Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ανάλυση: Γιατί η “γαλοπούλα” κατέθεσε πρόταση μομφής


Η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο απελπισμένος Τσίπρας, δεν έχει στόχο να “στριμώξει” τον Κυρ. Μητσοτάκη (πως θα μπορούσε άλλωστε…) αλλά το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι μια ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Προβλέψιμη κίνηση» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την κίνηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει πρόταση μομφής.

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ζορίζεται ο Τσίπρας καταφεύγει σε κινήσεις απελπισίας. (Κι αυτή την περίοδο έχει μεγάλα ζόρια ο “άχαστος” Τσίπρας: Συνέδριο, Σκουρλέτης, κίνηση 53+, εσωκομματική αντιπολίτευση, Ανδρουλάκης και πάει λέγοντας).

Το έκανε τις προάλλες με την πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το διέπραξε και σήμερα καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της

κυβέρνησης με αφορμή την πρωτοφανή κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πολιτική ανάλυση του Τσίπρα(λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω…) προχώρησε στο… απονενοημένο γιατί:
1. “Η φθορά Μητσοτάκη υπονομεύει και φθείρει τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού”. Που την είδες (εκτός από τον ύπνο σου) τη φθορά, Αλέξη μας; Μέχρι 16 μονάδες προβάδισμα έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
2.”Η ακρίβεια καλπάζει και οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς”. Ουδέν ψευδέστερον ότι οι αρμόδιοι λένε τέτοια πράγματα, αλλά για τον Τσίπρα μιλάμε, οπότε πάμε παρακάτω.
3. “Την τραγική αποτυχία του επιτελικού κράτους σε κάθε δοκιμασία, φωτιές, πανδημία, χιονιάδες” λέει ο πολιτικός που έχει στην πλάτη του το Μάτι και τη Μάνδρα.
4. “Σε κάθε μέτωπο που δοκιμάζεται η ασφάλεια της πλειοψηφίας παράγει φαινόμενα κρατικού αυταρχισμού και δίωξης όσων έχουν άλλη άποψη. Αυτό προσβάλλει την Δημοκρατία με προσπάθειες ποδηγέτησης της ενημέρωσης” λέει ο πολιτικός που προσπάθησε με βοσκοτόπια… Καλογρίτσες και… Παππάδες να αλώσει και να καθυποτάξει τα μέσα ενημέρωσης.
5.”Ζήτησα το λόγο επειδή τίποτα καλό και θετικό δεν μπορεί πια η πλειοψηφία να περιμένει από αυτή τη κυβέρνηση”. Αλήθεια, από πότε ένα κόμμα (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) που παλεύει μεταξύ 15 και 17% είναι πλειοψηφία;
6. “Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με συγγνώμες” λέει ο άνθρωπος που δεν είπε ούτε μισή συγγνώμη για τους 102 νεκρούς στο Μάτι και τους 24 νεκρούς στη Μάνδρα.
7. “Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες, την κοινωνία. Δεν αξίζει τόση παρακμή” λέει ο πολιτικός που συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό Καμμένο, που είχε στην κυβέρνηση τον Πολάκη τον Παπαγγελόπουλο και κάτι ψεκασμένους εθνικιστές των ΑΝΕΛ.

Κοντολογίς, “η γαλοπούλα κι αν εγέρασε, κι άσπρισε το μαλλί της, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή της”.

tomanifesto.gr

12 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά έπραξε ο Τσίπρας σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καθήκον να εξαντλήσει κάθε δημοκρατικό εργαλείο που έχει στην διάθεση του ώστε να φύγει αυτή η επικίνδυνη για τα συμφέροντα του λαού καί τής πατρίδος μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση πού έχει αποτύχει σε όλα, ναι σε όλα, πανδημία, οικονομία, ακρίβεια, καύσιμα, ενέργεια πυρκαγιές, φωτιές, χιονιά, η κυβέρνηση πού οι υπουργοί τις ανταλλάσουν μηνύματα με κάθε λογής φουρθιωτιδες, η κυβέρνηση τού διασυρμού, προσωπικά νιώθω ντροπή σαν Έλληνας να με κυβερνά ο Μητσοτάκης με τον Άδωνι καί τόν Πατούλη, είναι ντροπή πλέον, οποίος καταλαβαίνει πρέπει να σκεφτεί καλά τη διακυβευεται αυτή την περίοδο η κυβέρνηση τού ρουσφετιου τής εξαθλίωσης τού λαού και της καταστολής πρέπει να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνυπογραφω το μεστο και καλογραμμενο σχολιο σου φιλε μου !!

      Διαγραφή
    2. Μα ειναι ο κοντουλης αληθινος υπουργος οικονομικων? Ακουστηκε καποιο σοβαρο προγραμμα/μια νεα κινηση ως τα τωρα που να δινει μια πραγματικη ωθηση στην οικονομια μας?
      Μονο οτι διαμοιραζονται ευρωπαικα κονδυλια διαβαζω καθε τοσο κι οτι η ανεργεια και η φτωχια καλπαζουν, ιδιαιτερα δε εξω απο το λεκανοπδιο της Αττικης,ενω στο Λεκανοπεδιο το ιδιο θα διαμοιρασθουν και παλι αποζημιωσεις στους οδηγους αυτοκινητων !!
      Η λογος της αποζημιωσης, επειδη μειναν, λενε, τρεις ωρες στα αυτοκινητα τους και το κρατος παραβλεψε να τους εφοδειασει με αλυσσιδες και τροφημα !!
      Κι ο φουκαρας αρχων,ο Κουλης, για να επιζησει ικετευει και τα δινει ολα !!!
      Παναγια μας βοηθα !!

      Διαγραφή
  2. σκουξτε σκουξτε θα φατε τον Μητσοτακη στη μαπα για πολλα χρονια ακομη ..ο Ελληνικος λαος δεν θελει κατσαπλιαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κατσαπλιας ο Τσίπρας καί δεν είναι ο Μητσοτάκης? Το Χέις κάψει τελείως, η ρεμουλα θα τελειώσει να το ξέρεις, αρκετά ξεζουμισατε τη χώρα ραγιάδες ρουσφετολογοι..

      Διαγραφή
    2. Καλιτερα δεν θα μπορουσα να απαντησω ! Εμαι κοντα σου !!

      Διαγραφή
  3. Σε πανικό οι λάτρεις των κοκτέιλ μολοτωφ! Η συμμορία της αριστεράς εχασε την κουτάλα που βαρούσε τα νταούλια και δεν θα έχει χρήμα να χρηματοδοτήσει τις μπάχαλο συμμορίες, ούτε τις ΜΚΟ του, ούτε τα διορισμένα κομματοσκυλα συνδικαλιστές που οργανώνουν πορείες κάθε μέρα!!!!! Έρχεται το 3% αυτο είχαν πάντα στη συνείδηση του λαού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαναλέω είσαι καμενος, ραγιάς καί τά σχόλια σού ακροβατούν στα όρια τής γελοιοτητας , ίσως έχει να κάνει με το ποιόν τού χαρακτήρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αξιοτιμε 10:41:00 μ.μ. , σε παρακαλω μη το παιρνεις σοβαρα,ειναι γνωστος σαλιαδορος εδω,
      η γιαγια μου θα τον ελεγε !! Παντος καπου εχει εξασφαλισει απο το προσωπικο του Κουλη μια κουταλα και γιαυτο γαυγιζει ,φοβουμενος μη και τη χασει!

      Διαγραφή
  5. Ο πανικός του Τσίπρα δεν κρύβεται. Και πλέον το θέμα του δεν είναι ο Μητσοτάκης, εκεί ξέρει ότι χάνει σε κάθε σύγκριση, το βασικό του πρόβλημα είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα και πια τρέμει το ΠΑΣΟΚ, και τη δημοσκοπική ανάσταση του, που παρά τις κορώνες περί πληρωμένων δημοσκόπων , προφανώς διενεργούν και δικές τους που αποτυπώνουν ανάλογες τάσεις και προσπαθεί με κραυγές και τη πρόταση μομφής να αναχαιτίσει τη φυλλορροή ψηφοφορών προς το Πασόκ. Δεν έχει εμπεδώσει όμως ότι το βασικό μειονέκτημα του Σύριζα είναι ο ίδιος, είναι ο Τσίπρας, καθώς έχει καταφέρει να ταυτιστεί με κάθε παθογένεια του πολιτικού συστήματος και το όνομά του να θεωρείται συνώνυμο του αριβισμού, της ψευδολογίας, της συκοφαντίας και της ανικανότητας, σε τέτοιο βαθμό που έχει καταστεί ο καλύτερος αβανταδόρος του Κυριάκου, καθώς παρά τα λάθη του τελευταίου έχει γίνει σχεδόν πεποίθηση πια ότι αν ήταν στην εξουσία ο Τσίπρας τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερεις τι λες, εισαι εκτος πραματικοτητος !! Να χαιρεσαι που τελειωνει η βαρονια Κοθλη στη πατριδα σου, νεο αιμα προοδευτικο , αυτη ειναι η βουληση αυτο και το συνθημα , μακρια απο παιδια της συνεχιας ,του μπαμπα τους σαν τους αλλοτε βυζαντινους που υποσκαψαν τη Πολη και την αφισαν να τουρκεψει !!

      Διαγραφή
  6. Γιατί ρε φίλε 10:41:00 βρίζεις σε προσωπικό επίπεδο τον 10:34:00? Ο άνθρωπος αναφέρεται στο Σύριζα και όχι σε εσένα προσωπικά η κάποιον άλλον.
    Γιατί οι κομματικές διάφορες πρέπει να εξελιχθούν σε προσωπικό μίσος. Αυτό ακριβώς θέλουν οι πολιτικοί, δηλαδή την πόλωση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζεται και να ψηφίζει το κόμμα της αρεσκείας του. Διάβασε λίγο την επικεφαλίδα του παρόντος blog περί ελεύθερης έκφρασης και ίσως κάτι θα μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά