Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Σαν τον άνθρωπο που έφαγε ξαφνική μπουνιά στη μούρη


Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη, στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω την μάχη. Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την αστραπιαία παραλαβή-παράδοση της διερευνητικής εντολής. Εντάξει λοιπόν, ο Αλέξης (όπως και καθένας άλλος) έχει δικό του ηθικό λεξιλόγιο και δεν πέφτει κανένας λόγος σε μας τους υπόλοιπους, να το κρίνουμε. Ειδικά αν οι συνέπειες του δεν μας αφορούν διόλου.

Απλώς αναρωτιόμαστε. Αν με το ηθικό λεξιλόγιο του Τσίπρα δικαιολογείται η παραμονή του στην θέση του αρχηγού μετά από μια εκλογική συντριβή, γιατί είναι επιλήψιμο το ηθικό λεξιλόγιο του Κώστα Καραμανλή (για παράδειγμα) που είπε ακριβώς το ίδιο πράγμα για το τραγικό συμβάν των Τεμπών κι έπεσαν οι Συριζαίοι να τον φάνε; Κι αυτός ανέλαβε την ευθύνη και στάθηκε να δώσει την μάχη.

Τι ψάχνω τώρα, θα αναρωτηθείτε. Δίκιο έχετε. Εδώ βγήκε ο Αλέξης από το

Προεδρικό και μιλούσε λες και δεν είχε υπάρξει καν το εκλογικό αποτέλεσμα, προς στιγμήν νόμισα ότι είχαν βάλει σε επανάληψη κάποιο βίντεο του περασμένου μήνα. Πάλι τα ίδια έλεγε. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε την Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό.»

Και τα είπε αυτά 48 ώρες μετά τον θρίαμβο αυτού που –κατά το Τσιπρικό μυαλό– δεν σέβεται τίποτα. Λες και η λαϊκή ψήφος δεν τα έκρινε αυτά, έκρινε κάποια άλλα ζητήματα αλλά όχι την δήθεν κατεδάφιση του κράτους δικαίου, την δήθεν κατάπτωση της Δημοκρατίας και την δήθεν κατάργηση του πλουραλισμού.

Ο Αλέξης μάλιστα είπε και κάτι άλλο ανεκδιήγητο. «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οδυνηρό ακόμα και γι' αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.» Να, και πολιτικός μπαμπάς των ψηφοφόρων της ΝΔ ο Τσίπρας. Οι οποίοι ψήφισαν μεν Κυριάκο, αλλά το αποτέλεσμα της ψήφου τους είναι οδυνηρό και για τους ίδιους. Κατά μία έννοια λέει το 41% των Ελλήνων είτε χαζούς είτε μαζοχιστές.

Μυστηριώδεις, αλλόκοτοι συλλογισμοί που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Βέβαια, εκεί στην Κουμουνδούρου βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της βαριάς ήττας και συμπεριφέρονται σαν τον άνθρωπο που ενώ έκανε βόλτα αμέριμνος έφαγε μια ξαφνική γροθιά στο πρόσωπο. Ούτε να σκεφτεί μπορεί αυτός, ούτε να μιλήσει. Κι αν μιλήσει, σαχλαμάρες και ασυνάρτητα θα ξεφουρνίσει.

Προτιμώ αυτή την εκδοχή, από το να υποθέσω ότι τελικά το μεγαλύτερο βαρίδι του Σύριζα είναι ο Αλέξης και πως αν θέλουν να πάνε λίγο καλύτερα στις επόμενες εκλογές, τον πρώτο που πρέπει να εμποδίσουν να μιλά είναι αυτός.

 Δημ. Καμπουράκης-Φιλελευθερος

4 σχόλια:

  1. οσο δεν παραδινει την καρεκλα θα γινεται και πιο αξιολυπητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα σχολιο χωρις νοημα καποιου ανωνυμου κολικου οπαδου !Σαρκασμος το λενε αυτο το φαινομενο και συνανταται σε ατομα που φχαριστουνται με το κακο, τη στραβομαρα, το πεσημο .... κλπ. του αλλου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μπέρδεψες τη κομματική ήττα με την ανθρώπινη ατυχια. Και βέβαια χαιρόμαστε για τη νίκη της Ν.Δ. και την ήττα του Σύριζα. Δεν χαιρόμαστε προσωπικά για τον Μητσοτάκη η Σταικούρα , αλλά για τη νίκη ενός κόμματος που πιστεύουμε ότι θα βελτίωση τη ζωή όλων μας .
    Χαιρόμαστε που απέτυχε ο Σύριζα και ο Τσιπρας γιατί έτσι αποφεύγεται μια νέα περιπέτεια για τη χώρα.
    Ο φίλος 12:48:00 μίλησε πολιτικά και όχι προσωπικά για το Τσιπρα.
    Εσείς έχετε θεοποιήσει το Τσιπρα σαν γνήσιοι μπολσεβικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7:10:00 μ.μ. ενα θελω να σου πω κι αν εισαι σοβαρος σκεψου ! Τουτο το χαλι και τη μιζερια δεν θα βρεις να υπαρχει πουθενα στην Ευρωπη ! Στη λατινικη Αμερικη ναι και στην Αφρικη κι Ασια επισης!
    Απογονους του Αντεναουερ, του Σμιτ η του Βιλη Μπραντ δεν θα βρεις σημερα στη πολιτικη σ~αυτη τη χωρα ! Το ιδιο δε θα συναντησεις και στην Αγγλια, Γαλλια , σκανδηναυικες Χωρες η και ακομα στην Ιταλια !
    Η πολιτικη διακυβερνηση μιας χωρας δεν ειναι οικογενειακη υποθεση. Οταν η πρωθυπουργια σε μια χωρα μεταφερεται απο παππου σε εγγονο και στην περιπτωση του κ. Κυριακουλη απο τον Μπαμπα του στον ιδιο , ανεξαρτητα αν δεν ηταν αμεση, σημαινει σαπιλα και μυριζει μουχλα !!
    Προσωπικα λυπαμαι τρομερα με τουτη τη κατασταση στη Πατριδα μου οπου δεν βλεπω να προωθουνται δυναμικα/χαρισματηκα προσωπα με νεες ιδεες και πραξεις. Αλλος ο οριζοντας του συντηρητικου κοντουλη Λαμιωτη υπουργου οικονομικων κι αλλος θα ηταν στη δραση και κατευθυνση του κ. Βαρουφακη ! Καθηγητες και οι δυο , ομως με διαφορετικο οριζοντα , δυναμικη , ιδεες και συστημα !Ετσι για χρονια θα γυροφερνουμε στα ιδια και θα συνεχιζουμε να βραζουμε στο ζουμι μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά