Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Οι αστυνομικοί δεν είναι για να παριστάνουν τους τροχονόμους στις πορείες κουκουλοφόρων, τραμπούκων και αναρχικών, υποψηφίων καταστροφέων.

Η φιλελεύθερη αντίληψη αποδέχεται τη δραστηριοποίηση του κράτους στην εθνική άμυνα, την δημόσια τάξη και την δικαιοσύνη. Το κράτος αναθέτει στην αστυνομία το μονοπωλιακό δικαίωμα στη χρήση βίας, προκειμένου να είναι σε θέση να προστατεύει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών (ζωή, ιδιοκτησία κλπ) από τους εκάστοτε επιβουλείς τους.
Τα ίδια προτάγματα περιλαμβάνονται και στον καταστατικό χάρτη της χώρας μας. Κι ας μην είναι φιλελεύθερης αντίληψης. «Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά για τα δικαιώματα της ζωής, της περιουσίας και της ακώλυτης μετακίνησης των πολιτών» αναφέρει σχετικά.
Το 2008 στα Δεκεμβριανά ο υπερυπουργός εσωτερικών και δημόσιας τάξης πάκης χαμογελαστός δήλωνε ότι η αστυνομία δεν παρενέβη για να μην προκαλέσει. Ομολόγησε δηλαδή ότι εσκεμμένα δεν επέτρεψε στην ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Με αποτέλεσμα να παραβιαστούν βάναυσα και σε ευρεία κλίμακα τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας, της περιουσίας και της ελεύθερης μετακίνησης των Αθηναίων. Ομολόγησε εν ολίγοις ότι παραβίασε εν γνώσει του το Σύνταγμα για να μην δυσαρεστήσει αριστερούληδες και
αναρχικούς. Προστάτευσε τα δικά τους δικαιώματα. Και το εξαργύρωσε με το αξίωμα του ΠτΔ.
Χθές, εξ όσων πληροφορούμαι, η ΕΛΑΣ έκανε τη δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο. Διατήρησε την έννομη τάξη και την ομαλότητα. Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της άσκησε βεβαίως και λελογισμένη βία στους επίδοξους καταστροφείς. Έπραξε ορθότατα. Με τη στάση της δεν επέτρεψε να κινδυνεύσει ζωή, δεν επέτρεψε να καταστραφεί περιουσία. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους υπάρχουν και πληρώνονται οι αστυνομικοί. Όχι για να παριστάνουν τους τροχονόμους στις πορείες κουκουλοφόρων, τραμπούκων και αναρχικών, υποψηφίων καταστροφέων.
Κι όμως, αντί η στάση της αστυνομίας να επαινεθεί από το σύνολο των φιλελευθέρων πολιτών και να εκφραστεί ικανοποίηση που επιτέλους οι νόμοι τηρούνται και η ευταξία προστατεύεται, εμφανίστηκαν οι γνωστοί δικαιωματιστές που δηλώνουν ενοχλημένοι από την άσκηση βίας εκ μέρους της αστυνομίας. Ενοχλήθηκαν επειδή παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των διαδηλωτών στο … σπάσιμο προθηκών καταστημάτων, το πλιάτσικο, το κάψιμο κάδων και αυτοκινήτων, την καταστροφή δημόσιου και ιδιωτικού χώρου.
Δεν με ξενίζει η συμπεριφορά τους. Είναι οι ίδιοι που με πάθος πρεσβεύουν ότι οι αναφορές στα ντοκουμέντα και οι ομολογημένες επιδιώξεις του ΚΚΕ για ανατροπή του νομίμου πολιτεύματος συνιστούν έκφραση άποψης και συνεπώς δεν ποινικοποιούνται. Κι ας έχει ήδη κάνει πράξη τα πιστεύω του προκαλώντας ένα 5ετή εμφύλιο που άφησε πίσω του εκατόμβες νεκρών και μια ρημαγμένη χώρα.
Είναι οι ίδιοι που δεν ενοχλούνται όταν το ΠΑΜΕ διαλύει το σύμπαν και ξυλοκοπεί εργαζομένους υπερασπιζόμενο τις απεργίες που προωθεί, ωσάν να μην υφίσταται πρωτίστως ανάγκη προάσπισης του δικαιώματος στην εργασία. Έτσι προέκυψε το έγκλημα της Μαρφίν για το οποίο ουδείς διώχτηκε.
<span data-mce-type="bookmark" style="display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;" class="mce_SELRES_start"></span>
Και είναι βέβαια οι ίδιοι που πρεσβεύουν ότι ο παιδεραστής Ντιτρού, που έχει ασελγήσει σε περισσότερα από 100 ανήλικα, έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του υπέρ της παιδεραστίας, εφόσον η άποψη δεν διώκεται. Δεν έχει σημασία αν έχει κάνει πράξη την άποψη του άλλες 100 φορές. Για να του ασκηθεί βία από τους κρατικούς θεσμούς πρέπει να «καταστρέψει» άλλη μία παιδική ψυχή. Να προηγηθεί άλλο ένα θύμα που θα σέρνεται σαν ναυάγιο της ζωής μέχρι να πεθάνει. Το επιχείρημα είναι βεβαίως ότι δεν επιτρέπεται να παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα του επίδοξου παραβάτη. Μέχρι να πάψει να είναι επίδοξος. Άσχετα αν τότε θα είναι αργά.

Λυπάμαι αγαπητοί μου δικαιωματιστές. Δεν σας εκχωρούμε την μονοπώληση της ευαισθησίας από κοινού με τους αριστερούληδες.
Κατανοούμε ότι, εάν υπάρχει σύγκρουση δικαιωμάτων, προηγείται η προστασία των δικαιωμάτων των πολλών που είναι δυνητικοί υποψήφιοι αποδέκτες των απειλών και των πράξεων οιουδήποτε επιβουλέα, από τη προστασία των δικαιωμάτων των επιβουλέων. Έτσι λειτουργεί το κράτος δικαίου που επικαλείσθε.
Με τη λογική σας εκχωρήσατε στην αριστερά το δικαίωμα να φορτίζει την έννοια της τήρησης της τάξης ως ακροδεξιά και κακή πρακτική. Την νομιμοποιήσατε να θωπεύει, αν δεν ενθαρρύνει, και να «κατανοεί» την παραβατικότητα χωρίς κόστος. Ουσιαστικά ακριβώς το ίδιο κάνετε κι εσείς.
George Billinis
 https://infognomonpolitics.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά