Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η τελευταία ευκαιρία για μια συγγνώμη


ΜΕΤΑ ΘΑ είναι αργά. Τώρα, που δεν έχει επιληφθεί ακόμα η Δικαιοσύνη, είναι η ύστατη στιγμή της μεγάλης συγγνώμης. Τώρα που έχει καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης, ότι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 κορυφαίοι πολιτικοί, με ψευδομάρτυρες, με πρόθυμους να «πιθανολογήσουν» και χωρίς κανένα στοιχείο.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ η στιγμή μιας γενναίας συγγνώμης από τον Α. Τσίπρα και τους 152 βουλευτές της ΠΦΑ, οι οποίοι σήκωσαν το χεράκι τους, αναίσχυντα και κυνικά, χωρίς να έχουν αξιολογήσει στοιχειωδώς τα «στοιχεία» της δικογραφίας και έστησαν το show με τις 10 κάλπες.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ η ύστατη ευκαιρία τους, να επιδείξουν γενναιότητα και έμπρακτη μεταμέλεια. Να αποδείξουν, ότι τους έχουν απομείνει κάποια ψήγματα ανθρωπιάς και ηθικής. Θα το κάνουν; Θα «κοπιάσουν», όπως θα
έλεγε «ηρωικά» και ο προεξάρχων του θιάσου; Πολύ αμφιβάλλω. Αν και θα το θεωρούσα μια γενναία, έντιμη στάση, η οποία θα έδειχνε στοιχειώδη μεταμέλεια.
Η ΩΣ ΤΩΡΑ συμπεριφορά τους δείχνει άλλα. Παραπέμπει σε μάχη οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων. Σε απέλπιδα επιμονή σε μια χαμένη μάχη. Σε μια εμμονική υπεράσπιση του ψεύδους που κατασκεύασαν. Και το θέμα δεν είναι η αυτοταπείνωση τους. Κάθε άλλο.
ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ θέμα είναι να αποδείξουν, ότι δεν πρόκειται να ξανά παίξουν με την Δημοκρατία και τους πραγματικούς «αρμούς» της, που είναι οι θεσμοί. Η συγγνώμη τους, είναι προϋπόθεση για την ένταξη τους στην κανονικότητα και στο δημοκρατικό τόξο. Το οποίο τόσο πολύ έχουν πλήξει βάναυσα, όχι μόνο με την σκευωρία. Αλλά και με των χαρακτηρισμό των εκλογών, ως «ανήθικη μέθοδος». Ή τώρα ή ποτέ. Θα το καταλάβουν;
 https://tomanifesto.gr/

4 σχόλια:

  1. Ο Αλεξης είναι αγγελος εξ ουρανων κατελθοντος ειπείν και φερειν την σωτηρια στην Πατριδα/Ελλαδα .
    Προ ημερων ο περίφημος προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» που εξετάστηκε στη ΓΑΔΑ από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής,ο «Σαράφης» έχει εμπλέξει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τους πρώην υπουργούς Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά! Και όταν ρωτήθηκε ειδικά για τον Σαμαρά απάντησε «δεν έχω κανένα στοιχείο. Σας είπα, πιθανολόγηση»!
    ψαστε λοιπον σε αυτη τη κατευθυνση κι αφιστε τον Αγιο Αλεξη μας μακρια από τετοιου είδους υπονιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΗΡΕΜΗΣΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΝΤΥΜΕΝΟ ΑΓΓΕΛΟ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ

      Διαγραφή
    2. Αν υπηρχε το ελαχιστο φιλοτιμο θα ζητουσαν τουλάχιστον ένα συγνωμην από το ΓΑΠ που τοσο πολύ κατασηκωφαντησαν, καθ'υβρισαν και πετροβολησαν μαζι και ολους τους Υπουργούς (εξαιρούνται οι μετακομισαντες για ένα στασιδι), ξια πραγματα που οι ιδιοι εκαναν και μαλιστα στο πολλαπλασιο. Οποις καλοπσιτος εμεινε σε αυτό το ασκερι, ας κανει έναν απολογισμο σε αυτά που μειωθησαν από την Κυβερνηση ΓΑΠ και αυτων που ακολουθησαν από του Σαμαρο-βενιζελο-Συριζαιους και τοτε θα δειτε ποιος μας τσεκουρωσε ποιο πολύ. Ασε ρε φιλε λοιπον το λιβανισμα και αν μη τι άλλο να κρατησεις μια ηρεμη σταση στην μανιωδη σου υπερασπιση αυτων των ανθρωπων. Η δεξια προκαλει αλεργια αλλα προτιμηθηκε αντι του Μεγαλοπρεπη Τσιπρα και αυτό φτανει για να καταλάβεις σε τι αποφαση αναγκασατε τον κοσμο στις τελευταίες εκλογες.

      Διαγραφή

  2. Ιδού γιατί ο Σύριζα ευρίσκεται στον βόθρο της Ιστορίας...


    Η εχθροπάθεια και η μισαλλοδοξία με την οποία αντιμετωπίστηκαν όσοι δεν έδωσαν γη και ύδωρ στην ΣΥΡΙΖΑϊκή εξουσία δεν έχει προηγούμενο. Άνθρωποι δεινοπάθησαν, υπολήψεις υπονομεύθηκαν, πολιτικές δυνάμεις συκοφαντήθηκαν, μόνον και μόνον γιατί δεν δικαιολογούσαν τις λαϊκίστικες αυταπάτες, τις φαντασιώσεις και τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες αρχικά διεκδικήθηκε η διακυβέρνηση και στη συνέχεια κυβερνήθηκε η χώρα. Στον αντίποδα, όσοι εμφανίζονταν ως συνεργάσιμοι, απολάμβαναν ένα πρωτόγνωρο άλλοθι και μια άνευ προηγούμενου ασυλία, ανεξάρτητα αν προέρχονταν από την Άκρα Δεξιά ή την Άκρα Αριστερά, αν είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα ή αν ήταν απλώς ένας ανίκανος ή ένας κοινός απατεώνας που το προηγούμενο σύστημα τον είχε ξεβράσει και αναζητούσε καινούργια στέγη. Και μόνον, άλλωστε, ότι ο (αποτυχημένος) αρχηγός της ΕΥΠ μιας προηγούμενης κυβέρνησης ανέλαβε υπεύθυνος για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφάνεια την οποία δήθεν σκόπευε να επαναφέρει η… αριστερή κυβέρνηση, αρκεί για να αντιληφθεί και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης για το πόσο προσχηματικές ήταν οι διακηρύξεις ότι τάχατες «τελειώνουμε με το παλαιό»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά