Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Κασσελάκης: ο φίκος της δημοκρατίας


Ο Παύλος Πολάκης αποκαλεί τον Δημήτρη Χαντζόπουλο «κακέκτυπο του ανθρωπίνου είδους», «τυφλωμένο ακροδεξιό» και τον παραδίδει στη χλεύη των «κανονικών ανθρώπων». Αφορμή μια γελοιογραφία του που δημοσιεύθηκε στην «Κ» της 7/10. Υποθέτω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ενθουσιάστηκε με την ανάρτηση του κηπουρού του. Τόσο καλά δεν θα μπορούσε να τα πει ούτε ο ίδιος. Οταν μάλιστα του είπαν τι σημαίνουν οι λέξεις «κακέκτυπο» και «χλεύη» αναγνώρισε το μεγαλείο του. Κάτι τέτοια είναι που τον κάνουν να θαυμάζει τον άνθρωπο που τον φύτεψε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν φίκο και τώρα τον ποτίζει και τον λιπαίνει. Η επίθεση του αγριανθρώπου κατά του γείτονός μου γελοιογράφου εδώ που τα λέμε δεν μου έκανε εντύπωση. Χρόνια τώρα έχουμε εθισθεί στο ρυπαρό του ήθος. Ο,τι κι αν πει δεν έχει σημασία. Ή μάλλον δεν θα είχε σημασία αν δεν ήταν ο μέντορας του νέου ηγέτη μιας αριστεράς η οποία, αφού ηττήθηκε στην πολιτική σκηνή, τώρα παλεύει για να μην ηττηθεί από τον ίδιο της τον εαυτό. Δεν θα επιχειρηματολογήσω για τα προφανή. Αναρωτιέμαι σε ποιους απευθύνεται ο χαρακτηρισμός «τυφλωμένος ακροδεξιός» για τον Χαντζόπουλο. Σας υπόσχομαι ότι θα τον ανακρίνω και θα σας καταθέσω τα αποτελέσματα. Ελπίζω να μην κάνει κάνα λάθος. Ο Πολάκης όμως είναι αυτός που είναι. Τον έχουμε μάθει, ξέρει να

γρυλλίζει, και ξέρουμε επίσης πως η δημοκρατία μας τον έχει ξεπεράσει. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ο Κασσελάκης. Τι είναι αυτός ο άνθρωπος; Τι πιστεύει για τον ρόλο που του έχουν αναθέσει; Εχει σκοπό να πολιτευθεί ή μας κάνει πλάκα; Γιατί μέχρι στιγμής μάλλον το δεύτερο ισχύει. Και για να είμαι ειλικρινής δεν τον έχω ικανό ούτε γι’ αυτό. Μάλλον μας κάνουν πλάκα αυτοί που τον φύτεψαν έχοντας υπόψη τους την πραγματική ποιότητα όσων ενδιαφέρονται ακόμη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον όμως όλ’ αυτά τα γράφω επειδή ζηλεύω τον Δημήτρη Χαντζόπουλο. Κυρίως γιατί με τα σκίτσα του καταφέρνει να αποδώσει ιδιότητες στον Κασσελάκη, τον «άνθρωπο χωρίς ιδιότητες». Είναι η δύναμη του σκίτσου απέναντι στις λέξεις. Ξεκινάς να μιλήσεις για τον Κασσελάκη και αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις τίποτε να πεις. Ενώ το σκίτσο τα λέει όλα. Και βέβαια για το τέλος αφήνω την απορία μου: ο κ. Κασσελάκης τι έχει να πει για την ανάρτηση του Πολάκη που στοχοποιεί τον Χαντζόπουλο ως «ακροδεξιό» και σιγά τα ωά; Και ποιους εννοεί ο δημοκράτης των Σφακίων ως «κανονικούς ανθρώπους»; Τόση δημοκρατία δεν την αντέχει ούτε ο φίκος που έχει τον κηπουρό να τον φροντίζει.

Ο φίκος είναι φυτό εσωτερικού χώρου. Δεν αντέχει την έκθεσή του στις καιρικές συνθήκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα. Όπως ο Κασσελάκης. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη ζεστή ανάσα του Πολάκη. Κι όσο πιο πολύ αισθάνεται την παγωμένη αδιαφορία της δημοκρατίας, τόσο περισσότερη ανάγκη θα την έχει.

 Τάκης Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά