Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Πόθεν έσχες: Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απέκτησε ακόμη τρία διαμερίσματα το 2019


 

Το 2019, το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει πως εισέπραξε €24.000 από εκμετάλλευση ακινήτων - Εταιρεία συμβούλων έφτιαξε ο Νίκος Παππάς - Ατομική επιχείρηση ίδρυσε ο Παύλος Πολάκης

Την επιθετική εξαγορά ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης προσθέτοντας στην συλλογή του ακόμα τρία διαμερίσματα, όπως φαίνεται στην δήλωση πόθεν έσχες του 2020.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» η επένδυση του κ. Παπαδημούλη στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας είχε διπλό κέρδος καθώς από την μια εξαγοράζει διαμερίσματα σε σχεδόν εξευτελιστικές τιμές, αρκετά κάτω από την αντικειμενική τους αξία και από την άλλη τα μισθώνει σε ΜΚΟ για την διαμονή προσφύγων με υψηλά μισθώματα.

Η αποκάλυψη για την περίφημη «Παπαδημούπολη» προκάλεσε πολιτική θύελλα με τα πυρά να εκτοξεύονται και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό το βάρος της έντονης πολιτικής κριτικής ο κ. Παπαδημούλης είχε υποστηρίξει τότε ότι θα διαθέσει τα εισοδήματα από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα για στήριξη κοινωνικών δράσεων.

Στο νέο του πόθεν έσχες ο ίδιος σπεύδει να προσθέσει στις παρατηρήσεις «ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΕ ΜΚΟ: 11.427,74 ΕΥΡΩ - ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: 16.500 ΕΥΡΩ»

Πάντως, το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει για το 2019 πως εισέπραξε συνολικά 24.000 ευρώ από εκμετάλλευση ακινήτων. Πρέπει όμως να υπογραμμιστεί ότι αρκετά από τα επίμαχα διαμερίσματα τα μεταβίβασε στα παιδιά του με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης το αντίστοιχο εισόδημα από ενοίκια.

Δείτε εδώ το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη

Αναφορικά με τα 3 νέα ακίνητα, πρόκειται για:

  • Διαμέρισμα 5ου ορόφου 48 τ.μ. σε πολυκατοικία του 1964. Η αγορά έγινε έναντι 22.000 ευρώ με το ακίνητο να εμφανίζει αντικειμενική αξία 29.030 ευρώ
  • Διαμέρισμα 2ου ορόφου 60 τμ σε πολυκατοικία του 1972. Η αγορά έγινε έναντι 32.149 ευρώ όσο και η αντικειμενική του αξία
  • Διαμέρισμα 2ου ορόφου 99 τμ σε πολυκατοικία του 1964. Η αγορά έγινε έναντι 42.000 ευρώ με την αντικειμενική του ακινήτου να ανέρχεται σε 65.598 ευρώ

Πέραν αυτών, το εισόδημα του κ. Παπαδημούλη για το 2019 ανήλθε σε 293.258 ευρώ και της συζύγου του σε περίπου 20.000 ευρώ.

Η αξία του χαρτοφυλακίου σε μετοχές, ομόλογα αμοιβαία κλπ ανέρχεται σε 509.650 ευρώ ενώ το 2019 ο κ. Παπαδημούλης πούλησε αμοιβαία της KBC εισπράττοντας 149.554 ευρώ (αξία κτήσης 150.000 ευρώ).

Οι καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ και ανέρχονται σε 1.090.135 ευρώ. Επίσης εμφανίζουν συμμετοχές σε 33 ακίνητα ενώ δεν διαθέτουν ΙΧ και δεν εμφανίζουν δανειακές υποχρεώσεις.

Ο Νίκος Παππάς έφτιαξε εταιρεία συμβούλων

Η είσοδος του κ. Νίκου Παππά σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών το 2019 αποκαλύπτεται από την δημοσίευση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων.

Κατά το εκλογικό έτος 2019 ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως ξεκίνησε την συμμετοχή του στην εταιρεία Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών έναντι 700 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διατηρεί την συμμετοχή του στην υπό εκκαθάριση κατασκευαστική εταιρεία Χ Καραμάνος, Ν Παππάς, Ζ Τσίπρα ΟΕ

Αναφορικά με τα εισοδήματα ο κ. Παππάς εμφανίζει νέα πηγή σε σχέση με το «πόθεν έσχες» του 2018 με κωδικό «άλλη περίπτωση» από την οποία εισπράττει 31.422 ευρώ.

Αναλυτικά, ο πρώην υπουργός δηλώνει 29.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα, κλπ», 31.422 ευρώ από άλλη περίπτωση και 27.416 από καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Δείτε εδώ το «πόθεν έσχες» του Νίκου Παππά




Ο Πολάκης ίδρυσε ατομική επιχείρηση το 2019


Σε δημιουργία ατομικής επιχείρησης προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το 2019.

Σύμφωνα με την δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2020 (χρήση 2019), ο Πολάκης ιδρύει ατομική επιχείρηση με μηδενικό κεφάλαιο εισφοράς.

Παράλληλα στον πίνακα με τις συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση δηλώνεται η ύπαρξη ατομικής επιχείρησης της συζύγου του κ. Πολάκη, Θεοδώρας Τσούκα.

Ωστόσο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι στα προηγούμενα «πόθεν έσχες» του πρώην αναπληρωτή υπουργού δεν υπήρχε δηλωμένη συμμετοχή της συζύγου του σε εταιρεία αν και όπως φαίνεται η επίμαχη ατομική εταιρεία λειτουργεί από το 2004.

Εκτός αυτών, ο κ. Πολάκης επιβαρύνεται με 3 δάνεια που εμφανίζουν υπόλοιπα ύψους περίπου 280.000 ευρώ.

Δείτε εδώ τη δήλωση πόθεν έσχες του Παύλου Πολάκη

 

Συνολική ή μερική ιδιοκτησία σε 66(!) ακίνητα δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. Αριστερός βουλευτής με ετήσιο εισόδημα 293.000 €. Θα τρίζουν τα κόκαλα των αγνών αγωνιστών της αριστεράς που φυλακίστηκαν,εκτελέστηκαν,πολέμησαν για να έχει ο Πσπαδημουλης ετήσιο εισόδημα 300.000 €. Και εις ανώτερα σύντροφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να τα κάνει ο άνθρωπος τόσα λεφτά, αφού είναι οικονόμος;
    Για την Παπαδημουπολη, πόσα σπίτια ακόμη χρειάζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά