Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Διχαστικοί Ν. Καρανίκας και Ν. Παππάς: Υμνούν το ΕΑΜ ανήμερα της επετείου του «Όχι»!


 

Διχαστικές αλλά και εκτός τόπου και χρόνου αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα και του Νίκου Παππά ανήμερα της επετείου του “Οχι”. Αμφότεροι έκαναν αναρτήσεις όπου υμνούν το ΕΑΜ και το ρόλο του στον αντιστασιακό αγώνα, όταν σήμερα γιορτάζουμε το “Οχι” που φώναξε όλος ο ελληνικός λαός απέναντι στον φασισμό και το έπος του 1940.

«Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», έγραψε στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας, υμνώντας το ΕΑΜ που ιδρύθηκε το... 1941.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επέτειος για το «Όχι» αφορά την Εθνική Αντίσταση αποκλειστικά από τα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, καθώς όπως σχολιάζει «σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση», προσθέτοντας και τα σχετικά hashtags. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι

μετά από την αρχική του ανάρτηση, ο κ. Καρανίκας επανήλθε με προσθήκη, στην οποία αναφέρει «προέτρεψα τους απογόνους των ναζιστών ακροδεξιών να κάτσουν στις φωλιές του και αυτοί έπιασαν το πληκτρολόγιο. Αμόρφωτοι με πληκτρολόγιο στο χέρι αντί σε κάποιο βιβλίο. Σιχαμένα, φιλοναζιστές, ακόμα τιμάτε τους παππούδες σας τους δοσίλογους; ντροπή της χώρας .»


Με αναφορά αποκλειστικά στο ΕΑΜ, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε σε δική του ανάρτηση: «Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Ο κ. Παππάς συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία του ΕΑΜ.

 


liberal.gr

5 σχόλια:

  1. Σύριζα, το γκρίζο πρόσωπο της Αριστεράς, διχαστικό, με πολιτικό λόγο ποτισμένο με εμπάθεια και μίσος. Κρίμα γιατί αυτό δεν είναι Αριστερά. Οι Κ. Καραμανλής και Α. Παπανδρέου πήραν ιστορικές πολιτικές αποφάσεις να σβήσουν τα μιση που ταλανιζαν τον Ελληνικό λαό και να τους ενώσουν για το καλό της πατρίδας. Αυτοί εδώ επενδύουν σε δικαστικές πολιτικές ελπίζοντας να επανέλθουν γιατί οι άμοιροι δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως βεβαια πουχουμαι τον Κουλη με τους αριστοκρατες και τα υψηλα δημοσια στελεχη,την αφροκρεμα των Αθηνων, στα πραματα!! Κι ετσι εχουμε εναν κοσμο ομορφο, ηθικό αγγελικά πλασμένο!
      Αιντε και μη λησμονειτε την Ιστορια μας με τα αυτοι εδω που επενδυουν στο μισος και δικαστικες πολιτικες και σεις οι θεατρινοι αγγελοι με τα μουτσα μουτσα σας στο αγαπατε αλληλους !
      Η προθεση σου με το σψολιο σου να ριξεις λαδι σε φωτιες ειναι καταφανης!

      Διαγραφή
  2. Φανταστείτε να μην είχε πει το ΟΧΙ ο Μεταξάς και φανταστείτε να μην είχε προετοιμάσει στρατιωτικά, διπλωματικά και κοινωνικά όσο καλύτερα γινόταν την πατρίδα μας για τον αναμενόμενο πόλεμο.Γι αυτό, ακόμα κι ο Γρηγόρης Φαράκος πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ παραβρέθηκε στην κηδεία του. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σχέση έχουν αυτοί φίλε μου με τους αγωνιστές της Αριστεράς.Αυτοι κατέχονται από το σύνδρομο του νεποτισμού, να αρπάξουν τους αρμούς της εξουσίας για πάρτυ τους. Τρανό παράδειγμα η τοποθέτηση του μπαμπά Παπά στη διοίκηση των λεωφορείων Θεσσαλονίκης, ο γιος του οποίου σήμερα κόπτεται για την επέτειο του ΟΧΙ, η τοποθέτηση των συγγενών,συντρόφων, εραστών στη διοίκηση της χώρας χωρίς κανένα στοιχείο αξιοκρατίας . Ευτυχώς έδειξαν το πραγματικό προσωπείο τους και ο λαός έμαθε πολύ καλά τι πρεσβεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο ανιστοριτοι και κακοηθεις ελληνες, αλα Κουλη, Βοριδη,τον καφρο Αδωνι που τσιριζει οταν μιλα...., ολοι αυτοι εξαιρεταιες προσωπηκωτητες , ζωντες κι αρμεγοντας απο τη φασκια τους κι απο γεννιες, το κρατος που υπηρετουν σαν γνησιοι υπερπατριωτες, μιλουν ανοιχτα και ξαδιαντροπα με τετοιο τονο εναντι μιας μεγαλης μεριδας συμπατριωτων τους που υπεστησαν τρομερα δεινα στα τοπια τους μετα το φυγιο των γερμανων κατακτητων απο τα ιερα και ενδοξα χωματα της πατριδος σου και πατριδας μου!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά