Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου για τον προϋπολογισμό του Δήμου Στυλίδας


Αγαπητοί συμπολίτες, Με τη γνωστή τακτική της Δημάρχου (τακτική των γρήγορων συζητήσεων και προσπάθειας μη αναλυτικής και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου μας) , υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ. που ορίστηκε από την ίδια την παραμονή της Εορτής του πολιούχου της πόλης μας Αγ. Αθανασίου, ο προϋπολογισμός για το οικ. έτος 2020 ,με τις ψήφους της παράταξης της κ. Στεργίου και της κ. Βεντούρη. Απαξιώνοντας για άλλη μία φορά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την ηθική υποχρέωση που έχει ένας δήμαρχος να απαντά και να εξηγεί που πάνε τα λεφτά των δημοτών ,η κυρία Στεργίου αποχώρησε εντός 20λέπτου. Με το μέγεθος της ευθύνης που μας αναλογεί και το συμβόλαιο που μαζί σας υπογράψαμε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Δηλώνουμε Παρόν. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για το καλό του τόπου μας.  Σας παραθέτουμε λοιπόν τις παρακάτω διαπιστώσεις από τον πρώτο προϋπολογισμό  της κυρίας Στεργίου:
1. Οι αμοιβές και οι εργοδοτικές εισφορές των  Ειδικών Συνεργατών και συμβούλων της Δημάρχου αυξήθηκαν από 30.000€ σε 120.000,00€ (Αύξηση 400%) 2. Οι Δαπάνες Δεξιώσεων και εορτών αυξήθηκαν από 2.000,00€ σε 10.000€ (Αύξηση 500%)      3. Χρεώσαμε τον Δήμο για την άσκοπη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ με επιπλέον ενοίκια 6.300,00€ το Χρόνο (25.0000,00€ για την θητεία της Κας Στεργίου) 4. Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Δεν δίνεται οι δυνατότητα στο Δήμο να ασκεί κοινωνική πολιτική στις ευπαθείς ομάδες. 5. Δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας παρόλο που σε κάθε συνέντευξη η Κα Στεργίου δηλώνει αρωγός στους Συλλόγους 6. Χάθηκαν οριστικά τα 150.000,00€ τα οποία κόπηκαν από την Κα Στεργίου και την ομάδας της στον βωμό άλλων μη αναγκαίων έργων και δράσεων.  Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο κωδικός για τα 87.000€ που λένε ότι απαιτούνται για την αποπληρωμή του εργολάβου του γυμναστηρίου. Στην τότε συνεδρίαση ήμασταν αρνητικοί  στο να κοπούν τα χρήματα από τα χωριά και να δοθούν εκεί, πιστεύοντας ότι στον νέο προϋπολογισμό υπάρχει τρόπος να εξοικονομηθούν χρήματα για το γυμναστήριο. Σήμερα – δυστυχώς για το Δήμο - νιώθουμε δικαιωμένοι μιας και φαίνεται περίτρανα ότι και μόνο από την διατήρηση των εξόδων για τους Συμβούλους της στα περσινά επίπεδα , η Κα Στεργίου θα είχε εξοικονομήσει όλο το ποσό για το γυμναστήριο. Φαίνεται όμως ξεκάθαρα πως προτεραιότητα της, τόσο της ίδιας όσο και του άμισθου Συμβούλου της ήταν η κάλυψη των μισθών
των συμβούλων που έρχονται και όχι των πραγματικών αναγκών του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. 7. Είναι εμφανές στο νέο προϋπολογισμό ότι σε πολλούς κωδικούς το ποσό που προϋπολογίστηκε είναι 24800€ , το μέγιστο ποσό στο οποίο η Δήμαρχος επιτρέπεται να δώσει τα έργα σε απ’ ευθείας ανάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κωδικός για προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου στην Πελασγία ( container ) ποσό 24800€.
Μέσα από όλα τα παραπάνω στοιχεία δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα εκείνα που υποστηρίζαμε προεκλογικά. Υποστηρίζαμε ότι η Κα Στεργίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Επιβεβαιωνόμαστε μιας και στους 2 πρώτους μήνες όρισε τον σύζυγο της σύμβουλο της. Είναι πια εμφανές μέσα από την καθημερινότητα του Δήμου ποιος τελικά διοικεί ουσιαστικά το Δήμο Στυλίδας. Υποστηρίζαμε ότι η Τεχνοκρατική αυτοδιοικητική λύση που εμείς προτείναμε δεν θα απαιτούσε 120.000,00€ κάθε χρόνο για Συμβούλους. Υποστηρίζαμε ότι εκλογή ανθρώπων που ζουν , δραστηριοποιούνται και πονούν το τόπο που μένουν μόνιμα, θα ήταν ασφαλιστική δικλείδα για την ανάπτυξη όλου του Δήμου. Δυστυχώς μέσα σε 3 μήνες υφαρπάχτηκαν από τα Δημοτικά Διαμερίσματα, χωρίς να ερωτηθούν οι Πρόεδροι περίπου 150.000,00€ Υποστηρίζαμε ότι η Τεχνοκρατική αυτοδιοικητική λύση που προτείναμε θα έκανε οικονομία στο Δήμο καθώς θα επιλέγονταν πάντα ο οικονομικότερος τρόπος υλοποίησης έργων.  Δυστυχώς τώρα για 4 εσωτερικές πόρτες και 10 τετραγωνικά μελαμίνη ξοδέψαμε 4500€. Υποστηρίζαμε ότι θα αγκαλιάσουμε και θα συνεργαστούμε με όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων δίνοντας τους αυξημένες αρμοδιότητες για την ανάπτυξη των περιοχών. Δυστυχώς 4 μήνες μετά απαξιώνουν και βάζουν  τρικλοποδιές σε όλους τους προέδρους  που είτε δεν εκλεχτήκαν με τον Συνδυασμό της Δημάρχου είτε δεν ενδίδουν στις εντολές και τα παραγγέλματα κάποιων. Τέλος υποστηρίζαμε ότι την επομένη των εκλογών θα ήμασταν όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Δυστυχώς 4 μήνες τώρα ο Δήμος διοικείται μέσα σε κλειστά γραφεία απαξιώνοντας όλους όσους στέκονται απέναντι στην πολιτική της Κας Στεργίου. Αγαπητοί συμπολίτες….Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη όλα όσα προεκλογικά δεσμευτήκαμε , ακόμη και από τη θέση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης . Θέλουμε και μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια και μετά τις εκλογές.                                                     

 Ο Επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας   
   Δημοτικός Σύμβουλος     Αποστόλου Ιωάννης  

3 σχόλια:

  1. Πάντως είναι απίστευτο το ότι σε ένα τόσο καίριο ζήτημα όπως ο προϋπολογισμός του Δήμου μας που μας αφορά όλους σαν δημότες δεν υπάρχει έως τώρα που γράφω ούτε ένα σχόλιο, ας περάσουμε όμως στην ουσία, μετά από ένα εξάμηνο διακυβέρνησης της νέας δημοτικής αρχής με παλιά όμως υλικά να τα λέμε και αυτά, γιατί ουσιαστικά μόνο το πρόσωπο που ηγείται άλλαξε αν και πίσω από το συγκεκριμένο πρόσωπο οι φήμες λένε ότι κρύβεται και άλλο πρόσωπο, δηλαδή σα να παίζουμε κρυφτό κάτι τι , πλέον μετά από το εξάμηνο τις νέας διακυβέρνησης ως δημότης και πιστεύω και άλλοι συνδημοτες μου, νιώθω εκτός κάτι σαν τη παλιά λαϊκή παροιμία που λέει "εκεί που μας χρωστούσαν μας κλέψανε και το βόδι" είναι ντροπή για την ιστορία του τόπου μας, είναι προσβολή για την αξιοπρέπεια μας, είναι σαν να μειώνουν την νοημοσύνη μας να ανεχόμαστε αυτή τη κατάσταση, να μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας και οι νυν σύμβουλοι που εκπροσωπούν το χωριό μας και είναι στο συνδιασμο της δημάρχου που οι φήμες λένε είναι ο δήμαρχος τελικά, να την αφήνουν να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και να μας κλέβουν ουσιαστικά μπροστά στα μάτια μας και με αποδείξεις και να μην αντιδράει κάνεις, αλλά για ποιους δημοτικούς της συμβούλους όμως κάνουμε λόγω τελικά? Μήπως είναι και κάποιος από αυτούς από τη πελασγια? Οπότε πως περιμένουμε να ενδιαφερθούν αυτοί οι κύριοι για το χωριό μας ή μήπως και η δήμαρχος - ο δήμαρχος έμενε στη Στυλίδα, απλά θυμήθηκε μετά από 40 χρόνια απουσίας ότι έπρεπε πάση θυσία να γυρίσει να σώσει τον τόπο μας, δυστυχώς πάνε αλλά πέντε χρόνια χαμένα για το δύσμοιρο χωριό μας, καμία ελπίδα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΑ ΕΚΛΕΞΑΤΕ ΕΝΑ ΓΚΛΕΤΣΟ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απορίας άξιο που δεν υπάρχουν σχόλια, λες και το άρθρο μιλάει για άλλο Δήμο και όχι για τον δικό μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά