Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο Γιούνκερ για τον ρόλο της Γερμανίας


«Η αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Ευρώπη με πλήγωσε βαθιά. Γιατί μερικοί από εμάς, κυβερνήσεις, κοινή γνώμη, δεν σεβάστηκαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Ήταν τρομερή στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία». Η συνέντευξη του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και τη Μαρία Βασιλείου, από όπου και προέρχονται αυτές οι δηλώσεις, είναι αποκαλυπτική πολύ πέρα από όσο ήδη φαίνεται με την πρώτη ματιά. «Είχα μεγάλες δυσκολίες για την Ελλάδα με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Ηταν οι κυριότεροι αντίπαλοί μου. Μπορεί να μην το θυμούνται, αλλά εγώ το θυμάμαι. Ήμουν κατά της εμπλοκής του ΔΝΤ διότι θα ξεκινούσαμε με λάθος τρόπο. Η Μέρκελ ήταν υπέρμαχος της ιδέας, ο Σόιμπλε λιγότερο».

Δέκα χρόνια μετά την ελληνική πτώχευση ο Γιούνκερ όχι απλώς επιβεβαιώνει τις

προθέσεις και τον ρόλο της Γερμανίας στη δραματική εκείνη περίοδο, αλλά δίνει και μία εσωτερική εικόνα της γερμανικής πολιτικής πολύ διαφορετική από αυτή που έχει η ίδια επιβάλλει: «Τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν όπως έγιναν» λέει. Ο σκληρός Σόιμπλε ήταν ασφαλώς σκληρός. Ομως η δήθεν «Ευρωπαία» Μέρκελ; Εκείνη ήταν που επέμενε στην εμπλοκή του ΔΝΤ. Δηλαδή σε μία εξωευρωπαϊκή λύση, ακόμα πιο σκληρή από κάθε ευρωπαϊκή. Αργότερα το Βερολίνο προσπάθησε συχνά να βγάλει τη Μέρκελ από αυτό το κάδρο, που όμως είναι το πραγματικό. Τότε όμως είχε υπερηφανευθεί η ίδια, στη «Μοντ» το 2010, για τη μεγάλη προσωπική «επιτυχία» να φέρει το ΔΝΤ στην Ευρώπη, αμέσως μετά τη σύναψη των σχετικών συμφωνιών το 2010.

Ο Γιούνκερ λέει επίσης ότι το επιχείρημά του για να πείσει τη Γερμανία και άλλες χώρες να μη διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, ήταν ότι η Επιτροπή εργάζεται για τα συμφέροντα όλης της Ευρώπης. Επιβεβαιώνει δηλαδή πολύ καθαρά δύο πράγματα: το πρώτο, είναι ότι η Γερμανία κινήθηκε με αμιγώς εθνικά κίνητρα, ότι οι αποφάσεις της δεν είχαν ίχνος «ευρωπαϊκών» χαρακτηριστικών, αλλά ήταν αμιγώς στραμμένες στα εθνικά της συμφέροντα. Και αυτά στρέφονταν στη λύση της ελληνικής εξόδου. Και ότι όλη η περί του αντιθέτου ρητορική ήταν απλώς ψευδής. Το δεύτερο, είναι ότι ο Γιούνκερ συγκρίνει τους χειρισμούς στην κρίση χρέους του 2010 με εκείνους στην πανδημία δέκα χρόνια αργότερα. Και λέει ότι η Ευρώπη έπρεπε να αντιδράσει για το κοινό συμφέρον και τότε, κάτι που δεν έκανε – όχι πως τώρα το κάνει: ήδη πολλές χώρες έχουν παραβιάσει εντελώς την δήθεν «κοινή» πολιτική για τα εμβόλια.

Η ουσία μέσα σε όλα αυτά είναι ότι ο Γιούνκερ, έπειτα από τόσες δεκαετίες στην κορυφή διαφόρων ευρωπαϊκών θεσμών, γράφει τώρα ένα βιβλίο (αυτό προαναγγέλλει στη συνέντευξη) από το οποίο αβίαστα προκύπτει ότι η «κοινή» Ευρώπη που τόσο πολύ διαφημίζεται κάθε άλλο παρά είναι τέτοια. Οχι ο καθένας, ούτε κάποιος ευρωσκεπτικιστής. Ο Γιούνκερ. Εστω τώρα. Και η κριτική που ασκεί κάνει κάθε άλλη να ωχριά δίπλα της. Γιατί γκρεμίζει εντελώς βασικά ψεύδη. Ολα όσα έγιναν τότε χτίστηκαν πάνω στη δήθεν αλληλεγγύη και αυτή υποτίθεται ότι υπηρετούσαν. Τώρα, ένας εκ των κύριων πρωταγωνιστών, λέει ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ούτε αλληλεγγύη υπήρξε, ούτε ευρωπαϊκή λύση και κατεύθυνση. Επικράτησε, έστω και όχι καθ’ ολοκληρία, η σκληρή εθνική πολιτική του Βερολίνου. Βέβαια, αυτό δεν είναι νέο: όσοι ήθελαν να βλέπουν την πραγματικότητα, το γνώριζαν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή. Και αν η Ελλάδα τελικά δεν εξεδιώχθη δεν είναι για άλλο λόγο, παρά μόνον επειδή η ίδια η Γερμανία συνειδητοποίησε ότι, εντέλει, αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Έως διαλυτικό.

 Γεωρ. Μαλούχος-in.gr

18 σχόλια:

  1. Κατ αρχας δεν υπαρχει Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να λέγεται Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, δηλαδή το μόνο κοινό σημείο που έχουν είναι το νόμισμα. Τώρα ποιος ωφελείται από αυτή την Ένωση, προφανώς τα ισχυρά οικονομικά κράτη και ιδιαίτερα η Γερμανία. Ένα παράδειγμα είναι η Έλληνικη αγορά. Πριν την Ένωση υπήρχαν βιομηχανικά προϊόντα στην Ελληνική αγορά από πολλές χώρες . Σήμερα το 90% είναι Γερμανικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να συσσώρευσει η Γερμανία όλο το πλούτο της Ευρώπης και αντί να το αναδιανειμει εντός της Ευρώπης υπό μορφή επενδύσεων, τον κράτησε στα θησαυροφυλάκια της δημιουργοντας τερατώδη πλεονάσματα, ανατρέποντας την οικονομική ισορροπία με αρνητικά επιτόκια, ή επενδύοντας σε χώρες εκτός Ευρώπης όπως στη Τουρκία προκαλώντας επιπρόσθετα πρόβληματα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ο Γερμανικός λαός διέπεται από αυταρχισμό, έχει αιματοκυλισει δύο φορές την ανθρωπότητα μέσα σε 50 χρόνια, και παρότι ο κόσμος τους συγχώρεσε και τους βοήθησε οικονομικά να ανακάμψουν μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο, οι Γερμανοί όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν κράτη μέλη όπως την Ελλάδα έδειξαν πάλι τον πραγματικό εαυτόν τους οδηγώντας με απαχθεί τρόπο την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή και σχεδόν βορά στους Τούρκους φίλους τους. Ας μην έχουμε αυταπάτες, η Γερμανία εκτός των άλλων είναι ένα φιλοτουρκο κράτος και κατη τη γνωμη μου αποτελει εμεση απειλη για την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου δεν ξερω απο που απορρεουν ολες οι σοφιες σου που αραδειαζεις! Εκεινο που ξερω, γιατι το εζησα και το ζω, ειναι οτι ο σημερινος γερμανος ειναι συστηματικος, πειθαρχικος, φυλεργος , πατριωτης ....και οτι ο μηχανισμος του κρατους δουλευει ρολοι! Ενα θα σου πω γιατι το ζησα ! Με τη καταρευση της Ρωσσιας και επι Γκορμπατσωφ που αποδεχτηκε και τη καταρευση του τειχους της Ανατ. Γερμανιας, μαζι με τη συνενωση των δυο ως τα τοτε Γερμανιων, εξελισσοταν και οι σχεσεις στα δυο κρατη για ενα διαστημα ομαλα. Τοτε υπηρχαν και σκεψεις συνεργασιων μεταξυ των δυο κρατων τους για πολλους βιομηχανικους κλαδους/υψηλης τεχνολογιας ! Στο δικο μας κλαδο που εργαζομουν, πολυ γρηγορα δημιουργηθηκε ομαδα εκτιμησης νεων τεχνολογιων η οποια θα μετειχε σε διαγνωστικο ταξειδι στη χωρα του Κορμπατσωφ προκειμενου να εκτιμησουν τα τεχνολογικα επιτευγματα και πεδια συνεργασιας με τις εκει βιομηχανικες μοναδες ! Μια ιδιαιτερη ρωσσικη τεχνολογια που προεκυψε , για να μην επεκτεινομαι, ηταν η κρυοτεχνικη με την ιδιαιτερα αντοχη υλικων στο πολυ χαμηλο κλιμα της Σιβηριας ! Μ~αυτα ως εκει !! Το αναφερω για να καταληξω στη ταχυτητα με την οποια αντιδρουν και αποφασιζουν οι γερμανικοι κυκλοι βιομηχανιας. Το αυτος κοιμαται ορθιος,δεν ειναι γεμανικος τροπος εκφρασης, τετοιος τυπος δεν ειναι ανεκτος και δεν υπαρχει σε υπευθυνη θεση της πολιτειας. Η επιλογη παντου
      γινεται βαση αξιοκρατηκων κριτηριων! Δεν υπαρχει το παιδι του κουμπαρου και το
      ξαδελφι του κ. Κουλη απο τη Λεβεντομανα!!
      Για το λογο αυτο και προκοβουν. Η αξιολογηση εταιρειων με βαση επιλεγμενων κριτηριων ειναι εξονυχιστικη , δεν ξεφευγει κανενας !!Πολλες Ευρωπαικες βιομηχανιες αυτοκινητων, αεροναυπηγικης , φαρμακευτικης. .... ενδιαμεσα ειναι στα χερια γερμανικων οικων , εκει ειναι τα Βολβο, τα Σκοντα, ... αυτοκινητα, εκει ειναι οι μικρομεσαιεςς εταιριες εξοπλισμου αεροναυπηγικης, κι εκει ειναι, πολλες αλλεςς εταιρεις σε επιλεγμενους κεντρικους τομεις που υποχονται τεχνολογικη αναπτυξη βασει μακροχρονιων μελετων! Κι αν δεν ειναι ακομα στα χεργια τους, ειναι στο φακο και θα ανηκουν συντομα στην Ενωση της γερμανικης βιομηχανιας ! Αυτος ο τομεας δεν εχει συμπαθειες με τουρκους κι ελληνες! Η συγκριση γινεται αποκλειστικα και μονο και μονο βαση του πληθσμου 100 εκατ, εναντι των 8/10 των δικων μας και αλλων ποσοτικων και ποιοτηκων κριτηριων, αυτα μιλουν απο μονα τους για την αξιολογημενη αποφαση!! Και για για να σου δειξω τη δυναμικη τους, χωρις να θελω να σε τρομαξω, σου αναφερωσου αναφερω, οτι και το Μετρο του Λονδινου ειναι σε γεμανικα χεργια !!
      Το τι εγινε στην Ελλαδα θα πεις και για τι δεν ξυπνησαμε νωρις , αυτο ειναι αλλο καπελλο! Ρωτα για αυτο τον κ. Κουλη που μαχεται να δοξαστει και να ξεπερασει το μπαμπα του!! Νασαι καλα!!

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς εχεις δίκιο ανώνυμε φιλε 7.51, η Γερμανία ειναι ιστορικά αποδεδειγμένα φιλότουρκη, σαν λαος παρότι εχει αναδείξει τεράστιους δημιουργούς των τεχνών της φιλοσοφία και των επιστημών ειναι ταυτόχρονα η χώρα που εχει κάνει δυο Παγκόσμιους πολέμους και ποτε τους δεν ξέφυγαν απ τη βαρβαρότητα των Γερμανικών φύλων που εισέβαλαν στην Βόρεια Ευρώπη Αλεμάνοι Γοτθοι, Βανδαλοι κλπ

      Διαγραφή
  2. Ριχνεις προφανως ηθελημενα ολα τα βαρη στην Ευρωπη και ειδικα στη Γερμανια για να δικαιολογησεις τη βιομηχανικη στασιμοτητα στην Ελλαδα!!
    Σκεψου, οτι επενδυσεις απο καποιες βιομηχανικα κεντρα/μοναδες εξωτερικου στο τοπο μας γινονται κατοπιν μελετων, προσεγγεισεων και κοστους/ωφελους αναλυσεων!!Ειδες εδω και εναμιση χρονο τον κοντουλη υπουργο οικονομικων του κ.Κουλη κι υστερα τους αλλους του εμποριου, βιομηχανιας κλπ.να παρουσιαζουν πλανα προσελκυσης ξενων βιομηχανιακων μοναδων και να μιλουν για τα ανταγωνιστικα πλεονεκτηματα που υπαρεχουν στο τοπος μας κι αν αυτα ειναι κατι αλλα, εκτος απο το το υγειηνο κλιμα και το γαλαζιο τ~ουρανο μας? Εμ ! τι αλλο να ειναι!! Εχει ο υπερωχος τοπος μας κατι αλλο, καποια αλλα ιδιαιτερα/οικονομικα ανταγωνιστικα δυναμικα /πλεονεκτηματα για να τραβηξει επενδυτας?! Ειναι μηπως το ειδικευμενο προσωπικο, τα φθηνα εργατικα χεργια, η μεγαλη καταναλωτικη αγορα , τι αλλλο ειναι? Κι αν εχει πραγματι κατι απ~αυτα , γιατι δεν τα λανσαρουν με προβολλες,συνεντευξεις η μεσου της βοηθειας απο πρεσβειες, προξενηκες αρχες μας κλπ. !!στην Ευρωπη και αλλου??
    Αν και παρακολουθω τακτικα τον ελληνικο τυπο δεν διαβασα τον τελευταιο καιρο πουθενα για καποιες εξωρμησεις/ταξιδια των υπουργων μας σε καποιες βιομηχανικες χωρες με συνοδους τους τις ειδικες κεφαλες/τους γνωμωνες των επιτελειων τους προκειμενου να προσελκυσουν κεφαλαια απο επιλεγμενα βιομηχανικα κεντρα στη Χωρα μας!! Το μονο που διαβασα, ειναι, οτι ο κοντος υπουργος οικονομικων μας εκανε επισκεψη στο Τσιρνοβιτι για να εκτιμησει κατα ποσο δικαιολογειται η χρηματοδοτηση απο εναν αγωγο /καναλι του νερου της Αγιας Βαρβαρας στον παρακατιανο καμπο!! Κατα τα αλλα ακουσα κι οτι, οι τοπικοι βουλευτες της ΝΔουλας του κ. Κουλη, σαν τους κυριους Οικονομου, Κοτρωνια και προπαντος τον κ. Θεμη Χειμαρα ειναι μια χαρα στην υγεια τους και γυροφερνουν στη Λαμια πολυ τακτικα, ιδιαιτερα δε ο κ. Θεμης που προδσφατα ταξιδεψε και μεχρι τα Λουτρα Υπατης, οχι βεβαια για μπανια, αλλα για σοβαρα κρατικα θεματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσον ακουσον στο Τσιρνοβιτι!!
      Προφανως με την υπουργικη λιμουζινα συν σωφερ και συν οδοιπορικα εξοδα .....η ηταν μαλλον ενα μικρο ταξιδακι αναψυχης στον καθαρο βοθνησιο αερα ??.

      Διαγραφή
  3. Διαβάστε ιστορία ανιστόρητε. Έχεις επαρχιώτικη νοοτροπία που σε εντυπωσίασε ο πλούτος της Γερμανίας. Από το 1933 έως το 1945, η ναζιστική Γερμανία δημιούργησε πάνω από 40.000 στρατόπεδα και άλλους χώρους κράτησης που χρησιμοποιήθηκαν για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων ήταν η καταναγκαστική εργασία, η κράτηση των ατόμων που το καθεστώς έκρινε ως εχθρούς του κράτους, και η μαζική δολοφονία. Αυτός είναι ο πολιτισμός της χώρας που διαμένεις. Το επίπεδο της ποιοτικής ζωής των Ελλήνων δεν θα γίνει ποτέ εφικτό από τους Γερμανούς και πάντοτε θα ονειρεύονται μια μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσαι ενα επιθετικο και παραδοξο ζηζανιο!!.Τον πατριωτισμο και ποιος προσεφερε για την Ελλαδα περισσοτερα πρεπει να τον εκτιμησουν αλλα πιο αντικειμενικα προσωπα !
      Απαντησα σε ενα καλογραμμενο σχολιο , δεν περιμενα τοσο χαμηλη προσωπικη επιθετικοτητα.
      Για τον πλουτο της Γερμανιας ουτε καν αναφερθηκα , μιλησα για το συστημα και τον τροπο και το συστημα λειτουργιας μιας μεγαλης βιομηχανικης χωρας!! Πηγαινε στο γιατρο σε συμβουλευω, θα σου κανει καλο!! Νασαι καλα !!

      Διαγραφή
  4. Αρκετά ρε φίλε μας έχεις ζαλίσει με το μεγαλείο της Γερμανίας. Και άλλοι Έλληνες αναγκάστηκαν και μετανάστευσαν στην Γερμανία, κυρίως ως αποτέλεσμα της καταστροφής που υποστεί η χώρα από τη Ναζιστική Γερμανία, αλλά κρατούν μια αντικειμενική στάση.
    Εμείς εδώ μια χαρά θα τα καταφέρουμε, και δεν έχουμε να ζηλεύουμε τίποτα από την οργάνωση και πειθαρχία των Γερμανών. Έχουμε τις δικιές μας αρχές και αξίες και δεν χρειαζόμαστε το πολιτισμό των Γερμανών, τον αφήνουμε να τον απόλαυσεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη ιστορικη αληθεια να μη μεινει αναπαντητο, οτι η Ελλαδα εδιωχνε στα ξενα τα παιδια της ηδη κι απο μετα τον Πρωτο Παγκοσμιο Πολεμο το 1914. Ο πατερας μου, πολλοι χωριανοι κι αλλοι νεοι απο ολα τα βουνοχωρια της περιφερειας φευγαν απο τοτε απο το λιμανι της Πατρας με τα ατμοπλοια Αργεντινα για την Αμερικη να καζαντησουν! Σημερα ζουν στα ξενα/εκτός των ελληνικών περισσότεροι από 5.000.000 πολίτες ελληνικής καταγωγής!! Οι δημογραφικες προβλεψεις λενε οτι ο πληθυσμοα μας απο τα 11 εκατομμύρια το 2013 θα κατεβει στα στα 8,3 το 2050.
      Ο δε πληθυσμός της Τουρκίας που έφθασε τα 83,15 εκατομμύρια στα τέλη του 2019, σημειώνοντας άνοδο 1,39% σε ετήσια βάση,το 2100 θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ενω της Ελλαδος το 2100 θα είναι 5,5 εκατ!!!Ηδη σημερα στην Επαρχια δεν υπαρχουν εργατικα χεργια, πολλα λιοπεριβολα τα καλλιεργουν με βαση πολθχρονου ενοικιου τα καλιεργουν αλλοδαποι Αλβανοι και αλλοι.Αυτες ειναι οι αληθειες που πρεπει να ειπωθουν φιλε κι οχι το δεν εχουμε να ζηλευουμαι τιποτα απο τουρκικη υπεργεννιτικοτητα και τη γερμανικη οργανωση και αλλες μαγκιες, σφυριζοντας αδιαφορα στον αερα !!!

      Διαγραφή
    2. ανωνυμε Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 - 7:24:00 π.μ. EET,η αναιδεια σου απεναντι των Ελληνων του Εξωτερικου , οταν καλοσκεφθει καποιος με τα οσα αραδειαζεις,ξεπερνα καθε οριο !! Ντροπη σου, π~ εχεις εσυ το σθενος να κριτικαρεις και υποβοβασεις τους ωραιους, υπερηφανους, μεγαλοπρεπεις,τιμιους, εργατικους και φιλοπονους Ελληνας πατριωτες του εξωτερικου, χαιβανι σαπερα!!
      Πηγαινε μονο να μαθεις για τα ποσα/τις μονετες των εμβασματων που εστειλε αυτος ο Ελληνισμος του Εξωτερικου και της διασπορας στη Μητερα Πατριδα, ολα αυτα τα χρονια της φτωχιας και μιζεριας που περασε ο τοπος μας!Πηγαινα να μαθεις για τα στιβαγμενα τρενα που μεταφεραν τα χρονια εκεινα τον Ελληνισμο στα ανθρακωρυχεια του Βελγιου και της Ρηνανιας στη Γερμανια, και μαθε για τα μαυρισμενα πνευμονια τους απο τη καρβουνοσκωνη, οπως και για τις επιδωσεις των ελληνων ακαδημαικων στα ξενα ιδρυματα σ~ολο το κοσμο που αναβιβαζουν και σημερα ακομα το ονομα της Πατριδας, μαζι και του δικου σου ονοματος χαμενο ζιζανιο!! Ζητησε συγνωμην και μη τολμησεις να ξαναγραψεις τετοια θλιβερα γραφηματα!! Ακομα δεν εχεις καταλαβει μια ειρωνεια/μια πλακα σ~ενα γραφημα με το δικο σου κουκουτσι, απο τον ηθελημενο και συνειδητο υποβιβασμο, μεριδας του Ελληνισμου!
      Εισαι επικινδυνο στοιχειο!
      Δεν γραφω περισσοτερα κι ουτε μπορω να αραδειασω εδω το τι πετυχα εγω και το τι περισσοτερα υποφεραν και προσφεραν στις δουλειες τους οι Ελληνες εργατες και επιστημωνες,ποσοι αρρωστησαν/πεθαναν καταξιωμενοι και ποιες διακρισεις και αναγνωρισεις επετυχαν, ανεβαζοντας το ονομα του Ελληνα οπουδηποτε εργαστηκαν και ο,τι υπηρεσια αναλαβαν και διεκπερατωσαν στο εξωτερικο.
      Πιστευω νασαι μια ξεχωριστη /ιδιαιτερα διεστραμενη μοναδα, κακαοηθης και συμπλεγματικη και να μην εχεις ουδεμια σχεση με τη πολλη μεγαλη μεριδα του των Ελληνων στον ιερο τοπο μας που αναγνωριζει τους αγωνες ολων των ξενητεμενων συμπατριωτων τους στη ξηρα και τη θαλασσα!

      Διαγραφή
  5. Φαίνεται ότι ενοχλήθηκες που θίξαμε τη Γερμανία σου με αποτέλεσμα το φυρό μυαλό σου να μην ελέγχει τη πένα σου. Δεν κατηγόρησε κανείς τους Έλληνες του εξωτερικού που τιμούν τη χώρα τους και ταυτόχρονα σέβονται τις χώρες φιλοξενίας τους. Αναφέρθηκα στην διαχρονική εχθρότητα της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας που το επιβεβαίωσε ο πρώην Πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ με το ποιο σαφή και καθαρό τρόπο. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνεσαι γιατί έχεις θαμπωθεί από το μεγαλείο της Γερμανίας, δικό σου το πρόβλημα. Επίσης επαναλαμβάνω ότι δεν μας εντυπωσιάζει η οικονομική ευρωστία, η τεχνολογία και ο τρόπος ζωής των Γερμανών τα οποία μας εκθειάζεις σε κάθε ευκαιρία κατηγορώντας μας ταυτόχρονα για την ανικανότητά μας. Επειδή έχεις φύγει πολλά χρόνια από την Ελλάδα σε ενημερώνω ότι η χώρα μας έχει αλλάξει, προοδεύει και όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από της # προηγμένες χώρες #, αλλά γίνεται πόλος έλξης διαμονής των πολιτών αυτών των χωρών. Γιαυτό φίλε μου καιρός είναι να αποτινάξεις το κόμπλεξ του φτωχού, κακομοίρη Έλληνα και να είσαι περήφανος για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω δυο ζευγοι μεσηλικων /70+/ γερμανων με καλα εισοδηματα, ζηταν ωραιο μερος μονιμης διαμονης, γραψε μου με πρωτη ευκαιρια σε ποια, διευθυνση σου να αποτανθουν !!

      Διαγραφή
  6. Ο κ. Γιουνκερ ειναι ενας ποτης,μοναχα σε λιγες στιγμες υπηρξε στα συγκαλα του κατα στη διαρκεια της θητειας του! Το βιβλιο που ετοιμαζει θα κανει θραυση στην Ελλαδα, γιαυτο το προανειγγελε , διαφημιζοντας ο ιδιος τον ρολο του υπερ της Ελλαδος, σ~αντιθεση με τους αλλους κακους, ιδιαιτερα των γερμανων!
    Με ενοχλει, οταν νεα παιδια που αισθανομαι οτι εισαι νεοι, διακατεχονται απο εναν απυθμενο εγωισμο και δεν μπορουν να δουν μπροστα τους τη πραγματικοτητα!!Φαινεσαι ξυπνιος ωςστοσο απο τη γραφη σου και πρεπει να ξερεις τι λες εσκεμμενα και τι πιστευεις!!
    Τουτο που ακολουθει το βρισκεις στο διαδυκτιο, μπορεις να το διερευνησεις αν ειναι
    αληθινο και αναλογει στη πραγματικοτητα!!
    Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ουάσιγκτον, πριν περίπου 50 χρόνια, προκήρυξε διαγωνισμό με χρηματικές αμοιβές για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους. Το βραβείο απέσπασε ο δικαστικός Ν. Κέλλυ, με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα…
    «Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας, ο Έλληνας αποδείχτηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και οιηματίας, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
    Έχτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των ερίδων. Ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει. Θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον κυνηγήσει.
    Γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει. Έφερε το ’21 για να το διακυβέψει. δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την κηδέψει.
    Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον που αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος. Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.
    Οικτίρατέ τον, θαυμάστε τον, αν θέλετε. Ταξινομείστε τον, αν μπορείτε»…
    Νασαι καλα λεβεντη μ~!!Ο,τι αλλο και να γραψω δεν θα αλλαξει τιποτα, το τραινο πηρε πορεια
    και χανεται μεσα στη πρωινη αχλη/τη μουνταδα/... τις ομορφες λεξεις μας , π~ αρεκομαστε να τις λεμε κι ακουμε μα να μη τις καταλαβαινουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς το τραίνο χάνεται στην ομίχλη, στην πρωινή μουντάδα γιατί αυτό είναι το χαρακτηριστικό της αγαπημένης Γερμανίας σου, σε αντίθεση με το ηλιουλοστο και καθαρό πρωινό της χώρας μας. Αυτή η μαυρίλα, η μουντάδα διαμορφωνει και τους χαρακτήρες των ανθρώπων και τις συμπεριφορές τους που έχει αποτυπωθεί περίτρανα στο πέρασμα της Ιστορίας. Απλοί Γερμανοί πολίτες έκαιγαν εκκλησίες με γυναικόπαιδα μέσα, απλοί Γερμανοί πολίτες άνοιγαν τις στρόφιγγες των αεριων για να θανατωθούν εκατομμύρια αθώοι πολίτες μεταξύ των οποίων και συμπατριώτες μας, γι'αυτό δεν έπρεπε να μας παραξενέψει η λυσσαλέα προσπάθεια της Γερμανίας να μας θέσει εκτός ΕΕ αδιαφορώντας για τον Ελληνικό λαό σε αντίθεση με την μεγαλοψυχία των συμμάχων να συγχωρήσουν τα απεχθή εγκλήματα που διέπραξαν στο ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο και να τη βοηθήσουν να σταθεί πάλι στα πόδια της.
    Αυτα είναι τα χαρακτηριστικά της χώρας που ζεις και δεν θα αλλάξουν ποτέ γιατί έχουν ριζώσει βαθιά στο DNA τους. Η Ελλάδα τους χαλάει τα σχέδια τους να αναδείξουν την Τουρκία σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη ώστε να εκμεταλλευθούν οικονομικά αυτή τη τεράστια περιοχή με συμμάχους τους αγαπημένους τους Τούρκους και αφού απέτυχαν στρατιωτικά με δύο παγκόσμιους πολέμους, τώρα χρησιμοποιούν την οικονομική τους ευρωστία για επίτευξη του σκοπού τους. Μην σου διαφεύγει ο ρόλος τους στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας για την ανεξαρτητοποίηση της Κροατίας που υπήρξε ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ναζιστικής Γερμανίας.
    Ελπίζω κάποια στιγμή να διαλυθεί η ομίχλη που σκεπάζουν τα μάτια σου και να δεις αντικειμενικά τα πράγματα γιατί το μεγαλείο της χώρας σου δεν μπορεί κανείς να το υπερκερασεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη φαινεσαι ενθερμος πατριωτης αλλα εχεις καταχνιαμενο οριζοντα , ως διαφαινεται απο τα γραπτα σου, σου συνιστω το βιβλιο του καθηγητη, Wilhelm Fucks
      (* 4. Juni 1902 in Wiesdorf; † 1. April 1990 in Köln), ο οποιος ηταν ενας γερμανος φυσικος καθηγητης και διετελεσε και πρυτανης στο Πολυτεχνειο του Αχεν !Το βιβλιο του τοτε ακομα, κατα το 1970 με τον τιτλο Formel zur Macht- η Εξησωση της Δυναμης- αναφερεται στην ισχη ενος κρατους και καταληγει, οτι ο πληθυσμος ειναι μια κυρια συνηστωσα!! Τα συμπερασματα δικα σου!!Με 5 εκατ. πληθυσμο οπως προβλεπεται για την Ελλαδα μας το 2100 μη βαζεις μεγαλα ονειρα στο πανεξυπνο κεφαλι σου φιλε μου πατριωταρα!!Πατριωτες ειναι κι αλλοι εκτος απο σενα , αλλα εχουν νιονιο και διορατικοτητα!! Η επαληθευση της εξισωσης του κ.καθηγητη καταφαινεται στο μεσοδιαστημα , οχι μονο απο τα επιτευγματα, της Κινας, με πολυ πληθυσμο αλλα και απο αλλα πληθυσμιακα αυξανοντα κρατη, δες Τουρκια κ.α. !! Μαυτα και Νασαι καλα!! ~

      Διαγραφή
    2. Εισαι τρομερα ρομαντικος αισθηματιας 9:34:00 π.μ. EET! Μ~αυτα δεν κερδιζονται μαχες, ζεις μακρια απο τη πραγματικοτητα !! Βολεψιακιας ναι, αλλα οχι κι αγωνιστης! Ζεις καρφωμενος στο παρελθον, ανικανος να ανοιξεις νεες διαδομες και να πιασεις αλλους δρομους για να φθασεις σε νεα ακρωτηρια!Αντ~αυτου ξετυλιγεις νηματα και κατεβαινεις μεσα στο βαθυ πηγαδι του παρελθοντος για να χαθεις μεσα στην αβυσσο! Παρε και διαβασε ενα καλο βιβλιο, κανε ενα ταζειδι στον εξω κοσμο μετα τον κορωνοιο,περνα απο δω να σε φιλοξενησω, βγαλε τις τσιμπλες κι ανοιξε τα ματακια σου!!Οι παλιες ιστοριες δεν παντα και οι καλυτεροι οδηγοι για τη ζωη μας!!

      Διαγραφή
    3. προς - 9:34:00 π.μ. EET
      Σημερινη ειδηση παρμενει απο ενα ελληνικο πορταλ !!
      Γρονθοκόπησε ντελιβερά γιατί άργησε η παραγγελία - ΦΩΤΟ
      Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στη Βέροια.
      Πιστοποιει/εγγιζει φιλε μου το παραπανω που λεει τι Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο, ειναι ο Έλληνας.!!
      Γειασου και παλι!!

      Διαγραφή
  8. Εξακολούθησε ανόητε να κατηγορείς τους Έλληνες γιατί λιγδωσε το αντερακι σου στη Γερμανία
    Και νομίζεις ότι ζεις στο παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά