Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Eχουν πιάσει ταβάνι!

Είναι βέβαιο ότι στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δημιουργούνται αυτομάτως συνειρμοί όταν βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και στο βήμα της ΔΕΘ.  Συνειρμοί που έχουν να κάνουν με το  παραμυθένιο πρόγραμμα του 2014, με λεονταρισμούς που αποδείχτηκαν γατίσιοι, ακόμη και με τα εγκαίνια του Μετρό σε …μουσαμάδες!



 

Κάπως έτσι λοιπόν, ελάχιστοι έδωσαν βάση σε όσα είπε ή έκανε, αφού στερείται πλέον αξιοπιστίας σε κοινωνικά στρώματα πέραν εκείνων των κομματικών στεγανών. Όσοι ακούνε πια τον Αλέξη Τσίπρα, ότι και να λέει, κρατάνε μικρό καλάθι.

Όσα εξήγγειλε στη ΔΕΘ είναι ολοφάνερο ότι δεν είναι καν κοστολογημένα ή έστω δεν έχουν καν λογικό υπόβαθρο συζήτησης. Πώς στα κομμάτια υπόσχεσαι ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, προσλήψεις παντού και ταυτοχρόνως φορολογικές ελαφρύνσεις; Και γιατί υπόσχεσαι μόνο 800 ευρώ βασικό μισθό, όταν

το ΚΚΕ υπόσχεται 1200; Πώς υπόσχεσαι 800 όταν τα 650 τα έκανες 500;

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι να ψαρεύει παντού. Τη  μια ημέρα στα πράσινα, την άλλη στα κόκκινα, ενίοτε και στο βαθύ –μαύρο μπλε!

Κατ’ αρχάς στο ΠαΣοΚ της Φώφης Γεννηματά που παρακολουθεί ανήμπορη, άβουλη, άφωνη, ίσως και μοιραία, τη λεηλασία που επιχειρείται προς το κόμμα της και την αφετηρία του. Τους κλέβει τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου, τους έκλεψε οπαδούς και τώρα λεηλατεί τα χρώματα και τα συνθήματα. Ταυτοχρόνως υιοθετεί τις θέσεις της σκληρής Δεξιάς των καιροσκόπων, οσφυοκαμπτών της εξουσίας. Ξέρει εκείνος, μαζί της συγκυβέρνησε. Υιοθετεί λοιπόν τις θέσεις της στα ελληνοτουρκικά. Όχι εκ πεποιθήσεως ή εξ αρχών, αλλά μόνο και μόνο για να δημιουργήσει ρήγματα στον αντίπαλό του.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρ’ ότι εμφανίστηκε έτοιμος να κυβερνήσει, ουσιαστικά επανέλαβε πράγματα ανεδαφικά που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα… κρατικοποιήσει μια συστημική τράπεζα για να μπορεί ν’ ασκεί αναπτυξιακή πολιτική.  Όμως, αυτό παραπέμπει στο θλιβερό 2015, τις κλειστές τράπεζες, τα capital controls, την ακροβασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην απόλυτη δυστυχία αλλά κι  όλα τα δεινά που προκλήθηκαν από την κυβέρνησή της Αριστεράς και της τυχοδιωκτικής Δεξιάς.

Αναφέρθηκε και στην διαγραφή ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε από την πανδημία. Άντε πάλι η σεισάχθεια και τα παρόμοια φληναφήματα. Ποιους μπορεί να πείσει μ’ αυτά;

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τον ψηφίσει η κοινωνία για να της δώσει τα πάντα. Να μεγαλώσει το κράτος με νέες χιλιάδες προσλήψεις αλλά και να καταργήσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση.

Μα γιατί να τον ψηφίσει η κοινωνία σήμερα ή αύριο, αφού τον καταψήφισε το 2019 και μάλιστα με ηχηρό τρόπο; Γιατί να του δώσει η κοινωνία δεύτερη ευκαιρία όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι από την βασικό του αντίπαλο υστερεί παρασάγγας σε πολιτικό, μορφωτικό επίπεδο και πολιτισμική κουλτούρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας το έδειξε για μια ακόμη φορά στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο που πέρασε: Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πιάσει ταβάνι! Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, πρωτίστως στο κόμμα του. Απλώς θεωρούν ότι δεν έχουν περιθώρια να κάνουν το παραμικρό, αφού κακά τα ψέματα, ακολουθεί χάος…. Γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου ή πέριξ αυτής ότι χωρίς τον Τσίπρα είναι … 3% αλλά και με τον Τσίπρα δεν υπάρχει καμιά προοπτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει πάλι πρωθυπουργός. Κι αυτό για το οποίο θα «πολεμήσει» είναι να λάβει ένα αξιοπρόσεκτο εκλογικό ποσοστό, ούτως ώστε να μην αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος. Τον περιέγραψε άλλωστε στη συνέντευξη της Θεσσαλονίκης: Στοχεύει σ’ ένα ποσοστό αντίστοιχο των εκλογών του 2019, δηλαδή πέριξ του 30%. Όλα τα άλλα του είναι περιττά. Κι οι υποσχέσεις κι η Μεσαία τάξη κι οι μεταρρυθμίσεις και τα αφηγήματα…
 

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

tomanifesto.gr

10 σχόλια:

  1. Όσοι ακούνε τον Τσίπρα, τώρα πια δεν κρατάνε καθόλου καλάθι ούτε καν μικρό. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιπρας, ο ποιο χυδαιος πολιτικός που ανέδειξε η πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
    Αμόρφωτος, ψεύτης, αγνωμων,εκδικητικός, η επιτομή της πολιτικής απάτης. Βυσοδομουσε εναντίον του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και τώρα που βλέπει ότι δεν θα ξαναδεί εξουσία στη ζωή του κάνει τον μιμο του Ανδρέα.
    Ο Χάρη Κλιν ήταν απείρως καλλιτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο μεσοδιαστημα κατι σου συνεβει τσιφτη γαυτο αυριο θα σου δωσω απο μακρια τη διεθυνση
      ενος καλου γιατρου για να σεξετασει ! Ειναι απο αυτοτς πουχουν ενα δωματιο ψςρια παραθυρα και τα τοιχια τοθ ειναι σκεπασμενα με χονδο αλλα μαλακο λαστιχο! Θασε περιποιηθη σιγουρα πολυ καλα !!

      Διαγραφή
  3. εχετε προσεξει οτι οι υποστηρικτες του Ζηκου δεν σχολιαζουν τις αναρτησεις αλλα τους αλλους σχολιαστες ....απορια ψαλτου βηξ ..δεν ξερουν τι να πουνε με τα χαλια τους και απλα βριζουν τους αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι περιμένεις από άτομα που επικροτούν τις χυδαίες πρακτικές του Πολάκη; Ο 7:51 όταν παλαιότερα κάποιος του επιτέθηκε με χυδαίο σχόλιο επικαλούνταν εκλιπαρώντας την προστασία του διαχειριστή του Blogg, αλλά πολύ ωραία χρησιμοποιεί χυδαίες και προσβλητικές εκφράσεις έναντι άλλων σχολιαστών. Ίσως βέβαια να έχει το ακαταλόγιστο καθώς το γήρας δεν έρχεται μονάχο του. Μερικές φορές ακολουθείται από μωρία.

      Διαγραφή
    2. τι να σχολιασουν απο τις αειδιες σας ωρε που θεοποιειτε καθε παρατρεχαμενον οταν αποδεχεται το φακελλο του Κουλακη και γινεται υπουργακος? Οι σωστες προσωπηκοτητες και τα αμεμτα ατομα με αναστημα και κοτσια τον αποφευγουν οπως ο διαβολος το λιβανι, δες κ. Αποστολακη ! Η πατριδα με σας δεν βρηκε ουτε για λιγο το βηματισμο της ως τα τωρα ,μονο πισωγυριζει μερα με τη μερα, ωδυρεται και κλαει!! Χαλια , ανοργανωσια , φωτιες και μπουρμπουλα! Αιντε....

      Διαγραφή
    3. κυριε 9:46:00 μ.μ., διαβαζοντας επιμελως το σχολιο σου καταφερα νοερα να σε φερω μροστα μου κι ετσι μ~αυτα μπορω να σου δωσω πληρη ψυχολογικη εικονα της καταστασης και της κρισης που διερχεσαι απο καιρο!! Σε διακατεχει ενα εκδικητικο συναισθημα συναμα μ~εκεινο της καταδιωξεως, πραγμα που καθιστα τη ζωη σου δυσκολη με πολλους αυτοπεριορισμους , καταναγκασμους λογου μισους και φοβιας!
      «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» φιλε μου,πες τι θελεις να πεις μη φοβασαι τιποταςσν τον Ν. Καζατσακη και μαθε νασαι και να να ζεις σαν ελευθερος ~
      Διακοπτω , φωναζει η γυναικα μου οτι το φαι ειναι στο τραπεζι~ Νασαι καλα ~

      Διαγραφή
    4. σε εχω ικανο αν καποιος φωναξει Κουλη να πνιγεις στο τραπεζι

      Διαγραφή
  4. Φίλε 07:51:00 Ευχαριστώ για την βοήθεια σου να επισκεφτώ το γιατρό σου, αλλά από την αναλυτική περιγραφή του χώρου του ιατρείου διαπιστώνω ότι είσαι μόνιμος πελάτης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι προφανως ενας απο τους ατσηδες του κ. Κυριακουλη που τα !! Μακαρι ομως να μπορουσες, αναμεσα απο τα παλουκια στα ματια σου και τα ταπον στα βουλωμενα αυτακια σου να βλεπες και να ακουγες το χαλι και τον οδυρμο που πιανουν αλλοι, εξ ισου μεγαλοι πατριωτες σαν τη μουρη σου, διαβαζοντας καθημερινα τα σκοπτικα σχολια και τον ψυχρο αερα του διεθνη τυπου για τον κ. Κυρακουλη, τον γιο του περιφανου μπαμπα του, απο τη στιγμη που στρογγυλοκαθησε στη Βουλη των Ελληνων και ξανεμιζει λεπτα δανεικα απο ξενα πορτοφολια, ανικανος να υποκινησει κατα μπρος την οικονομια μας !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά