Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν προχθές ειλικρινής και αφοπλιστικός. Δήλωσε: «Το καταλαβαίνετε αυτό ότι αν έρθει η πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά;». Είναι γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίον η κυβέρνηση αντιμετώπισε, στο οικονομικό επίπεδο, την πανδημία βόλεψε μεγάλο αριθμό πολιτών. Να κάθεσαι, να λαμβάνεις τα επιδόματα με την οποιαδήποτε μορφή τους και όλες οι υποχρεώσεις σου να έχουν ανασταλεί. Φαίνεται τόσο καλό, που κάποιοι το παρεξήγησαν. Πίστεψαν πως αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα κανονικότητα, αγνοώντας παντελώς πως η εθνική οικονομία «μάτωσε» για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως και την περίοδο 2011-2015, τότε που πίστευαν στην ύπαρξη του μαγικού «λεφτόδεντρου». Πολύ γρήγορα αποδείχθηκε η αυταπάτη των πολλών και η πολιτική απάτη των ολίγων. «Λεφτόδεντρα» δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και ούτε ποτέ πρόκειται να υπάρξουν.
Προφανώς, κάποιοι νομίζουν πως αυτοί μπορούν να
επιδεικνύουν ανεύθυνες συμπεριφορές και η δική τους ανευθυνότητα να ισοσταθμίζεται από την υπευθυνότητα των άλλων ή κάτι ακόμη χειρότερο, τη δική τους ανευθυνότητα να την πληρώνει όλη η κοινωνία. Σε αυτούς τους πολίτες χτύπησε προχθές ο Αδωνις Γεωργιάδης τον κώδωνα του κινδύνου. Σε αυτούς που πιστεύουν πως αν ενσκήψει τον χειμώνα νέα πανδημία, θα ανοίξουν πάλι οι κάνουλες του δημόσιου ταμείου και «ούτε γάτα ούτε ζημιά». Μου θυμίζει αυτό που είχε πει το 2010 ο τότε υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, πως «δεν υπάρχει ούτε σάλιο», θέλοντας έτσι να προσγειώσει στην πραγματικότητα μια κοινωνία η οποία δεν είχε αντιληφθεί πού βρισκόταν και προς τα πού βάδιζε. Μια κοινωνία βυθισμένη στη μακαριότητα. Και σήμερα ένας μεγάλος αριθμός πολιτών, είτε λόγω ιδεοληψιών και προκαταλήψεων, είτε λόγω ανοησίας, είτε λόγω «ωχαδερφισμού» και κοινωνικής αναισθησίας, συμπεριφέρεται σαν να ζει σε άλλον πλανήτη. Υπάρχουν εξάλλου και εκείνοι από τους χώρους της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης που θωπεύουν αυτές τις συμπεριφορές και καλλιεργούν αυτές τις αντιλήψεις, για ίδιον ευτελές όφελος.Γίνεται όλοι αυτοί να ταρακουνηθούν από προειδοποιήσεις σαν αυτή του Αδώνιδος Γεωργιάδη; Αν ανατρέξουμε πίσω στην περίοδο της αντιμνημονιακής υστερίας, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για κοινωνικά ανίατες περιπτώσεις που, πέραν όλων των άλλων, έχουν και κάτι το προκλητικό στη συμπεριφορά τους. Αν συμβεί κάτι κακό εξαιτίας τους, θα ζητήσουν και τα ρέστα.
Σ. Μουμτζής-Καθημερινή
Διαβαζοντας επιμελημενα το αρθρο καταλαβαινει κανεις γρηγορα το τι κατακαιει τη καρδουλα του κ. Αδωνι, κοινως , και των αλλων υποστηρικτων του κ. Κουλη, οπου στη συντομη περιοδο της διακυβερνησης του το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (το ΑΕΠ) (αγγλ. Gross Domestic Product - GDP), που αποτελει το κυριοτερο μακροοικονομικο μεγεθος, συρικνωθηκε δραματικα και επικυνδινα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνα με τα τελευταια στοιχεια της Ευρωπαικης Ενωσης το κατα κεφαλην εισοδημα μας λοιπον διαμορφωθηκε στα 64% του μεσου ορου των χωρων της Ευρωπης κι η Ελλαδα μας βρισκεται στη προτελευταια θεση ανταμα με την Κροατια!!
Ετσι, ο κ.Κουλη δεν μπορει λοιπον να κρατηθει για πολυ στην αναπαυτικη θεση του στα δεξια εδρανα της Βουλης μας!
Κι αν μαλιστα κατα το τελος Αυγουστου διαφανει οτι και ο τουρισμος δεν θα βοηθησει την οικονομικη κατασταση τουτη τη χρονια , τοτε !!
Τοτε, λυπαμαι τρομερα που ο κ. Κουλη δεν θα ξαναμπορεσει σαν πρεμιε Μινιστερ Ελλαδος να γευστει την ωραια ποικιλια πελαγιτικων ψαριων στα μπαλκονια της Ικαριας!!
φοβερη αναλυση να σε παρει ο Βαξεβανης στο Βοθρομεντο και οχι επιμελημενα επιμελώς ειναι το σωστο
ΔιαγραφήΑγαπητε 6:50:00 μ.μ. διαπιστωνω μονο
Διαγραφήμε μεγαλη μου πικρια, οτι εισαι μουζμουλο παραγενωμενο κι ανοστο !
Το οτι διαβαζεις γαυγιζοντας τα σοβαρα σχολια των αναγνωστων και φιλων εδω δεν αλλαζει την εκτιμηση μου για σενα ~
Απο ιατρικης πλευρας διαπιστωνω οτι πρεπει να υποφερεις απο κολικους πονους του δεξιου νεφρου σου !! Προσεχε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μηχανισμός Ανάκαμψης και Διευκόλυνσης (RRF), χρησιμοποιώντας τα μετρητά του ταμείου επόμενης γενιάς της ΕΕ, θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία πολύ περισσότερο από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Maarten Verwey, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η μέση ώθηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ελλάδας έως το 2026 από την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα κυμαίνεται μεταξύ 2,1% και 3,3%, έναντι μέσου όρου της ΕΕ 1,3%.
07:39:00 Τη καραμέλα του χρέους της Ελλάδας σε άλλους. Άλλωστε ας είναι καλά και ο φίλος σου Αλέξης που βοήθησε με την ανικανότητα του να το αυξήσει.
Ο κόσμος ψήφισε Μητσοτάκη για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, και από τα παραπάνω μια χαρά θα πάμε.
Ακομα δεν ειδαμε πενταρα απο τα λεπτα του μηχανισμου RRF Γιαννη τον εβγαλαμε και στησαμε χορους και πανιγυρια με ξενα λεπτα για την επιτυχια του κ. Κουλη, του γενους Μητσοτακη !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελλαδα αφανιζεται και συ με τη παρεουλα εστησες τσαμικο λεβεντιαμ, προσδοκοντας τον ξενο παρα~~Στο παρελθων ειχαμε και τοτε ξανεμισματα απο τετοια λεπτα , πες μας τι φτιαξαμε και που πηγαν !Η πατριδα χρειαζεται σοβαρη θεραπεια , οχι βεντουζες αλα Κουλη!!
Στο μερος που ζω ( >πανω απο 500 ατομα)ο πληθυσμος μειωνεται καλπαζοντας! Τα σπιτια ερειμωνουν, οι κουκουβαγιες ξαναρθαν και καλαιδουν στα κεραμυδια και τα λιοπεριβολα μεταφερονται στα χεργια των φιλοπονων Αλβανων ! Τα χωριανα σπιτια κατα 20% ειναι ερειπωμενα !!Ανοιξε τα ματακια σου κι ασε τα χασμουριτα!
Και λεπτα να παρουμε απο τα ΕΕ ταμεια στηριξης αλλοι θα τα φανε κι αλλου θα πανε !! Ο Αλεξης ειναι η επιταγη για να ξαναζωτανεψει η Πατριδα μας !!
;
Ονειρευσαι προφανως, οτι το RRF θα βρεξει μονετες για τους τεμπεληδες θεωρητικους ελληναραδες σαν και σενα.Κατι σαν τον Καραγκιοζη που χωριζε τα λεπτα με τον Χατζηβατη , , καπως ετσι !Αν γινει κατι τετοιο οπως το περιμενεις φιλε μου, ολος ο πλουτος της Ελλαδος μεταφερεται και διαχειριζεται απο αλλους !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφορετικα γιατι να διαθεσει ο γερμανος το πλουτο του αδεσμευτα και να δωσει παραδες στους φιλους σου αερολογους και σε σενα, μηπως για να μπορεις να λιαζεσαι ξενοιαστα ωστε να παρεις μελαψο χρωμα επειδη το αγαπα η γυναικα σου ??
Ποιανού πλούτου Γερμανού βρε καραγκιόζη επικαλήσαι? Μας έχεις φλομώσει με τη Γερμανία σου και τα πλούτη της τα οποία αποκόμισε από την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών επιβάλλοντας ληστρικές οικονομικές πολιτικές, όπως το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας αρπάζοντας τις καταθέσεις απλών πολιτών για να σώσει τις τράπεζες της ή την απάνθρωπη λιτότητα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών ξεχνώντας την ανθρώπινη συμπεριφορά της ανθρωπότητας η οποία όχι μόνο συγχώρησε τα φρικαλέα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον της ανθρωπότητας αλλά την στήριξε και οικονομικά με γενναιόδωρο τρόπο να σταθεί στα πόδια της, ενώ όταν η Ελλάδα ζήτησε οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει τη κρίση χρέους όχι μόνο δεν την βοήθησε αλλά με επικεφαλής τους αρχιφάσιστες Σόιμπλε και Μερκελ ετοιμάζονταν να την πετάξουν έξω από την ΕΕ. Και κάτι άλλο ακόμη, το RRF δεν είναι Γερμανικό ταμείο αλλά ανήκει σε όλη την ΕΕ με εγγύηση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαπου χανουν οι βαλβιδες και τα μπιστονια σου!!
ΔιαγραφήΔεν ειμαι εκπροσωπος της Γερμανιας εν Ελλαδι, ειμαι σκεπτικος σε πολλα σημεια της πολιτικης μας οπως και συ λεβεντια μ~ τσολια !Κι ειναι φυσικο να, πιστευω, οτι η Γερμανια, σαν ο μεγαλυτερος χρηματοδοτης στηνομαδα, θα αντιδρασει και θα προσαρμοσει τη βοηθεια της, αν ποτε δοθει, οπως τα λες εσυ Χατζιβατη μ~, στα μετρα και τα σταθμα της !!
Δυστυχως φιλε μου, αποφευγοντας να σε εξιβρισω, σε προσβαλω και υποτιμησω , η πραγματικοτητα ειναι ωμη και τζαμπα λεπτα, εκτος απο της NGO,δεν διανεμονται πουθενα !!Τωρα το γιατι βοηθηθηκε απο τη Δυση η Γερμανια μεταπολεμικα και στη διαρκεια του Ψυχρου πολεμου και τρανεψε τοσο, ρωτα τους Γενκεες στην ΗΠΑ και σπουδασε/μαθε , αν εχεις χρονο, για την ιδοσυγκρασια τους,τις αρχες και το συστημα τους~ , εκει θα βρεις μονο σου την απαντηση που ζητας απο αλλους κι απο μενα!!Καληνυχτα !!
NGO/Non-governmental organization, look in Wikipedia φιλαρακι!!!
4:58:00 για να μαθαίνεις. Η ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ-Γιασίνσκι τονίζει ότι δεν είναι εύκολη η σύγκριση της μεταπολεμικής Γερμανίας με τη σημερινή Ελλάδα. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί, λέει, δεν θα έπρεπε να ξεχνούν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ότι κάποτε και η Γερμανία ήταν υπερχρεωμένη και χρειάζονταν βοήθεια. Πόσο μάλλον που τότε στο Λονδίνο η Ελλάδα ανήκε στους δανειστές και αποδέχθηκε και εκείνη τη διαγραφή του χρέους της τότε Δυτικής Γερμανίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα το κατάλαβες ή θέλεις περισσότερα?
10:48:00 μ.μ. EEST για να μαθαινεις ενα καλο αποκομα αποκλειστικα για σενα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου 70 χώρες είχαν απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας τόσο από την προπολεμική, όσο και από την μεταπολεμική περίοδο. Το συνολικό χρέος της Γερμανίας ανέρχονταν γύρω στα 30 δισ. μάρκα. Να σημειωθεί ότι το γερμανικό χρέος το 1953 αντιστοιχούσε μόλις στο 23% του ΑΕΠ. Ακόμα και για τις υπό ανάπτυξη χώρες ισχύει σήμερα ότι βρίσκονται σε κίνδυνο μόνο όταν το χρέος τους ξεπερνά το 40% του ΑΕΠ. Σήμερα το ελληνικό χρέος με τον δυναμικο νανο , τον κ. Κουλη στα πραγματα, βρίσκεται στο 160% και μόνο οι πολύ αισιόδοξοι σαν τον κ. Κουλη ευελπιστούν ότι θα μειωθεί στο 120%.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κανείς υπολόγιζε το γερμανικό δημόσιο χρέος με τον τρόπο που το υπολογίζουν στην Ιταλία, την Ελλάδα ή την Ισπανία θα βρισκόταν ξαφνικά με ένα χρέος κατά 20% μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από εκείνο που παρουσιάζει σήμερα.
Και κατά συνέπεια με πολύ μικρότερη ευκολία θα μπορούσε να διαθέτει τα δεκάδες δισ. ευρώ που κινητοποιεί για να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας.
Το "μυστικό” της –που δεν είναι μυστικό για τους περιβόητους Θεσμούς – στηρίζεται σε έναν απολύτως νόμιμο για τα δεδομένα της Ευρωζώνης συνδυασμό "οργάνωσης” του δημοσίου.
Η Γερμανία είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος. Και οι περιφέρειές της ή αλλιώς κρατίδια, διαθέτουν τους δικούς τους προϋπολογισμούς, των οποίων συνταγματικά το χρέος δεν συνυπολογίζεται στο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης.
Το χρέος των κρατιδίων της Γερμανίας, για να γίνει κατανοητό το "μοντέλο”, ξεπερνά αυτή την στιγμή τα 600 δισ. ευρώ.
Αν συνυπολογίσει το χρέος των κρατιδίων στο χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης της Γερμανίας, αυτό αυξάνεται κατά 20% ως προς το ΑΕΠ.
Το ενδιαφέρον στο "μοντέλο” αυτής της λειτουργίας όμως δεν σταματά εκεί, καθώς στο χρέος αυτό θα πρέπει να προστεθούν άλλα 500 δισ. ευρώ που αφορούν σε συμβόλαια υποχρεώσεων προς την "κρατική/ιδιωτική” τράπεζα, την KFW (kreditanstalt fur Wiederaufbau), η οποία δανείζει τα κρατίδια αλλά και επιχειρήσεις. Η KFW είναι μία "ιδιωτική” τράπεζα της οποίας ιδιοκτήτες είναι κατά 80% το γερμανικό κράτος και κατά 20% τα γερμανικά κρατίδια.
Η KFW πέραν του ρόλου που έχει παίξει στο παρελθόν για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, έχει γίνει πολλές φορές το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης σε περιόδους κρίσης, όπως η τρέχουσα για τις γερμανικές επιχειρήσεις και παραμένει ο βασικός μέτοχος στην Deutsche Post και στην Deutsche Telekom (η τελευταία παραμένει ο βασικός ιδιοκτήτης του ΟΤΕ).
H KFW λόγω της μετοχικής της σύνθεσης έχει "AAA" αξιολόγηση και τα ομολογά της αντιμετωπίζονται ως ισάξια του Bund με αποτέλεσμα να μπορεί να δανείζεται και να δανείζει με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους στις οικονομίες των κρατιδίων τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς φορείς της οικονομίας.
Και όλα αυτά βέβαια παραμένουν εκτός των ορίων της δημοσιονομικής "αποτύπωσης” της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δεν εντάσσονται στο δημόσιο χρέος της Γερμανίας.
Η "λειτουργία” αυτή είναι απολύτως νόμιμη σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Κομισιόν και σαν τέτοια επιτρέπει στη Γερμανία να έχει μία "πηγή” χρηματοδοτικής στήριξης τόσο του δημόσιου (στα κρατίδια) όσο και του ιδιωτικού τομέα, η οποία στηρίζεται (κατά 50% τουλάχιστον) στις αγορές (με ομολογιακά δάνεια αρνητικών επιτοκίων) και να μην επιβαρύνει ταυτόχρονα τη δημοσιονομική διαχείριση της Κυβέρνησης.
Το παράδοξο είναι γιατί το "μοντέλο” αυτό, που είναι κοινό "μυστικό” στους δημοσιονομικούς διαχειριστές στις Βρυξέλλες, αλλά και στις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης, δεν χρησιμοποιείται ακόμα και με συνθήκες πανδημίας και ύφεσης από κανέναν άλλο.
Τώρα κατάλαβες τις " παλιανθρωπιές" τις Γερμανίας σου?
Στην επόμενη ανάρτηση θα σου εξηγήσω ότι το μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας δεν αντιστοιχούσε στο 23% του ΑΕΠ όπως ισχυρίζεσαι. Διάβαζε να μαθαίνεις για τη πραγματική ιστορία της Γερμανίας σου.
Το προπολεμικό χρέος της Γερμανίας, το οποίο αποτελούσαν τα δάνεια που είχε λάβει η χώρα κυρίως για την καταβολή των επανορθώσεων, υπολογιζόταν σε περίπου 13,5 δισεκατομμύρια μάρκα, ενώ το μεταπολεμικό χρέος, που αφορούσε τη βοήθεια που είχε δοθεί με τη μορφή δανείων στη Γερμανία μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου, ανερχόταν σε περίπου 16 δισ. μάρκα. Συνεπώς το συνολικό ύψος του γερμανικού χρέους ξεπερνούσε τα 29,5 δισ. μάρκα. Από την αρχή των διαπραγματεύσεων είχε γίνει αποδεκτό πως η Γερμανία δεν θα υποχρεωνόταν να αποπληρώσει το 100% του χρέους της, καθώς κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα βοηθούσε στην ανοικοδόμηση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά θα έθετε σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την ενσωμάτωσή της στη Δύση. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, θέλοντας να θωρακίσουν τη Γερμανία ως ανάχωμα στην κομμουνιστική απειλή, φάνηκαν εξαιρετικά γενναιόδωρες, αποδεχόμενες «κούρεμα» χρέους προς Δημόσιο και ιδιώτες σχεδόν κατά 50%. Το Σύμφωνο για τα εξωτερικά χρέη της Γερμανίας, που υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1953, μείωσε το συνολικό προπολεμικό χρέος σε περίπου 7,5 δισ. μάρκα και το μεταπολεμικό σε περίπου 7 δισ. Το «κούρεμα» συνοδεύτηκε και από μια πολύ ευνοϊκή περίοδο αποπληρωμής, η οποία προέβλεπε πως για την περίοδο 1953-1958 η Γερμανια θα κατέβαλλε μόνο τόκους. Δινόταν έτσι στη χώρα ένα εύλογο διάστημα ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει την οικονομία της πριν προχωρήσει στην αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους. Από το 1958 και μετά, οι ετήσιες καταβολές σε Δημόσιο και ιδιώτες θα ανέρχονταν σε 750 εκατομμύρια μάρκα και εκμεταλλευομενη τις ευνοικες διαταξεις του Συμφώνου του Λονδίνου, το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε μόνο ένα κλάσμα του γερμανικού ΑΕΠ. Μέχρι το 1973 σχεδόν το σύνολο του χρέους είχε ήδη αποπληρωθεί, ενώ η τελευταία πληρωμή έγινε το 1983.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γενναιοδωρία των Δυτικών δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο «κούρεμα» και την επιμήκυνση των δόσεων. Ο επικεφαλής της γερμανικής αντιπροσωπείας Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς, ένας από τους πιο σημαντικούς Γερμανούς τραπεζίτες με αμφιλεγόμενο παρελθόν στο ναζιστικό καθεστώς, υπογράμμισε πως δεν θα ήταν δυνατόν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας να καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της αν τα συμβαλλόμενα κράτη άρχιζαν ταυτόχρονα να εγείρουν αξιώσεις για την καταβολή των επανορθώσεων του Β΄ Παγκοσμίου. Προκειμένου να προστατευθεί η Γερμανια κυρίως από πιθανές απαιτήσεις των μικρότερων χωρών, το Σύμφωνο προέβλεπε στο άρθρο 5 πως «η εξέτασις των απαιτήσεων αίτινες πηγάζουσι εκ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου […] συμπεριλαμβανομένων των εξόδων της γερμανικής κατοχής […] θέλει αναβληθή μέχρι του οριστικού διακανονισμού του προβλήματος των επανορθώσεων». Στην ουσία οι επανορθώσεις μετετίθεντο για την επανένωση των δύο Γερμανιών, η οποία την περίοδο της υπογραφής του Συμφώνου, με τον Ψυχρό Πόλεμο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φάνταζε μακρινό και μάλλον απίθανο ενδεχόμενο. Το άρθρο 5 αποτέλεσε μεγάλο κέρδος για την Γερμανια και υπήρξε ένα ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ από την πλευρά των Μεγάλων Δυνάμεων που προσέφεραν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία να κρύβεται πίσω από την «προστατευτική του λειτουργία» προκειμένου να αποκρούει οποιαδήποτε αξίωση για την καταβολή επανορθώσεων που τυχόν θα προέβαλλαν κράτη και ιδιώτες.
Τώρα κατάλαβες ότι το θεμα ποσοστου του χρεους του ΑΕΠ δεν είναι το μείζων αλλά το κούρεμα που προέκυψε από τη συνθήκη του Λονδίνου που γενναιόδωρα έδωσαν οι σύμμαχοί συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ όταν εμείς ζητήσαμε κούρεμα του χρέους μας επέβαλλαν όρους λιτότητας στα όρια της ανθρώπινης επιβίωσης.
Νομιζω οτι εισαι πολυ πιο κοντα στη αληθεια απο τον 6:42:00 π.μ. EEST, επισης φιλο μου
Διαγραφήκαι ζωντανο ελληνα σαν και σενα ! Σας ευχαριστω!~
Περαστε απο το χωριο μου οι δυο σας , εχω καλο κρασι, αν και λιγο βαρυ με τις αυγουστιατκες ζεστες !!