδα και οι Έλληνες, είχαν ανάγκη μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Έπρεπε να έλθουν στα πράγματα, εκείνοι που ούρλιαζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για τους χειρισμούς σε διάφορα «ταμπού» της ελληνικής κοινωνίας.
«Ταμπού», όπως οι καταστροφές στην πρωτεύουσα σε κάθε «επέτειο» που μια μερίδα αναρχικών προκαλούσε. 
Όπως οι διορισμοί φίλων, συγγενών κλπ.
Όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η φορολογία των εφοπλιστών, ο αφοπλισμός της αστυνομίας, ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους, η αποδοχή της
διαφορετικότητας και των ομοφυλόφιλων από τη «δύσκολη» ελληνική κοινωνία, οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, η πατριδοκαπηλία.
Και πάνω από όλα, η υποκριτική αριστερά.
Η αριστερά των αγώνων, που θα καταργούσε τα ΜΑΤ, ήταν το κόμμα που χρησιμοποίησε και εκμεταλλεύτηκε την αστυνομία προς όφελός του περισσότερο από κάθε άλλο. Είτε στην πορεία των συνταξιούχων, είτε στην πορεία στο Πισοδέρι, είτε ακόμα ακόμα στην ομιλία του Τσίπρα στη ΔΕΘ, η στον αποκλεισμό της Ηρώδου Αττικού επί καθημερινής σχεδόν βάσεως.
Η αριστερά των οικονομικών μοντέλων του λαού, που απελευθέρωσε τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, μείωσε τη φορολογία των εφοπλιστών, έκνανε μπίζνες μέσω του «Μανώλο του Παππά» με το κεφάλαιο, επέτρεψε τη μεγαλύτερη δυνατή φοροδιαφυγή που έγινε στη χώρα, επέβαλε τους πιο δυσβάσταχτους φόρους και χρησιμοποιούσε το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακόμα και για βόλτα χωρίς προορισμό.
Η αριστερά των ιδανικών και της αξιοκρατίας, που διόρισε βουλκανιζατερά διοικητή νοσοκομείου, διόρισε υπουργό καθαρίστρια που είχε διοριστεί με μέσον, μετέτρεψε διοικητική υπάλληλο Πανεπιστημίου σε καθηγήτρια μόνο και μόνο γιατί ήταν γυναίκα τυ Πρωθυπουργού, αλλά και διπλασίασε των αριθμό των μετακλητών εκ των οποίων η πλειοψηφία ήταν συγγενείς, φίλοι και αποτυχημένοι πολιτευτές.
Μα πάνω από όλα, η αριστερά του Αντιμνημονιακού αγώνα, που σε συνεργασία με την παρόμοια ακροδεξιά των ΑΝΕΛ, υπέγραψαν, εφάρμοσαν, λάτρεψαν, ακολούθησαν πιστά όπως κανείς, το χειρότερο μνημόνιο που εφαρμόστηκε σε χώρα υπό την επίβλεψη του ΔΝΤ και της Τρόικα.
Ποια είναι η συνεισφορά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιπόν;
Η κατάρριψη των μύθων, ο ρεαλισμός, ο ωμός πολλές φορές ρεαλισμός. Αυτό ο ρεαλισμός που διακατέχει όλα τα σύγχρονα κράτη στον πλανήτη. Γκρεμίστηκαν οι Ουτοπίες που άκουγε τόσα χρόνια αυτός ο λαός και παρεσύρετο δεξιά κι αριστερά σε ανοησίες που δεν του έδιναν ποτέ λύση στο πρόβλημά του, αλλά αντ' αυτού τον έριχναν πάντα βαθύτερα στην Άβυσσο.
Είναι καιρός, όλα αυτά τα σύνδρομα να μείνουν πίσω. Όλο αυτός το σκότος που κάλυψε την πατρίδα αυτά τα χρόνια να διαλυθεί. Να επικρατήσει ξανά αυτό το φως που έρχεται ανα τους αιώνες. Το φως της Ελλάδος, το φως της Ελπίδος, της Αγάπης, της Σύνεσης, της Σοφίας. Το φως που παρέμεινε αναλλοίωτο από τον Σωκράτη, μέχρι τον Κοραή και τον Καβάφη. 
Τέλος για όλα αυτά που μας δίχασαν. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε. 

Χρήστος Μυτιλινιός-https://meaculpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά