Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Mάτι, Πρέσπες και φταίχτες


Αντιπολίτευση με… Μάτι και Πρέσπες; Και όμως! Προχθές το βράδυ παρακολουθούσα μία συνηθισμένη τηλεοπτική αντιπαράθεση με επίκεντρο την πυρκαγιά στην Πεντέλη. Τα «ξίφη» τους διασταύρωναν ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τη μία και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου από την άλλη. Η συζήτηση κινείτο στα ειωθότα θα έλεγα, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να υπερασπίζεται με κόσμιο τρόπο την κυβέρνηση και τον τέως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά σε αξιοπρεπές πλαίσιο. Ωσπου σε κάποιο σημείο φαίνεται πως τα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα τελείωσαν. Ο κ. Κατρούγκαλος σε αντιπολιτευτικό (μη) οίστρο είπε απευθυνόμενος στον συνάδελφό του πως η Ν.Δ. έχει βεβαρημένο ιστορικό στο… Μάτι και στις Πρέσπες και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική. Ακόμα και ο ετοιμόλογος κ. Παπαδημητρίου έδειξε πραγματικά απορημένος από την αναφορά, με τον κ. Κατρούγκαλο να συνεχίζει λέγοντας πως η Ν.Δ… δημαγώγησε και στις δύο περιπτώσεις. Ίσως να μην έδινα σημασία στην αναφορά του τέως υπουργού εάν δεν παρατηρούσα πως το

τελευταίο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί συντονισμένα να γυρίσει «ανάποδα» τα δύο θέματα.

Ας θυμηθούμε, εν τάχει, τι συνέβη το 2018. Η Ν.Δ. όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη συμφωνία των Πρεσπών, βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Φύσει, ως κόμμα με συγκεκριμένες ιδεολογικές αναφορές και θέσει ως αντιπολίτευση, το να καταγγείλει τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια απόλυτα λογική στάση. Θα έλεγα μονόδρομος. Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ της εποχής, θα αντιληφθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε τότε στον διχασμό εντός της Ν.Δ., κάτι που ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε με μία ξεκάθαρη θέση που ήταν απέναντι στη συμφωνία, η οποία ωστόσο συνοδευόταν από μία ακόμη ξεκάθαρη θέση: είχε πει πως εφόσον η συμφωνία τηρηθεί τότε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα τη σεβαστεί καθώς «pacta sunt servanda».

Οσον αφορά το Μάτι, νομίζω πως έχουν ειπωθεί τα πάντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το ζήτημα στη σωστή βάση επανειλημμένως. Η κριτική της Ν.Δ. δεν ήταν (μόνο) για τη διαχείριση, αλλά (κυρίως) για το σόου που στήθηκε μπροστά στις κάμερες για να καλύψει τη διαχείριση. Αναφορές για «βεβαρημένο ιστορικό» της Ν.Δ. στο Μάτι δεν νομίζω πως αντέχουν κριτικής και δεν βοηθούν την αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να μιλήσει σε ευρύτερα και πιο μετριοπαθή κοινά.

 Στ. Παπαντωνίου-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά