Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Σε ευχαριστούμε Κυριάκο!

Η πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μία κίνηση που αναμφισβήτητα δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μία πρόταση ενότητας και ελπίδας. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα καλείται να στηρίξει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα δικαιούται να ελπίζει, όταν μία γυναίκα επιστήμονας εγνωσμένου κύρους καλείται να υπερασπιστεί τις αρχές της Δημοκρατίας μας.
Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία άξιος λειτουργός της Δικαιοσύνης. Αποτέλεσε πρόταση του προηγούμενου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προέβαλε αντιρρήσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μια γενικότερη «δοκιμασία στις σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με την ουσία της Δικαιοσύνης». Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να απορρίψει την τοποθέτηση μιας σημαντικής γυναίκας σε μία θέση ευθύνης, όπως αυτή της προέδρου του ΣτΕ. Το ίδιο καλείται να κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Να τιμήσει την προηγούμενη επιλογή του στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος του ΣτΕ είναι ένα πρόσωπο που
μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. Η επιμονή του κ. Τσίπρα στο πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου δεν έχει νόημα. Κι αυτό διότι ο κ. Παυλόπουλος έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί σύμβολο ενότητας. Η στάση του στο δημοψήφισμα αποτέλεσε ένα βαρύ πλήγμα στο κύρος του. Και διέρρηξε τις σχέσεις του με ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, δεν έχει λόγο να επιμένει σε μία πρόταση που θα προκαλέσει έριδες και μόνο. Το αντίθετο, έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι εννοεί την συναίνεση. Ότι πιστεύει κι αυτός σε ένα κοινό μέλλον, απαλλαγμένο από τις αυταπάτες του παρελθόντος.
Ίσως τον διευκολύνει ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος και αποσυρθεί από την διεκδίκηση μιας νέας θητείας. Αυτή θα ήταν μία μέγιστη υπηρεσία του κ. Παυλόπουλου στην πατρίδα. Στο μεταξύ, νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή έκλεισε τα αφτιά του στις Σειρήνες και αποφάσισε σύμφωνα με αυτά που ορίζουν οι αρχές του. Ήταν μία καλή υπενθύμιση για όλους για το πώς ο Κυριάκος ξεκίνησε αυτό το ταξίδι και μία μεγάλη παρακαταθήκη για το που μπορεί να φτάσει…
Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά