Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι!


«Όλα έπρεπε νά’ ρθουν καθώς ήρθαν, οι ελπίδες και τα ρόδα να μαδήσουν» έγραφε ο Καρυωτάκης και ταιριάζει ως το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα εξουσίας που κυβέρνησε τη χώρα - όπως και να την κυβέρνησε - αποσυντίθεται και καταρρέει ταχύρρυθμα σε «ζωντανή σύνδεση».

Ο νέος αρχηγός Στ. Κασσελάκης, για να αποδείξει προφανώς ότι δεν είναι «Αμερικανάκι» αλλά «Κρητίκαρος», λίγο πριν ανακοινώσει τους τομεάρχες του κόμματος, προχώρησε εντελώς παράδοξα, σε μια πρωτοφανή ανάρτηση: Προειδοποίησε πως «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος». 

Προφανώς αψυχολόγητη αντίδραση, που τροφοδοτήθηκε από την άρνηση στελεχών της αντιπολίτευσης να αναλάβουν Τομεάρχες. Και ο λόγος άρνησής τους οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήθελαν να αναλάβουν υπό τον Πολάκη… 

Και ου μόνον, αλλά παρότρυνε τους πολίτες εν είδει διαφήμισης: «Όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα του κόμματος». Γιατί «εκεί» λέει «χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς».

Προφανώς πήρε παράδειγμα εαυτόν, που ήρθε για πολιτικό τουρισμό και βρέθηκε πρόεδρος κόμματος. Ζητεί τα βιογραφικά κάθε πολιτικώς ασχέτου για να τον

χρίσει υποψήφιο, ως προσωπάρχης πολυεθνικής, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων το καταστατικό (σημειωτέον το καταστατικό είναι το εσωτερικό σύνταγμα κάθε κόμματος)!

Του το υπενθύμισε η πρώην βουλευτής Καββαδία, καθώς η επιλογή υποψηφίων γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις Οργανώσεις Μελών, κλπ, κλπ (για να μην μπλέξουμε με τα γραφειοκρατικά του ΣΥΡΙΖΑ). Και δικαίως επεσήμανε ότι τέτοιες δηλώσεις τέσσερις μέρες προ των εκλογών, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές (εν δυνάμει υπονομευτή χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο!).

Πρωτοφανής αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Προέδρου εκδηλώθηκε και από τον Νίκο Βούτση, που δεν είναι όποιος κι όποιος. Πέραν των κατά καιρούς κομματικών αξιωμάτων και της ευρύτερης αναγνώρισης που απολαμβάνει στον χώρο, ο λόγος του είναι πρόσβαρος ως Πρόεδρος της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για την ομιλία Κασσελάκη στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις» τα λεχθέντα, και θεώρησε ότι «υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να εξηγηθούν περεταίρω»! (Να σημειωθεί ότι προσωπικές απόψεις στην πολιτική χαρακτηρίζονται δηλώσεις στελεχών που από αστοχία  ή άγνοια βγαίνουν εκτός κομματικής «γραμμής». Άρα εκτός γραμμής βγήκε ο Πρόεδρος!). 

Επίσης κομματικός δημοσιογράφος, υψηλό στέλεχος των μίντια του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κασσελάκη ότι στην ομιλία του στον ΣΕΒ είπε τα ίδια που έλεγε… ο Μητσοτάκης το 2018!  

Τα «άνθη του κακού» δεν σταματούν εδώ, εξαπλώνονται σε αλλεπάλληλα κύματα, στους κομματικούς αρμούς. Η βουλευτής Πέτη Πέρκα αμφισβήτησε ομοίως τον Πρόεδρό της για την ομιλία στον ΣΕΒ, λέγοντας «εγώ είμαι με τη γραμμή του κόμματος την οποία έχουμε δουλέψει πολλά χρόνια» (και γι΄ αυτήν ο Πρόεδρος εκτός γραμμής!).     

Παράλληλα, παρότι  βουλευτής, επιτέθηκε στη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη. Η τελευταία σε μια αυτάρεσκη «πρόβλεψη» είχε απαξιώσει την εσωκομματική αντιπολίτευση «προβλέποντας» ότι στο συνέδριο «θα χάσει με 80%». 

Δικαίως η Πέρκα της απάντησε «η κ. Τζάκρη είπε ότι θα μας πάρει τα κεφάλια. Έχει έρθει στο κόμμα μας από ένα άλλο κόμμα. Την καλοδεχτήκαμε και καλά κάναμε» (αυτό που έχουμε ξαναπεί: στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα).

Παράλληλα ο Χρήστος Σπίρτζης αντεπιτέθηκε σε άσπονδους «συντρόφους» του κάνοντας λόγο για συκοφάντηση και στοχοποίησή του. Επικέντρωσε δε ιδιαίτερα στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος είχε εξαπολύσει πυρά κατά του Σπίρτζη κατηγορώντας τον ότι «ήταν υπεύθυνος για την αυτοδιοικητική δουλειά και παρέδωσε λευκή κόλλα» (σ.σ. ήταν υπεύθυνος για την επιλογή υποψηφίων και αδρανοποιήθηκε πριν τις εκλογές αποχωρώντας από την Πολιτική Γραμματεία). 

Ο Σπίρζης διέψευσε τις φήμες ότι φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε απλώς ότι δεν δέχτηκε να λάβει  μέρος «σε μια απολίτικη διαδικασία εκλογής Προέδρου».

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της «απολίτικης διαδικασίας» φεύγει, μάλλον την Κυριακή, για ΗΠΑ με τον Τάιλερ, προκειμένου να φέρουν τα χειμερινά τους. Για διακοπές, με ολίγην από πολιτική, ήρθε ο άνθρωπος και βρέθηκε αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! 

Και τα εξαπτέρυγά του, αρκετοί εκ των οποίων είναι και αυτοί επήλυδες ξενομερίτες στον ΣΥΡΙΖΑ, απειλούν τους παλιούς που ξόδεψαν χρόνια ολόκληρα στο κόμμα, με εξωστρακισμούς και αποκεφαλισμούς! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς που ξέραμε έχει τελειώσει. Καταρρέει στις τηλεοπτικές οθόνες. Ίσως βρει νέα απολίτικα μέλη από το ίντερνετ. Και φυσικά θα ταιριάζουν στο νέο Πρόεδρο.

 Γ. Σιδέρης-Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά