Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Εφαλτήρια και κουρελόχαρτα


Όργιο φημών. Όργιο θεωριών. Φυσικά περί συνωμοσιών. Όργιο εκτιμήσεων και προφητειών. Οργιο παρασκηνιακών διεργασιών. Οργιο φημολογιών. Οργιο λασπολογιών. Οργιο παρακολουθήσεων, δηλαδή νόμιμων ή παράνομων επισυνδέσεων. Και όργιο κατασκοπευτικών διαπλοκών.

Πρωταγωνιστές, το πολιτικό προσωπικό, οι δημοσιογράφοι, οι αναλυτές και όλοι οι παρατρεχάμενοι. Φυσικά και πρόσωπα του παρασκηνίου και των μυστικών υπηρεσιών. Και όπως πάντα, κομπάρσοι και θεατές οι πολίτες αυτής της έρμης χώρας.
Τα ερωτήματα αναπάντητα. Οι απορίες να αιωρούνται και να τραυματίζουν θανάσιμα το όποιο κύρος του πολιτικού συστήματος. Και οι απαντήσεις μισές, θολές και ευάλωτες. Και φυσικά όλες οι εξηγήσεις ανάλογα με την προέλευση κάθε πηγής. Οι κυβερνητικοί με το «άπλετο φως». Οι Συριζαίοι με την απαίτηση «Μητσοτάκη, παραιτήσου εδώ και τώρα». Οι Πασόκοι υπέρ αποκατάστασης των θεσμών και φυσικά εναντίον Μαξίμου. Και πάει λέγοντας.
Τα μισόλογα πολλά. Το ίδιο και τα «ναι μεν αλλά». Η αντιπολίτευση έχει στήσει τρικούβερτο γλέντι. Οι όποιες γέφυρες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία έχουν διαρραγεί. Ο Τσίπρας έχει αναλάβει εργολαβικά την προστατευτική κηδεμονία του Νίκου Ανδρουλάκη. Το γαλάζιο παρασκήνιο τρέχει και δεν φτάνει.
Η σπερματολογία θεωριών αντικατάστασης του Μητσοτάκη δίνει και παίρνει. Και οι πολίτες εμβρόντητοι, μεταξύ κάποιων ελαχίστων διακοπών και του επερχόμενου φάσματος ακρίβειας και ακόμα μεγαλύτερης φτωχοποίησης, διαβάζουν, ακούνε, επεξεργάζονται και απελπισμένα μονολογούν: όπου φύγει φύγει!

Ο Ανδρουλάκης αρνείται να προσέλθει για να μάθει για το «έγκλημά» του. Η κυβέρνηση τον προσκαλεί, αλλά εκείνος λέει ότι η πρόσκληση πρέπει να είναι επίσημη. Η παγίδευση ήταν νόμιμη, αλλά ταυτόχρονα απαράδεκτη. Δηλαδή πώς είναι δυνατόν το νόμιμο, με εισαγγελική σφραγίδα, να είναι και «απαράδεκτο»; Η παραγγελιά περί παγίδευσης προέκυψε ύστερα από αίτημα κάποιων χωρών. Δύο από αυτές το αρνήθηκαν, ως ήταν φυσικό.

Το καχύποπτο μυαλό στρέφεται σε κάποιες μεγάλες δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ. Κάτι έρπει περί κινεζικών συμφερόντων, αλλά κι αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο και θολό. Κάτι ακόμα έρπει περί «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων», αλλά κι αυτό αδιευκρίνιστο και θολό. Πράγμα που ανάγκασε τον Ανδρουλάκη να κατηγορήσει δυνάμεις της γαλάζιας παράταξης για «εκτσογλανισμό». Και γενικώς όλοι πυροβολούν το διάτρητο σύστημα το πολιτικό.

Αν τώρα κάποιος με ψυχραιμία και στοιχειώδη επεξεργασία δεδομένων, τόσο από το παρελθόν όσο και από τη σύγχρονη διαστημική τεχνολογία, ε τότε το σκηνικό μοιάζει με επιθεωρησιακό νούμερο από παράσταση στο «Δελφινάριο» και μάλιστα της πιο στείρας υποστάθμης.

Αφού στο παρελθόν ο μακαρίτης Θεοφάνης Τόμπρας του ΠΑΣΟΚ είχε αναδειχθεί σε πρωταθλητή της εγχώριας κοριο-λαγνείας. Το ίδιο και ο μαθητής του, ο γαλάζιος Χρήστος Μαυρίκης. Οι συνακροάσεις και οι παγιδεύσεις σε καθημερινή βάση. Σε όλους και για όλα.

Αφού οι χάκερ, και μάλιστα έφηβοι από τα πιο απίθανα σημεία της υδρογείου, μπορούν, όπως έχει συμβεί, να διεισδύουν ακόμα και στα πιο απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου αλλά και των μυστικών υπηρεσιών.

Αφού με ή χωρίς Predator κάθε επιδέξιος της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει κάθε κίνηση, κάθε πράξη, κάθε συνάντηση και κάθε γνωριμία του οποιουδήποτε πολιτικού, δημοσιογράφου ή επιχειρηματία.

Αφού όλες οι σοβαρές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς εισαγγελική ή άλλη θεσμική παραγγελιά, μπορούν να ξεσκονίζουν, να ακτινογραφούν και να βλέπουν τα πάντα, ακόμα και το νούμερο του εσωρούχου του οποιουδήποτε «υπόπτου».

Αφού όλη αυτή η ρητορική περί «προσωπικών δεδομένων» και περί «δημοκρατικών προστατευτικών μέτρων» είναι τροφή για χαϊβάνια και έχει καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων της σύγχρονης Ιστορίας.

Και αφού, εν ολίγοις, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, είναι ακράδαντα πεπεισμένοι πως έτσι και κάποιες «αόρατες» δυνάμεις σε έχουν βάλει στόχο, ε τότε κανείς και τίποτα δεν μπορεί να τις εμποδίσει.

Με απλά λόγια, από τη μια η περίπτωση Ανδρουλάκη το καλύτερο αντιπολιτευτικό εφαλτήριο. Εστω προσωρινά. Και από την άλλη κουρελόχαρτο η προστασία προσωπικών δεδομένων. Κλαυσίγελος, τουτέστιν να κλαις και να γελάς. Η Ελλάδα ούτε μαθαίνει, μα ούτε πεθαίνει!

 Δημ. Δανίκας-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά