Όταν ο Πιερρακάκης, με την κοσμιότητα που τον διακρίνει, διαμαρτυρήθηκε για σχετικό πρωτοσέλιδο και δήθεν «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα μιλώντας για «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία», η εφημερίδα επικαλέστηκε προς υπεράσπισή της δημοσίευμα... άλλης εφημερίδας
Aς υποθέσουμε προς στιγμήν ότι είναι αλήθεια. Ας δεχθούμε δηλαδή, όσο παρανοϊκό κι αν ακούγεται, ότι εκείνη τη φρικτή ημέρα εντοπίστηκε χάρις στο Predator μια οικογένεια με τρία μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να σωθούν από βέβαιο θάνατο τόσο εκείνοι όσο – προφανώς – και οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά τους. Θα ήταν αυτό μια απρόσμενη εκδίκηση των λογισμικών. Και θα οδηγούσε σε μια επαναστατική αλλαγή της χρήσης τους: αντί να παρακολουθούν ανθρώπους, θα τους σώζουν από φυσικές καταστροφές.
Η ίδια η οικογένεια, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και η κοινή λογική, βεβαιώνουν ότι τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια:
για τον γεωεντοπισμό άλλωστε δεν χρειάζονται λογισμικά. Όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι, οι άνθρωποι έπεσαν μαζί με δεκάδες άλλους στη θάλασσα κι έμειναν σε έναν βράχο για έξι ώρες μέχρι να έρθει μια βάρκα να τους μαζέψει. Ο πατέρας των παιδιών έλειπε για επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό και παρακολουθούσε αλλόφρων την τραγωδία, χωρίς να μπορεί ούτε να επικοινωνήσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα ούτε να αντιδράσει. Στη συνέχεια θα αναλάμβανε εκείνος το δύσκολο έργο της επούλωσης των τραυμάτων: μιλάμε για παιδιά ενός και δύο ετών.Ο πατέρας είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Είναι ο πιο αποτελεσματικός υπουργός αυτής της κυβέρνησης: μεταμόρφωσε τη δημόσια διοίκηση και τον κρατικό μηχανισμό. Είναι επίσης ένα από τα δημοφιλέστερα κυβερνητικά στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι αν μπορούσε να κηλιδώσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο, θα επέφερε ένα σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και ο πιο νοσηρός νους, όμως, δύσκολα θα φανταζόταν ότι η προσπάθεια αυτή θα γινόταν μέσα από τη σύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών με το …Μάτι.
Οταν ο Πιερρακάκης, με την κοσμιότητα που τον διακρίνει, διαμαρτυρήθηκε για σχετικό πρωτοσέλιδο και δήθεν «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα μιλώντας για «κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία», η εφημερίδα επικαλέστηκε προς υπεράσπισή της δημοσίευμα… άλλης εφημερίδας, αποκρύπτοντας ότι ο συντάκτης εκείνου του δημοσιεύματος είχε προσθέσει αμέσως μετά την επίμαχη παράγραφο ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες μιλούν για μυθεύματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά περιστατικά ή και σε τεχνικά δεδομένα». Επιχείρησε επίσης να ειρωνευτεί τον υπουργό, υποστηρίζοντας ότι απάντησε μολονότι δεν αναφερόταν πουθενά το όνομά του (διότι προφανώς το «στέλεχος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής» που είναι «σημερινός υπουργός της κυβέρνησης» μπορεί να περιγράφει καμιά εκατοστή ανθρώπους).
Ετσι λειτουργεί η στρατευμένη δημοσιογραφία: αντιγράφοντας τις μεθόδους του κόμματος στο οποίο πρόσκειται. Το ζήτημα εδώ δεν είναι πώς σώθηκε μια οικογένεια. Αλλά πώς χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα, πώς παραβιάζονται όλα τα όρια, πώς καταπατώνται όλοι οι κανόνες, προκειμένου να πειστούν οι ευγενείς, οι ικανοί και οι φιλότιμοι ότι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουν όχι μόνο τη δική τους τιμή, αλλά και τη γαλήνη των οικογενειών τους, είναι να βγουν από το παιχνίδι.
Μιχ. Μητσός-TA NEA
Οι αλητηριοι εκαναν αυτο στον καλυτερο υπουργο της μεταπολιτευσης υστερα λενε γιατι ο κοσμος τους γυρναει την πλατη
ΑπάντησηΔιαγραφή