Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το τριήμερο της ανέχειας


 

Εγώ θα το γράψω κι εσείς πείτε ό,τι θέλετε. Όταν Παρασκευή απόγευμα κάνεις δυο ώρες για να φθάσεις από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την Κόρινθο ή όταν Κυριακή πρωί η Αττική οδός είναι γεμάτη, από τη στροφή προς το Ποτάμι μέχρι τη Ραφήνα, κάτι γίνεται εδώ. Θα μου πείτε ότι τριήμερο ήταν, βγήκε ο κόσμος να ξεσκάσει. Κι όσοι έμειναν στην Αθήνα πήγαν Κυριακή για μπάνιο. Και, τέλος πάντων, ο Έλληνας έχει σαλτάρει από την κλεισούρα του κορονοϊού και από τη δεκαπεντάχρονη οικονομική κρίση, οπότε μόλις βρει ευκαιρία ανοίγει την εξώπορτα του σπιτιού κι όπου φύγει-φύγει. Δικαιολογημένα.

Ναι, μάλιστα. Και με τι οικονομικά προσόντα ξεσπά σε αυτό το «δικαιολογημένο φύγει-φύγει»; Διότι από διάθεση, ομολογουμένως είχαμε πάντα περίσσευμα ως λαός. Αλλά από money, από μπικικίνι; Πώς γεμίζει τα ρεζερβουάρ, ωρε παλικαρόπουλα; Δεν μιλώ για κάτι τζιπάρες που μόλις δουν βενζινάδικο στρίβουν μόνες τους και μπαίνουν μέσα, χιλιάδες είναι πια κι αυτές στους δρόμους μας, αλλά άσ’ το. Μιλώ για το μέσο αμαξάκι που

κι αυτό το άτιμο ρουφάει την πανάκριβη βενζίνη σαν αλκοολικό.

Θα μου πείτε, υπερβολικός είσαι, θα μας κατατάξεις τώρα στους πλούσιους επειδή κάναμε μια βόλτα με το αμάξι μας; Οχι βρε αδερφέ, απλώς αναρωτιέμαι πόσο κάνει ένα τριήμερο στο Ναύπλιο με τις τιμές που βλέπω. Και πώς διάολο, με αυτή τη φτώχεια, δεν βρίσκεις όχι κρεβάτι ξενοδοχείου ή Airbnb να γείρεις, αλλά ούτε καρέκλα καφενείου να κάτσεις να ξαποστάσεις. Ετσι που βλέπω τα πράγματα, μέχρι και τα παγωτατζίδικα θα απαιτούν κράτηση με προκαταβολή για να πάρεις ένα χωνάκι βανίλια στο χέρι.

Καλά, δεν θέλω να σου πω για εισιτήρια, εξ ου και περιορίζομαι εις τας εγγύς της Αττικής περιοχάς, οδικώς συνδεδεμένας μετά της πρωτευούσης. Τριμελής οικογένεια μετά μικρού αυτοκινήτου, πήγαινε-έλα Νάξο, 700-τόσα ευρώ. Χα! Επτακόσια μόνο εισιτήρια για ένα τριήμερο. Κι όμως, ψάξατε μήπως εισιτήριο για να εκδράμετε του Αγίου Πνεύματος; Αμ, δεν υπήρχαν, bro. Η δε πλάκα είναι πως ούτε από Αθήνα προς κοντινούς προορισμούς υπήρχαν εισιτήρια και δωμάτια, αλλά ούτε και μέσα στην Αθήνα εύρισκες δωμάτιο σε ξενοδοχείο το τριήμερο. Τουρίστες; Ναι, πολλοί ξένοι τουρίστες, μα και άλλοι τόσοι Ελληνες. Ολη η μεσαία φτωχολογιά της επαρχίας ήρθε για τριήμερο στην πρωτεύουσα. Αμ, τι νομίσατε, η φτώχεια είναι μόνο προνόμιο των Αθηναίων; Εχουν μπόλικη και οι επαρχιώτες μας.

Θα καλοπεράσουμε το καλοκαίρι, έτσι που βλέπω τα πράγματα. Θα ξεκινούν οι τιμές των δωματίων από 250 ευρώ τη βραδιά κι όποιος γουστάρει. Και το γεύμα σε εστιατόριο από 50-60 το άτομο και όποιος αντέξει. Καλά, δεν μιλώ για Μυκόνους, Σαντορίνες, Σπέτσες και Αντιπάρους, που οι αστακο-γαριδο-αχινομακαρονάδες καταναλώνονται σαν τον ηλιόσπορο στα παλιά θερινά, μιλώ για κωλομάγαζα με κατεψυγμένη γόπα και ετοιματζίδικη ρώσικη δήθεν σαλάτα. Και να μου το θυμάστε, και τα δωμάτια και τα τραπέζια γεμάτα θα είναι, από Ελληνάρες που θα φωνάζουν ότι δεν αντέχουν πια άλλη φτώχεια, ανέχεια και έλλειψη αξιοπρέπειας.

Δημ. Ευθυμάκης-protagon.gr

7 σχόλια:

  1. Καλά δεν μπορεί να πάει οπουδήποτε το 20 % των Ελλήνων? Μην τρελαθουμε κι ολας. Το άλλο 80%ρε μάγκες ρωτήσατε αν γνωρίζει τι θα πει βόλτα. Τι θα πει ταβέρνα. Καλά δεν ζείτε σ αυτή τη χώρα. Με το 20% που αριθμεί 2 εκατ κατοίκους δεν μπορεί να γεμίσουν και οι ταβέρνες και τα καταλύματα και να μπλοκάρουν οι δρόμοι. Για συνέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι υπάρχει μια υπερβολή καιβαπο τις δύο πλευρές. Βέβαια ούτε όλοι οι Έλληνες έγιναν είναι πλούσιοι κα ι τρέχουν στο Ναύπλιο για διακοπές, αλλά ούτε η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο λαός πεινάει και όλα είναι γκρίζα, ακόμη και οι αγκινάρες.
    Η αλήθεια είναι ότι η Ελλαδα συνέρχεται οικονομικά, ο λαός ανακάμπτει και αυτό φάνηκε από το μπλε των εκλογικών αποτελεσμάτων στις φτωχογειτονιές της Αθήνας. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι μια και μοναδικη !
      Η Ελλαδα μας με τον κ. Κουλη και τις καλες συγκυριες που υπηρχαν στην Ευρωπη κατα την περιοδο της κυβερνησης του του θα επρεπε ναχε βγει απο αυτη πολυ πιο δυναμωμενη κι αξιοθαυμαστη!! Η κυβερνηση κ. Κουλη ομως μας τα χαλασε ! Μπερδευτηκε σε απανωτα σκανδαλα και εδειξε τρομερες ανικανοτητες κι αδυναμιες, ποτε με τους πρεντατορες και τα ακυβερνητα τραινα με τα πολλα θανατηκα κι υστερα με τα επανδρωμενα με ανικανα υπευθυνα αλλα προσωπα στα υπουργεια μας, αρχιζοντας απο το υπουργειο οικονομικων με τον κοντουλη υπευθυνο σαυτο υπουργακο μας . Περιοριζομαι ν~αναφερθω μονο στο εξωτερικο μας χρεος που παραμενει υψηλο ακομα κοντα στα 200 δις ευρω , εναντι ενος ετησιου εθνικου εισοδηματοςμας κοντα στα 100 δις ευρω,πραγμα που σημανει ακομα μια υπερχρεοση απο κοντα στα 200%!!
      Για μενα ο πιο αποτυχημενος υπουργος της προσφατης κυβερνησης μας !
      Για τον ξευτελισμο με την κα Καιλη στο ευρωκοινοβουλιο ουτε καν κι αναφερομαι !!
      Η ρουρα πρεπει ν~αλλαξει !Πολλα προσωπα ανικανα πρεπει να φυγουν !!

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΣΟ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
  3. 3:33 μήπως θέλεις να παίρνεις απ' το κράτος χωρίς να δίνεις δεκαρα.? Μήπως είσαι απ' αυτούς.? Γιατί ο Κούλης αυτούς βοηθαει. Τότε καλά κάνεις και ψηφίζεις Κούλη. Εμ ο άλλος ο ερμος που δεν έχει να φάει και στερεί την οικογένειά του απ' τα βασικά αγαθά τι Κούλη θέλει? Ας βγει ο Κούλης να βαράμε το κεφάλι στον τοίχο όλοι μαζί μετά. Αλλά εμείς τι φταίμε. Όπως κάναμε και το 2007. Και μετά? Ήρθε ότι μας βρήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνυπογραφω τα οσα διατυπωσες φιλε μου!
      Η Ιστορια θα καταγραψει την σφαλμενη πολιτικη του κ. Κουλη και του κοντουλη Λαμιωτακου υπουργου οικονομικων μας, που στη καταχρεωμενη χωρα μας με 180/200 δις ευρω εξωτερικο χρεος σκορπαν αδιαφοροι τα κρατηκα εσοδα για πολιτικους σκοπουςκαι την επανεκλογη τους ! Οι επομενες γενιες θα τους μαυρισουν και θα τους καταδικασουν για τη παραφορη κι αστοχη οικονομικη πολιτικη τους!
      Η φτωχοποιηση των επομενων γενιων με τη πολιτικη του κ. Κουλη /κοντουλη Λαμιςτακου ,υπουργου οικονομικων εχει ηδη καταφανει στον ελληνικο οριζοντα . Οι νεοι μας φυγαν και φευγουν , τα χωρια μας ρειμαξαν και μονο κουκουβαγιες ακουγονται να λαλουν απο το σουρωπο και μετα στα χωρια μας !

      Διαγραφή
    2. εχεις παθει μεγαλο σοκ με τις 20 μοναδες γρηγορα στο πλησιεστερο φαρμακειο γιατι σου ερχονται και χειροτερα

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά