Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Άλλος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ;


Σε ψηφοφόρους είναι κάπως φτωχικό το ΚΙΝΑΛ, αλλά σε υποψηφίους Προέδρους παρουσιάζει… ανθοφορία.

Ο Νίκος Παπανδρέου επιβεβαίωσε στην εφημερίδα της Πάτρας «Νεολόγος» πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος του κόμματος. Αιτιολογώντας την απόφασή του είπε: «Ναι, θα θέσω υποψηφιότητα γιατί το θεωρώ χρέος μου».

Είναι μη δόκιμο να υπεισερχόμαστε στην ιδιωτικότητα των ανθρώπων, στο τι ορίζουν ως «χρέος» με βάση το ηθικό και αξιακό τους σύμπαν. Ωστόσο όταν το χρέος ανάγεται στην κατάκτηση αξιωμάτων στον δημόσιο τομέα, είναι δόκιμη η κριτική.

Δημιουργείται εκ των πραγμάτων η απορία πόθεν εκκινά το χρέος του κ. Παπανδρέου; Στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε εμφανή παρουσία, όπως είχε, έστω με νομή υψηλών θέσεων, ο αδερφός του Γιώργος. Στη δημόσια ζωή δεν είχε ιδιαίτερη παρουσία. Το μόνο χρέος που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι η διατήρηση της οικογενειακής προσόδου που δημιούργησε ο Αντρέας.

Η μόνη διαπίστευση του ιδίου για την είσοδο του στην πολιτική σκηνή είναι το όνομα Παπανδρέου. Το αν αρκεί το όνομα του

Αντρέα, 24 χρόνια μετά το θάνατό του (σχεδόν μια ηλικιακή γενιά) να χρίζει επιγόνους ως αρχηγούς σε επίγονα κόμματα, θα φανεί στην ψηφοφορία.

Η Φώφη Γεννηματά, και μέσα από τις δηλώσεις της αλλά και από τις ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ στοχεύουν προσωπικά και επιθετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρούν ότι υπονομεύουν την ίδια και το κόμμα της. Στόχος, κατά τη γνώμη τους, είναι σε πρώτο πλάνο το προεκλογικό τοπίο, και δευτερευόντως η σεναριολογία των μετεκλογικών συνεργασιών.

Θεωρούν δηλαδή ότι η ΝΔ προσπαθεί να απομειώσει το ΚΙΝΑΛ «βάζοντας φιτιλιές» μέσω δημοσιευμάτων, ώστε να αποτρέψει έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στην αρχική του κοίτη. Ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ ωθούμενοι από την αδήριτη αναγκαιότητα να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούν δε ότι όσο τα ποσοστά διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σε διψήφια νούμερα, η επίθεση Μητσοτάκη θα είναι ελεγχόμενη και «απαλή». Εάν αυτά πέσουν σε μονοψήφια νούμερα η επίθεση αναμένουν να γίνει δριμύτερη.

Κατά τα άλλα ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη εσωκομματικά ενημερώσει τους πάντες για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, ενώ στάση αναμονής λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργεί η πανδημία, τηρούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Παύλος Γερουλάνος. Ωστόσο είναι στελέχη που έχουν εδώ και δύο χρόνια εκδηλώσει την πρόθεσή τους, και όπως λένε στο ΚΙΝΑΛ θα ήταν έκπληξη να μην θέσουν υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση η προεδρική κούρσα, ατύπως αλλά ουσιαστικά, στο ΚΙΝΑΛ έχει αρχίσει, και πριν η Γεννηματά δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα με την εκ νέου ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της. Μια ανακοίνωση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει επισήμως και την τελευταία στιγμή, αλλά ένας υποψήφιος που ευελπιστεί να έχει πιθανότητες υπακούει στην προσταγή του ρεμπέτικου τραγουδιού… «Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια.

Ήτοι τη δημιουργία φίλιων θυλάκων μέσα σε ένα κόμμα, που θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του. Και τις κινήσεις αυτές τις αντιλαμβάνονται οι εσωκομματικοί «αισθητήρες».

Εκείνο που δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη είναι οι προθέσεις ενός εκ των βασικών πόλων δύναμης στο ΚΙΝΑΛ, του Γιώργου Παπανδρέου. Η στάση που θα κρατήσει παραμένει για όλους ο «Άγνωστος Χ».

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

6 σχόλια:

  1. Άμα σχεδιάζουν στο ΚΙΝΑΛ να βάλουν ταφόπλακα ας ψηφίσουν τον ΝΑΠ.
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η απορία πόθεν εκκινά το χρέος του κ. Κουλη ; της αδελφουλας του? του ανεψιου του? ολων αυτων των μανταρινων, και το πως και το τι ορίζουν ως «χρέος» με βάση το ηθικό και αξιακό τους σύμπαν, αυτο δεν σ~ενοχλει κονδυλοφορε μου? Ακομα δεν καταλαβες, οτι τζακια, σαν τους Μητσοτακηδες και Παπανδρεους ειναι η καταστημενη σκουρια που εν μερει δεν αφινει να λαμψει η Ελλαδα, οπως μπορει κι οπως της ταιριαζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑς ΕΦΕΡΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

      Διαγραφή
    2. Συ λεβεντη μ~ ζεις σ~αλλο συμπαν, εισαι μελος μιας απο τις κλικες που δημιουργουνται στα κομματα και γυρω απο τους γαλαζοαιματους γονους απο τα μεγαλα τζακια στην Ελλαδα,τ~αποληθωματα της Τουρκιας, κι ετσι τα καταφερνεις να επιβιωνεις! Δεν σκεπτεσαι ομως, οτι τα οσα πλεονεκτηματα εχεις μ~αυτους κι οσα περισσοτερα τσεπωνεις, τα στερουνται αλλοι που δεν χειραφετουνται κι παραμενουν ακεραιοι!! Ομως μπορει να υπαρξει προοδος χωρις να πειραχτοθν τα ατομικα συμφεροντα? Για ασε να δουλεψει το κουκουτσι!!

      Διαγραφή
  3. Αν ανοιξεις τον πολιτικο χαρτη κομματων και ονοματων, θα βρεις πληθος γονων και πασης φυσεος κληρονομων.Μολις ομως ακουσουν το ονομα Παπανδρεου αμεσως ανοιγουν το βιβλιο του οικογενειακου τους δενδου και αρχιζει το πανηγυρι. Ξεφτιλα σκετη και περιττη υποκρησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανοιξε φιλε μου το πολιτικο χαρτη σου και δειξε μου τους γονους των καγκελλαριων στα μεταπολεμικα χρονια της Γερμανιας, του Αντεναουερ, του Β. Μπραντ , του Σμιτ,του Κισσινγερ... Δεν θα βρεις κανενα γονο, παιδια η εγγονια, μπερδεμενο με τη πολιτικη της Γερμανιας!!
    Τα παιδια κι εγγονια ολων κατεχουν ομως αυτοδημιουργητα, εκτος πολιτικης, αξιολογες θεσεις στη γερμ. κοινωνια !
    Αξιοπρεπεια και σοβαροτητα φιλε ηταν και πραμενουν σαν οι βασικες αρχες που πρεπει να κυριαρχουν/καθοδηγουν τη συμπεριφορα ολων αυτων των πολιτικων ανδρων, ετσι εκπεμπονται οχι μονο σωστα συνιαλα στη κοινωνια, αλλα ....
    Να ενας λογος ακομα γιατι προκοβει η Γερμανια και μεις μενουμε στασημοι και καυγαδιζουμε απο κουνια μεταξυ μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά