Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Παραμύθι ήταν και πάει η (δήθεν) συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ


Ένα απρόοπτο γεγονός στην πολιτική πάντα φέρνει σημαντικές ανατροπές στους αρχικούς σχεδιασμούς. Αυτό επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά με την πολύκροτη υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, που, όπως όλα δείχνουν, όχι απλά διέλυσε κάθε σενάριο προοδευτικής συγκυβέρνησης, αλλά απομάκρυνε ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολιτικές κόντρες μεταξύ τους παίρνουν διαστάσεις πρωτοφανούς τοξικότητας και μίσους.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΟΤΙ τα σενάρια προοδευτικής συνεργασίας δεν έπειθαν ούτε τους πιο φανατικούς, καθώς όλα τα άλλα κόμματα λένε «όχι» σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις υπήρχαν δημοσιογραφικά γραφεία τα οποία επεξεργάζονταν τέτοια σενάρια για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ βέβαια διέψευσε όλα τα σενάρια περί προοδευτικής συγκυβέρνησης και αυτό επιβεβαιώθηκε από τη σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα που εξαπέλυσε χθες στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ η υπόθεση Γεωργούλη ήρθε να

επιβεβαιώσει όσους υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας των δύο κομμάτων την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εάν και εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεν μπορέσει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα ακόμα και όταν βρίσκονται μαζί στο εξωτερικό ήρθε απλά να επιβεβαιωθεί από τις εξελίξεις με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι συγκοινωνούντα δοχεία διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ βολεύει πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία και το αφήγημα της αυτοδυναμίας που καθημερινά παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι που θέλουν τη σταθερότητα, διαπιστώνοντας όλους να λένε «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτό το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει επόμενη μέρα με κυβερνήσεις συνεργασίας μετά τις δεύτερες εκλογές.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ αυτό, καθώς η σταθερότητα είναι το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές. Το αφήγημα της αυτοδυναμίας είναι ισχυρό και το ενισχύουν σημαντικά οι εξελίξεις με την υπόθεση Γεωργούλη. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες τις αναγνώστριες και σε όλους τους αναγνώστες μας…

 

Ο εφιάλτης του Τσίπρα για τις δεύτερες εκλογές

Μεγάλη εκλογική συντριβή με διαφορά, που ίσως αγγίξει διψήφιο νούμερο, φοβάται ο Αλέξης Τσίπρας για τις δεύτερες εκλογές. Το σκεπτικό έχει να κάνει με το ενδεχόμενο μιας καθαρής ήττας με 6% διαφορά στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, κάτι που θα οδηγήσει σε μαζική αποχή από τις κάλπες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, γνωρίζοντας ότι το κόμμα τους δεν πρόκειται να κερδίσει τις εκλογές, δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Μαθαίνουμε ότι αυτή η προσέγγιση έχει επισημανθεί και από τον Δημήτρη Μαύρο.

Ο γνωστός δημοσκόπος εκτιμά ότι το ενδεχόμενο μαζικής αποχής των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ίσως φέρει ακόμα πιο κοντά την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Σοβαροί προβληματισμοί τους οποίους θα βρει μπροστά του ο Αλέξης Τσίπρας…

 

Success story Μπρατάκου η εσωκομματική ηρεμία

Τον δύσκολο ρόλο να προσεγγίσει τα πρόσωπα που αποκλείστηκαν από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου έφερε εις πέρας ο Γιάννης Μπρατάκος. Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλαβε το κομβικό έργο να μην ανέβουν οι τόνοι και να μη μετακομίσουν σε άλλα μικρότερα κόμματα όσοι είχαν απογοητευτεί λόγω του αποκλεισμού τους από τις εκλογικές λίστες της Νέας Δημοκρατίας.

Με εξαίρεση μία-δύο γραφικές περιπτωσάρες, οι οποίες λοξοκοιτούν προς κάποια μικροκόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Μπρατάκος έκλεισε όλες τις εκκρεμότητες και ουδείς άλλος προτίθεται να αποχωρήσει από το κυβερνητικό κόμμα. Απόλυτα επιτυχημένη ήταν λοιπόν αυτή η αποστολή η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη και δεδομένη στην αρχή…

 tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά