Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σοκ και δέος για τον Σύριζα.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 66% θετικές γνώμες ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κατά 30 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα

Με 15,1 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 4%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Βήματος, το 65% των πολιτών αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%), ακόμη και στους αριστερούς (31%).
Επιπλέον, είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 66% θετικές γνώμες και προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κατά 30 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (48% έναντι 18%).

Ο κ. Τσίπρας, βελτιώνει ελαφρώς το προφίλ του καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο και η δημοφιλία του αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 5 μονάδες, 41% από 36%.
Αγκάθια: Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία
Τρία είναι τα καμπανάκια που χτυπούν οι πολιτες στην κυβέρνηση. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Ελληνοτουρκικά
Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 61% θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με τη γειτονική χώρα. 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά