Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Όλα δείχνουν Τσίπρα


1.Ο Αντώνης Σαμαράς στην εξάωρη κατάθεση του στον ανακριτή για την σκευωρία Novartis φέρεται πως κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον Α. Τσίπρα, ευρισκόμενο στην κορυφή της πυραμίδας των συνωμοτών. Και είναι λογικό. Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια κορυφαία κίνηση, δηλαδή να κατηγορηθούν δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί, να μην τελούσε σε γνώση του πρωθυπουργού. Αν όντως δεν γνώριζε τότε θα ήταν πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης και ικανοτήτων. 

2.Χθες διαβάσαμε πως: «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουμε στον όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός». Αυτά δεν τα λέει ο Πέτσας ή ο Άδωνις. Προκύπτουν από την ηλεκτρονική αλληλογραφία ανωτέρων στελεχών της Folli Follie προς τους ιδιοκτήτες της εταιρείας. Και αυτήν την ηλεκτρονική αλληλογραφία δεν την αποκάλυψαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μια παγκοσμίου κύρους ελεγκτική εταιρεία, που διενεργεί τους σχετικούς ελέγχους στην Folli Follie.

Συνεπώς, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την

γνησιότητα των κειμένων ούτε φυσικά το περιεχόμενο τους. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η έγκριση από τον τότε πρωθυπουργό των τακτικών κινήσεων των ιδιοκτητών της εταιρείας οι οποίοι προσπαθούσαν να καθυστερήσουν τις έρευνες που είχαν ξεκινήσει και αφορούσαν την οικονομική της κατάσταση. Ως γνωστόν σήμερα οι δύο βασικοί μέτοχοι είναι προφυλακισμένοι. 

Με απλά λόγια έχουμε έναν πρωθυπουργό να συναινεί  στην επιχείρηση συγκάλυψης με σκοπό το παράνομο όφελος των ιδιοκτητών της εταιρείας. Την διεκπεραίωση αυτής της αποστολής ανέλαβαν από την πλευρά της κυβέρνησης δύο υπουργοί και δύο βουλευτές οι οποίοι και κατονομάζονται σε άλλες σελίδες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. 

Δεν με ενδιαφέρει το κίνητρο του τότε πρωθυπουργού. Μου αρκεί πως ενέκρινε την απόπειρα συγκάλυψης ενός τεράστιου οικονομικού σκανδάλου.

Τούτων δοθέντων, ο τέως πρωθυπουργός εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις με έντονο όχι μόνον το πολιτικό χρώμα, αλλά και το ποινικό. Τα μέχρι στιγμής αποκαλυφθέντα στοιχεία της υπόθεσης Folli-Follie δίνουν στο πιάτο τον Α. Τσίπρα. 

Είχα γράψει παλιότερα, αναφερόμενος σε άλλην υπόθεση, πως θα ήταν πολιτικό λάθος αν η κυβέρνηση επεδίωκε την ποινική δίωξη του τέως. Αυτό το επαναλαμβάνω και σήμερα, υπερθεματίζοντας μάλιστα, για δύο λόγους:

1.Ας αφήσουν τον Τσίπρα να καεί πολιτικά μέσα στην δίνη των σκανδάλων, γιατί έρχονται και άλλα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ενώ θα είναι πολιτικά υπόλογος να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει για σκευωρία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συσπειρωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον αρχηγό του που θα βρίσκεται υπό «πολιτική δίωξη», όπως θα υποστηρίζουν.

2.Μετά την λήξη της πανδημίας η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά. Να λάβει μέτρα μεταρρυθμιστικά. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να οξύνει την κατάσταση, ρίχνοντας τον Α. Τσίπρα σε ποινικές περιπέτειες. Η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο και κοινωνική ηρεμία για να δρομολογήσει τις αλλαγές που καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας. 

Γνωρίζω τις αντιρρήσεις. Αλλά στην πολιτική πολλές φορές χρειάζεται να παίρνεις αποφάσεις με ψυχρή σκέψη, υπολογίζοντας και συνεκτιμώντας ποιο είναι το μείζον και ποιο το έλασσον. Και στην προκειμένη περίπτωση το μείζον είναι η ανάκαμψη της οικονομίας χωρίς κλυδωνισμούς και αναταράξεις. 

Στο κάτω-κάτω εμείς τον Α. Τσίπρα τον θεωρούμε πολιτικό μας αντίπαλο, όχι εχθρό. 

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

14 σχόλια:

  1. Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
    ΛΑΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια θητεία μόνο απέδειξαν πως πράγματι δεν είμαστε όλοι ίδιοι γιατί αυτοί ήταν οι πιο χειρότεροι. Όπως είπε και κάποιος μεγάλος, αν θέλεις να αποκαλυφθεί η αριστερά άστην λίγο να κυβερνήσει.
    Της δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία και πέσανε όλοι οι μύθοι που είχε δημιουργήσει. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε, σε χριστογεννιατικες μερες ρεπο και για οσους σκοπευαν να πατησουν στο σβερκο
      πολιτικους αντιπαλους!!Ειρηνη ημην και καλες γιορτες!!

      Διαγραφή
  3. Τον Α. Τσίπρα βάζει στο κάδρο μήνυμα του πρώην διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας προς
    τον προφυλακισμένο Κουτσολιουτσο.Στο επίμαχο e-mail γίνεται αναφορά
    στον τότε πρωθυπουργο Τσίπρα.
    Η υπόθεση πλέον είναι στον εισαγγελέα.
    Δεν θέλω να σας αγχώσω σύντροφοι,αλλά κάποιοι θα πάτε στη ΣΤΕΝΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ :Τελικά το ηθικό πλεονεκτήμα δεν ήταν και τόσο ηθικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέγα λάθος της Ν.Δ. να ασχοληθεί με τις βρωμιές του ΣΥΡΙΖΑ. Να τα αναδείξει βέβαια, αλλά να αφήσει την δικαιοσύνη να επιληφθεί και να καθαρίσει το κοπρο του Αυγεία. Η Ν.Δ. πρεπει να επικεντρωθεί στη ανάπτυξη και ευημερία της χώρας για να ανασάνει επιτέλους ο λαός οποίος θα περιποιηθεί κατάλληλα το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νέα Δημοκρατία ανάπτυξη? Ευημερία? Χαχαχα, τι? Που? Πώς? Πότε? Μάλλον ποτέ, μάλλον ποτέ κύριοι από όσες φορές κυβέρνησε η νέα Δημοκρατία, δεν είχαμε ποτέ, ανάπτυξη και ευημερία, αυτή είναι η αλήθεια, έλεος πια με τα δεκανίκια της δεξιάς που όλο παραπληροφορηση είστε, επί νέας δημοκρατίας ο τόπος πάντα γνώριζε ιστορική οπισθοδρομηση, είτε επί Ράλλη, είτε επί μητσοτακη, είτε επί του πρωταθλητή στο πλειστεισιον και γευσιγνωστη του μπαιρακταρη Καραμανλή, είτε επί σαμαρά, είτε επί του τρανου σημερινού παραδείγματος κουλη, πάλι μα πάλι σήμερα η χώρα ζει τραγική οικονομική οπισθοδρομηση, τραγική δημόσια υγεία, ανεργία η οποία ανεργία των μνημόνιων θα φαντάζει αστεία μπροστά σε αυτό που έρχεται, παιδεία από το κακό στο χειρότερο, και ένα πάρτι ξεζουμισματος των πόρων της χώρας από τα γαλάζια άριστα παιδιά, κάτι δηλαδή σαν το δικό μας εδώ παιδί από τα ξένα που ήρθε να μας δημαρ.χεσει, τον αμισθί σύμβουλο, κάπως έτσι δηλαδή..

      Διαγραφή
    2. Ρωτας πουναι η Ευημερία? Χαχαχα, τι? Που? Πώς? Πότε?
      Ερωτηματα που ταλανιζουν κι εμενα και πολλους μας!Η πρωτη και κυρια απαντηση μου γιατι δεν ερχεται αυτη η πολυποθητη ευημερια, ειναι κατ~εμενα ο συντηριτισμος,η κονσερβοποιηση μη χαλασουν τα μπιζελια και τα φρουτα,ολα τα καλα παιδια, τα ξαδελφια και κουμπαρακια, της συντηριτικης οικογενειοκρατιας και κομματοκρατιας!!
      Ολα σχεδον τα προοδευτικα κρατη στην Ευρωπη κυβερνουνται σημερα με συναπισμους κομματων! Στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια, μ ~εξαιρεση τη 5ετια του Αλεξη, με κυβερνησεις σαν του κ. Κουλη μονοκομματικες και συντηριτικες!
      Απο που να ρθουν λοιπον νεες αντιληψεις ,να ανακαλυφθουν νεοι οριζοντες? Απο τον Βοριδη, τον καυγατζη πειραιωτη Αδωνι, τον κακομοιρο κι απειρο υπουργο οικονομικων μας? Συναμα δεν εχουμε κι αποθεματα να ριχθουν για την αναβιωση της οικονομιας!Ειμαστε μια καταχρεωμενη Χωρα με τις κληρονομιες των περασμενων συντηριτικων κυβερνησεων σαν του Κωστακη και του Σαμαρα που ριμαξαν τα οικονομικα μας!Ναι μεν, με τη κριση του κορωνοιου δειξαμε μια σχετικη επιτυχια,αυτη ομως οφειλεται στο οτι οι πολιτικοι μας υπακουσαν στους Ελληνας επιστημονες ιατρικης!!
      Καλο θα ηταν να εισακουγαν και στους αλλους τομεις εμπειρους /αναγνωρισμενους Ελληνες επιστημονες εξωτερικου/εσωτερικου κι ο κ.Κουλη να καλυπτει μονο εναν συντονιστικο τομεα υποδοχης , κατι σαν επαξιος Κυριος των Τιμων!
      Καλες γιορτες σ~ολους!

      Διαγραφή
    3. Μα που τη φανταστηκες αυτη τη φραση:
      τον πρωταθλητή στο πλειστεισιον/PlayStation και γευσιγνωστη του μπαιρακταρη Καραμανλή?
      Ξεκαδιστικα σ~ευχαριστω πολυ! Νασα καλα, καλες γιορτες!!

      Διαγραφή
    4. Τελικα η μαγια στη ΝΔουλα δεν χανεται, ανδρειος φλαμπουριάρης ειναι και ο Κουλη!! Ειμαι δε περιεργος ποιος αλλος απο μεγαλο Οικο βεβαια θ~ ακολουθησει!
      Φαντασου να βγει σα φαντης μπροστα ο Αδωνι η ο ανδρειοτερος ολων ο κυριος Βοριδης!!
      Ωχ μανα μ~!

      Διαγραφή
    5. καλα λενε οτι οι ψηφοφοροι συριζα ειναι μωροτεροι του αρχηγου τους

      Διαγραφή
    6. ΑνώνυμοςΠέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 - 5:49:00 μ.μ. EET
      καλα λενε οτι οι ψηφοφοροι συριζα ειναι μωροτεροι του αρχηγου τους

      Φίλε μου καλέ φίλε μη συγκρίνεις τσιπρα με μητσοτακη, ο ένας έκανε έργο παρόλο που βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση όπως μνημόνια, άδεια ταμεία, απειρία πολιτικής διακυβέρνησης, μια ολόκληρη Ευρώπη χωρίς ούτε ένα ουσιαστικό σύμμαχο, δηλαδή με τη θηλιά στο λαιμό, έφτιαξε ένα πλάνο το ακολούθησε και στο τέλος βγήκε φως στο τούνελ, ο άλλος μητσοτακης παρόλο που είχε προγενέστερη κυβερνητική εμπειρία και βρήκε μια στρωμένη κατάσταση με κυρίως γεμάτα ταμεία και χωρίς τη θηλιά των μνημονιων μας οδηγεί ξανά με φορά στο γκρεμό, ήδη μετράμε 100 νεκρούς τη μέρα ήδη το σύστημα υγείας έπαθε μεγάλη ζημιά, ήδη κυρίως η οικονομική ατμομηχανή της Ελλάδος οδηγείτε στα βράχια, γι αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμους περί ψηφοφόρων του τσιπρα και να μιλάς με πολιτικά επιχειρήματα και με βάση το έργο του καθενός να αποφασίζεις τι θα ψηφίσεις, διαφορετικά αποσκοπεις αλλού και όχι στο κοινό καλό. Χαρούμενες γιορτές με υγεία να έχουμε.

      Διαγραφή
    7. γεμησε η ψυχη μου αγαλιαση, διαβαζοντας το συνετο,ωραια συντεταγμενο σχολιο σου με νοημα και περιεχομενο!!
      Συγχαρητηρια και να ακουγεσε μεσα μεσα, σκορποντας θαρρος και βαζοντας τα πραγματα στη σειρα!!Χρονια πολλα σου και καλες γιορτες!

      Διαγραφή
    8. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το θέμα είναι ότι όταν εκφράζεις μια άποψη και ιδίως πολιτική, σημασία έχει η ουσία και όχι η ποσότητα ενός αναλώσιμου σχολίου απλά και μόνο για να ακουστεί, άλλωστε εδώ μέσα έχω πολλές φορές διακρίνει μια διαστρεβλωση της πραγματικότητας υπέρ μιας συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης, δυστυχώς και με λυπεί που το λέω αυτό αλλά σε ένα άνθρωπο ο οποίος ψηφίζει συγκεκριμένη πολιτική παράταξη μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει κάποια γραμμάτια δε μπορείς να αντισταθείς όσα επιχειρήματα και αν του προσαψεις, αλώστε ο Αϊνστάιν σωστά είχε κάνει ένα χαρακτηρισμό παλιότερα για τα ανθρώπινα όρια, είχε πει δύο πράγματα στο κόσμο είναι απέραντα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεια, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος. Οπότε καταλαβαίνεις γιατί δεν παρεμβαίνω συχνά, προτιμώ να παρεμβαίνω όταν θεωρώ ότι αυτό που θα πω έχει ουσία και δόση λογικής, να είμαστε καλά λοιπόν και να χαρούμε τις γιορτινές ημέρες με υγεία.

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά